Ako som cital o istom kapitanovi, ze "... je genialny, uz v siedmych rokoch mal rozum co ma teraz"
Vidim, ze takych je tam viac . . .
03.10.2024 - 14:49:27
01
Kus úzka cesta nie? Aspoň teda ta na fotke
03.10.2024 - 14:51:02
00
Teraz sa zase do medii dostala cyklotrasa na Vajnorskej. Nechcem sa teraz vyjadrovat k tomu boju co prebieha.
Zarazil ma vsak udaj, ze mesacne nou prejde 40 000 cyklistov. Chcel som vediet, ci je to pravda, tak tu je zdroj:

Bratislava udaje z cykloscitacov zverejnuje v ramci opendata.
Agregovane mesacne data su tu:
https://data.bratislava.sk/pages/cykloscitace

Niektore cykloscitace su dostupne aj ako denne datove sety za posledny mesiac (napr. ten na dolnozemskej je tu)
https://data.bratislava.sk/pages/senzor-dolnozemska
https://data.bratislava.sk/pages/senzor-vajanskeho-nabrezie

Davam to sem, keby niekto z vas hladal kolko ludi prejde denne v Bratislave po roznych cyklotrasach.

PS: Neviete niekto kde je presne na Vajnorskej ten cykloscitac umiestneny ? Mapu ich umiestnenia som na opendata nenasiel.
08.10.2024 - 21:48:55
13
Zase nie je mesiac ako mesiac
08.10.2024 - 22:09:54
00
Tie dáta celkom prekvapili, dnes som viezol staršieho kolegu v aute tam aj späť po nábreží okolo univerzity, bolo cca 10 hodín, stretli sme len 3 cyklistov.
Tak sme sa bavili o tom ako je to vyťažené. Nevedel som odpovedať, tieto grafy pomôžu s prehľadom.
08.10.2024 - 22:27:57
00
Vallo sa nedá:

"Bratislava dá námietku proti výzve štátu na odstránenie obrubníkov z cyklotrasy na Vajanského nábreží."

https://dennikn.sk/minuta/4245564

Správne, držím im palce!
11.10.2024 - 14:11:22
07
Keby tam boli tie nizsie zlte sikme plastove oddelovace aj s tercikmi dajme tomu kazdych 10 metrov, tak by to bolo tiez v pohode a aspon by nehrozilo poskodenie pneu / disku / napravy / chladica / olejovej vane. Maximalne by to schytal naraznik od tych tercikov.
11.10.2024 - 14:36:08
00
Nerozumiem tomu. Vari tiež patríš medzi tých, ktorí na aute vrážajú do obrubníkov? Fakt nerozumiem tomu typu výhrad, že sa na tom poškodzujú autá. Fakt si neviem predstaviť, ako je možné si na tých obrubníkoch poškodiť auto, ak venuješ pozornosť šoférovaniu a nie instagramu.
Mne sa tie oddelovače nepáčia vizuálne, ale argument, že sa na nich môže poškodiť auto, je scestný - veď práve na to tam sú, aby sa auto nepozorného šoféra poškodilo o obrubník a nie o cyklistu.
11.10.2024 - 15:03:42
28
Ak je ich vidiet, tak samozrejme do nich vodic nema co vrazit. Ja si len pamätam, ze ked som tadial siel vecer, tak ich vidiet nebolo. Bol to sivy beton a nebolo to oznacene. Ale to bolo v zaciatkoch. Snad uz taketo "detaily" dotiahli. Pokial je to riadne oznacene ako prekazka na ceste, tak to samozrejme lepsie chrani cyklistu ako nizsi plastovy obrubnik a zaroven to neohrozuje ani cyklistu a ani motoristu. Btw. ak prekazka na ceste nie je riadne oznacena, tak motorista moze nechcene ohrozit cyklistu prave kvoli narazu na tu neocakavanu prekazku.
11.10.2024 - 16:29:03
01
Dnes mi na Parickovej, po cyklochodniku, ktory je od cesty oddeleny obrubnikmi, siel oproti cavo autom a ked som mu gestom naznacil, ze ci nevidi kde je, tak sa len usmieval ako debilko. Pripominam, ze siel navyse do protismeru, lebo Parickova je v tom useku jednosmerka. Niektori ludia jednoducho nie su mentalne dostatocne vybaveni na vedenie motoroveho vozidla a je asi jedno ci obrubniky budu, alebo nie.
11.10.2024 - 16:49:29
05
Celé tie obrubníky sú jedna veľká fušerina, tak isto aj značenie okolo nich, keďže chýba potrebné značenie a to čo tam je teraz je čistá amatérska kolotočarina.
11.10.2024 - 17:46:12
01
Inšpirácie z Japonska :) ... https://www.bbc.com/news/articles/cpqd2e1j132o
01.11.2024 - 11:15:30
00
arrow_leftJano1987 napísal:
Celé tie obrubníky sú jedna veľká fušerina, tak isto aj značenie okolo nich, keďže chýba potrebné značenie a to čo tam je teraz je čistá amatérska kolotočarina.

Aký je rozdiel medzi týmto obrubníkom, ktorý vymedzuje priestor cyklopruhu a jazdného pruhu pre autá a obrubníkom, ktorý vymedzuje cestnú komunikáciu od chodníka?
Pričom ani v tom druhom prípade nie sú obrubníky farebne odlíšené a bez odraziek. Teda všade sú rovnako šedé bez inej úpravy.
01.11.2024 - 23:05:14
04
JOLI už som to tu raz dával. Dokonca s obrázkami, môžeš si to pohľadať. Ale prosím
1/ Podľa STN 73 6110 na ceste pre vozidlá sa musí nachádzať vodiaci prúžok (obrubník/0,25m priestor/0,25m hrubý vodiaci prúžok - tá čiara na boku cesty, iste ju poznáš). Dokonca to je aj v ukážke, ktorú do TP085 zapracovala Cyklokoalícia (nedodržali vlastný manuál?).
2/ označenie z ktorej strany sa má prekážka obchádzať (obrubník) keď začína a opozornenie na prekážku. Určite si to už videl.
3/ chýbajúce zvislé značenie. V momente, keď tam nie je, cyklista zo zákona nemusí využívať cyklotrasu, môže si jazdiť po ceste. (Doteraz vlastne neviem, aký to má právny status). Takže ak sa to vybudovalo za viac ako 700 tisíc € (účet stále nie je konečný), tak tie značky tam mali byť
4/ niekto si nezameral reálny stav pred vytvorením projektu, nikto to po dobudovaní projektu neskontroloval (nezameral reálny skutkový stav po dokončení), až laická verejnosť na to musela upozorniť a vďaka tomu nie sú dodržané šírkové pomery podľa normy. Ako to je možné? Vždy sa po dokončení robí skutkové zameranie, či to sedí s projektom. Ďalšia fušerina. Alebo úmysel? Ak by som chcel konšpirovať. Chýba 0,5m, aspoň čo som všade zachytil.
02.11.2024 - 10:05:18
01
Jano1987 body 1/ az 3/ nie su pravdive. Zrejme vychadzas zo starsej normy. Pouzitie DZ upravuje napr. TP117 z 2023, ktore uvadzaju o.i. "V obci sa vonkajšie okrajové čiary vymedzujúce okraj vozovky spravidla nevyznačujú – okraj vozovky má byť rozoznateľný na základe stavebných prvkov, najmä obrubníka a/alebo odvodňovacieho zariadenia. " Obrubniky su certifikovany stavebny vyrobok a nie prekazka. ZDZ sice niekomu chyba aby mohol buzerovat cyklistov ale v zmysle uvedeneho TP tiez nie je povinne. Novsie STN ale zaviedli dalsie nezrovnalosti, takze je momentalne navrhovanie silne neprehladne.
4/ su tvoje dojmy, ktore ciastocne mozu zodpovedat realite, ale aj nemusia.
02.11.2024 - 11:03:47
24

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up