Bosch Smart System
pred 3h na fb postol totok. ma zopar hejterov, vacsina je spokojna, tazko povedat. kazdeho slobodna volba
Pises, ze cez EDGE, nie nahodou cez TeamViewer ?
Ináč na EMTBforums.com je takyto komentar k "Rudimu".
Použil som Rudieho služby na odomknutie môjho Bosch Smart System. Po niekoľkých jazdách môj bicykel úplne prestal fungovať a vyvolal chybový kód 518122 (pozri priložené fotografie). Na druhej strane, bicykel môjho partnera fungoval v poriadku, takže netuším, čo sa stalo. Ale nech už je dôvod akýkoľvek, mám pokazený bicykel. Zbytočný. Snažil som sa kontaktovať Rudieho, aby som nahlásil problém a získal pomoc – a on úplne zmizol. Žiadna odpoveď na WhatsApp. Nič. Preč. Aby to bolo ešte horšie, vrátil sa a potichu upravil názov svojho pôvodného príspevku v tomto vlákne – toho, ktorý sebavedomo tvrdil, že dokáže odomknúť VŠETKY motory Bosch na VŠETKY BICYKLE ZAMKNUTÉ – a jednoducho zmizol, pričom všetkých, ktorí využili jeho služby, nechal uviaznutých bez akejkoľvek podpory. Žiadna webová stránka. Žiadne kontaktné údaje. Žiadna zodpovednosť. Len ticho. To je absolútne hanebný spôsob, ako sa správať k ľuďom, ktorí mu dôverovali a zaplatili za službu. Zostal som úplne sám s pokazeným, nejazdným bicyklom a bez možnosti nápravy. Rudieho služby už nemôžem odporučiť. Ak sa niečo pokazí – a ako vidíte na mojich fotkách, môže sa to stať – nezostane vám nič. Žiadna pomoc, žiadna odpoveď, ani len spôsob, ako sa s ním spojiť.
https://www.emtbforums.com/threads/bosch-usa-software-smart-system-32km-h-35-euro.44685/page-9
Predpokladám, že nie som sám, kto už má najnovší update aplikácie a FW v biku. Len otázka. Na HR mám s Flow app spárované hodinky Garmin. V štatistikách ale HR nevidím (podľa noviniek by to mali štatistiky ukazovať). Flow+ si neplatím. Ako to máte? Dik
Iné prehliadače nefungujú?
Ano, spokojnost, po zaplateni dostanes kod/licenciu, pripojis cez usbc bicykel a notebook s EDGE prehliadacom. Nahrate za dve minuty. Funguje super, po zapnuti tam mam jednu hlasku, dam ok, a fici to paradne. Chlapik pise, ze updaty dalej davat mozem, ale neodporuca.
Dnes mi prisiel update:
Flow app v1.34.6
Purion 200 v19.22.0
drive unit BDU3840 v19.24.0
battery PT800 v19.16.0
zatial som neskusal, co som si vsimol su drobne zmeny vo vizuali obrazoviek na displayi.
v okolí ZV áno
aj ja viem kto a ako, len zatial cakam na koniec zaruky +-. reakcie na neho su vsetky ok, len je to zahranicne forum, ci tu uz niekto riesil pripadne tu v okoli
SŠA😂😂 áno, ale neprezradím kto (ja nie) 😀 funguje to, chlap ti na diaľku cez diagnostiku nastaví US limit
niekto toto uz riesil - SŠA (USA) soft?
Ve sjezdech jsou ty rozdíly poznat opravdu hned. Jen tady bych doplnil, že když bude rozdíl ve sjezdu třeba typu 35km/h vs 38km/h, tak na valivém odporu je to rozdíl obrovský, protože ty 3km/h na odporu vzduchu, který roste kvadraticky je hodně a valivý odpor roste jen lineárně. A pak v menších rychlostech se ten rozdíl valivého odporu projeví daleko více (když tam už je malý nebo až zanedbatelný odpor vzduchu).
A zase naopak, pokud je hodně výjezdů, tak se ten vliv valivého odporu zase sníží jak převáží výdej energie baterky na překání gravitace.
Já bych mohl změřit Albert vs Wicked Will integrovaným wattmetrem na Avinoxu, ale jsem línej to řešit, protože je to moc práce. Plášť se mi nedávno nahozený s čerstvým tmelem jen tak pro test měnit nechce. A zadní kola bohužel nemohu celá rovnou prohodit, protože Avinox má ten 42 polohový mini kotouček pro senzor rychlosti a Brose má klasický magnet na kotouči. A ještě jedno je centerlock a druhé 6 děr, takže na prohození moc práce.
To vůbec není potřeba dělat tak sloužitý a stejně nepřesný test (podmínky nikdy nedokážeš mít na celé trase totožné).
Už roky jezdí hodně lidí s wattmetrem a tedy je k dispozoci spousta postřehů a tedy stačí si to změřit po výměně plášťů. A u některých ebiků tohle máš rovnou integrované, tedy rovnou vidíš výkon na displeji (on ten údaj má k dispozici každý rozumný ebike, jen některý ti ho neukáže). Je pak akorát lepší testovat s vypnutým motorem jen dle výkonu jezdce.
Máš ale špatné srovnání. Proč by tam někdo dával nějakou užší pneu.
Používá se pořád podobný objem pneu, jen jiný vzorek, směs a případně i kostra (zvlášť když tu řešíme i radial Schwalbe).
Jakmile dáš pláště s výraznějším rozdílem, tak to okamžitě poznáš i v terénu. Stačí si porovnat nějaké trošku rychlejší teréní sjezdy, kde nejsi pořád na brzdách a můžeš to pokaždé stejně pustit ve stejném úseku. A okamžitě je tam velmi znatelný (a měřitelný) rozdíl v rychlosti na kterou se to rozjede.
Kdysi jsem měl z takových některých sjezdů nejdříve dojem, jak ty pomalejší a lépe držící pláště o tolik lépe drží, že právě v takovém úseku po rozjedí je to najednou mnohem snažší v nějaké konkrétní zatáčce, která následuje.
Až pak jsem si uvědomil, že to vůbec není způsobeno o tolik lepším gripem těch plášťů, ale jen proto, že do té zatáčky jedu v mnohem menší rychlosti...
Ak sa bavime o asfalte tak samozrejme, ale mame MTb bicykle a v terene moze uzsia rychlejsia pneu prave zrat viac baterky, kedze sa viac zatlaci do podkladu a tak isto ak ma nizsi dezen tak bude preklzovat oproti poriadnemu drapaku na lístí a makšej zemi.
trial ak mi dnes stihnu opravit koleso tak ti to pojdem testnut s albertom vzadu. sam ale musis uznat ze magic marry v zadu nechces, pokial nieje sneh alebo totalne blato. tam mi nevadila. ale obycajny presun po asfalte je zrazu neprijemny, predtym som mal vzadu eddy current a ta je taka univerzalna guma aj do lesa aj na presuny. rychlosti na skokoch s magic marry je vyslovene citit ( mozno jeden z dvovodov preco som kejsol koleso - ale ja neviem jazdit cize to moze byt aj tym )
Kludne to moze byt aj 20% z dojazdu. To nie su domnienky, to su fakty, ze odpor pneu je dost vyrazny zrut energie.
https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews
Rolling resistance and slip, however, are significant, so choose your tyres carefully if you want to maximise range.
včera vyšiel update Flow, HR bude zaznamenaná v stats z výjazdu a sú tam nejaké fičúry pre skokanov. mne to zatiaľ neprišlo
mala by pribudnúť aj 12A nabíjačka, pokiaľ nebude vážiť 2 kilo bude to v pohode na cesty
Tiež by som väčšinu tých spomínaných 15% skôr pripisoval studenej batérii.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 22:17