Zdravím. Pred časom som kúpil používaný (nájazd 500km) český e-bike LECTRON ESCONDER MFX so stredovým motorom BAFANG M500 (predtým som dosť gúglil a dočítal som sa, že ak BAFANG, tak M500 a vyššie. M300 je vraj šunt a M400 je niečo na hrane). Mám nastavené tri stupne výpomoci, ale medzi ich prepínaním necítim buď žiadny, alebo takmer žiadny nárast výpomoci - Subjektívne). Neriešil som to, lebo doteraz som s ním jazdil takmer len po rovinke a tam nejakú strašnú výpomoc nepotrebujem). Pred pár dňami som ale na odpočívadle pri cyklotrase stretol známeho na čínskom ACCOLMILLE so stredovým BAFANG M300, tak som sa trošku previezol a ten rozdiel vo výpomoci bol neskutočný a hlavne sa tá výpomoc pri každom prepnutí o stupeň vyššie celkom znateľne zvyšovala. Tak som si dnes dal taký kratší, ale strmý kopec a tá výpomoc aj na najsilnejšom stupni bola dosť slabá, resp. cítil som len slabučký rozdiel medzi stupňom 1 a 3. Na displeji mi nesvieti žiadna chybová hláška. Vedel by mi niekto poradiť, či je to normálny stav, alebo to mám riešiť v nejakom servise? Resp., čo v takomto prípade dokážu v servise poriešiť?
Za normálnych okolností sa to deje len pri 900Wh batériách pri stave nabitia pod 25%... Inak to môže byť veľa vecí a v prípade, že blbne RJ, tak ani žiaden error nemusí zobraziť...
Záleží aj do verzie softu-príklad-mám CTM Areon expert,Bafang M500,nastavenie 1-2-3-B
Známa má ten istý motor aj nastavenie prípomoci,e-bike CTM Wire-môj Areon ťahá aj na 1. stupeň ako lokomotíva,ten Wire pri tom istom nastavení je výrazne slabší
Skúsil by som zmeniť soft,ak teda kvôli tomu nepadne záruka
Všetko je o komunikácii s výrobcom (skladačom)... Napríklad DEMA pri probléme v pohode zašle zákazníkovi SW packet, my ho nahráme a problém odstránený...
Ono na displeji vidím pri prepnutí na vyšší stupeň aj nárast ampérov..... len nárast sily v motore mi tam chýba. Je ho cítiť, ale fakt len slabučko. Ten motor má tú silu niekde schovanú, len ju musím nejako uvoľniť Asi s tým zbehnem do servisu, nech skúsia prehrať soft.
Tak ak už nemáš záruku tak behni k Nazgul-ovi a daj si tam nahrať ten 17A FW z Git hubu ten je dobrý. Máš to dosť blízko. Mal som ho tiež ale dal som si iný, ktorý mi dovolí ísť až do 32V bez zníženia výkonu a dáva až 20A.
Ano, vidavam aj ja novsie M500ky s v17.8 - 15A.
Ta 17.7 je OK, s nou su ludia spokojni. A je aj v18.9 tiez 17A - tu som este neskusal.
A ako pises, cez CAN bus sa firmware z kontrolera neda odcitat a ulozit. Ale viem to vycitat priamo z cipu, len by som potreboval taky jeden motor a mali by sme potom aj tu v17.8 k dispozicii na experimenty a stale sa mozes potom vratit spat, aby nahodou servis nepindal. (tu sa lahko vieme dostat ku kontroleru, nemusime ani motor davat dole z bajku)
No a potom su tu novsie verzie M500 (rev.B), ktore som zatial videl len v 48V verziach.
VTV, posli mi pls. tu 20A verziu firmwaru.
Daj pozor, ak pojdes dlhsi kopec na 20A, motor dosiahne velke teploty, potom z toho odchadza kontroler casom. Nejak tam nevidim na bafangoch overtemperature ochranu - co vobec nechapem ako je mozne to takto predavat.
Na M600(rev.B) som dosiahol 132C po vybehnuti na Kamzik a nic, ziadny error to nehodilo, alebo redukciu vykonu a slo by to kludne este dalej. Cez 110C v statore by som nesiel.
Power limitation pri nizkom SOC baterky sa da odstarnit oklamanim motora cez K1 BBR, dokonca aj pod 30V. www.k1ebikes.com/bbr
Vyskúšaj ho u niekoho a uvidíš, pri riadnom potlačení tam občas vidím aj 21A. Ale ja málokedy používam vyššie stupne prípomoci väčšinou 3. z 9st. Mám teplotné čidlo vlepené medzi rebrami mot. a ešte som nevidel vyššiu teplotu ako 35°. Aj keď je to z vonku a prihodím 20° tak myslím že je to ok.
VTV....Áno, ten preklep som už opravil Nevyznám sa do tých softov o ktorých si tu píšete, ale ešte som sem nedal info, že mám batériu 36V 25Ah/900Wh. Neviem, či to má nejaký vplyv na výber softu.
Ahojte, nemáte niekto tip na Bafang M500, prečo sa mi stáva, že po zapnutí displeja motor "neťahá"? Skrátka, zapnem diplej, nastavím "1", naskočím na bike, šliapnem do pedálov a - nič. Vždy musím zastaviť, 3-4x displej vypnúť/zapnúť a odrazu začne fungovať normálne. Nezdá sa mi, že by to mohlo byť nejakými kontaktami a káblami, pretože displej reaguje vždy normálne, žiadne errory ani warningy, akurát motor po zapnutí neasistuje.
Ak už raz začne fungovať, všetko funguje normálne, kým nevypnem displej. A potom sa to znovu opakuje - 3-4krát musím zapnúť/vypnúť, kým začne ťahať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Známa má ten istý motor aj nastavenie prípomoci,e-bike CTM Wire-môj Areon ťahá aj na 1. stupeň ako lokomotíva,ten Wire pri tom istom nastavení je výrazne slabší
Skúsil by som zmeniť soft,ak teda kvôli tomu nepadne záruka
Možno by ti stačilo nahrať niektorý z nich. Len ten pôvodný sa nedá uložiť a prideš oň.
Skús sa na to opýtať DaDo.Bzz on sa takými vecami zaoberá.
Ak to je ešte v záruke tak kontaktuj predajcu.
Možno by ti stačilo nahrať niektorý z nich. Len ten pôvodný sa nedá uložiť a prideš oň.
Skús sa na to opýtať DaDo.Bzz on sa takými vecami zaoberá.
Ak to je ešte v záruke tak kontaktuj predajcu.
Cavko VTV a MinoPino
CRS bude len preklep.
Ano, vidavam aj ja novsie M500ky s v17.8 - 15A.
Ta 17.7 je OK, s nou su ludia spokojni. A je aj v18.9 tiez 17A - tu som este neskusal.
A ako pises, cez CAN bus sa firmware z kontrolera neda odcitat a ulozit. Ale viem to vycitat priamo z cipu, len by som potreboval taky jeden motor a mali by sme potom aj tu v17.8 k dispozicii na experimenty a stale sa mozes potom vratit spat, aby nahodou servis nepindal.
No a potom su tu novsie verzie M500 (rev.B), ktore som zatial videl len v 48V verziach.
VTV, posli mi pls. tu 20A verziu firmwaru.
Daj pozor, ak pojdes dlhsi kopec na 20A, motor dosiahne velke teploty, potom z toho odchadza kontroler casom. Nejak tam nevidim na bafangoch overtemperature ochranu - co vobec nechapem ako je mozne to takto predavat.
Na M600(rev.B) som dosiahol 132C po vybehnuti na Kamzik a nic, ziadny error to nehodilo, alebo redukciu vykonu a slo by to kludne este dalej. Cez 110C v statore by som nesiel.
Power limitation pri nizkom SOC baterky sa da odstarnit oklamanim motora cez K1 BBR, dokonca aj pod 30V. www.k1ebikes.com/bbr
Treba povymienat tie M500ky za M510, tie su lepsie omnoho. Lahsie, lepsia citlivost torzneho a maju 19A
Ak už raz začne fungovať, všetko funguje normálne, kým nevypnem displej. A potom sa to znovu opakuje - 3-4krát musím zapnúť/vypnúť, kým začne ťahať.