Tak v prvom rade si treba uvedomit, ze na Slovensku je cyklo rozdelene na cyklodopravu (kde spada budovanie cyklochodnikov, ciest, infrastruktuty,...) a cykloturistiku. (kde sa nic nebuduje, ale oznacuju sa existujuce cesty, cesticky, chodniky, ... ako aj TZT).
V druhom rade si kazdy Slovak vysvetluje cyklotrasu po svojom a terminologia nie je ustalena. Kazdopadne tvoj pohlad sa mi zda obmedzeny, kedze najma v cykloturistike sa od roku 1993 urobili mnozstvo prace, ktoru malokto oceni.
Zakony a legislativa je velmi dierava a viacmenej budovanie a znacenie ziadny zakon presne neriesi.

A urcite nemusis byt zrovna stavbar ci uplatkar, aby si nejaku trasu vybudoval. Otazkou ako si "svoju" trasu predstavujes? Na Slovensku je mnozstvo ludi, ktori sa zasluzili o rozvoj cyklo na Slovensku a za 20 rokov urobili mnozstvo prace, no nikdy sa ocenenia nedockaju. My Slovaci sme totiz velmi nevdacny narod.
26.05.2013 - 23:22:50
00
misto, pri všetkej úcte k tebe a aj všetkým, ktorí sa na rozvoji cyklistiky v SR podieľali/podieľajú , skús sa pozrieť k susedom ( A, HU, CZ ) a potom uvidíš že môj pohľad nie je ani trochu obmedzený.
edit- doplním ešte, že máme aj nevyhovujúcu sieť dialnic, mám tiež začať budovať?? či??
27.05.2013 - 12:37:23
00
misto, pri všetkej úcte k tebe a aj všetkým, ktorí sa na rozvoji cyklistiky v SR podieľali/podieľajú , skús sa pozrieť k susedom ( A, HU, CZ ) a potom uvidíš že môj pohľad nie je ani trochu obmedzený.
edit- doplním ešte, že máme aj nevyhovujúcu sieť dialnic, mám tiež začať budovať?? či??


No ja ti neviem, ale co maju CZ a HU take lepsie? Co take tam maju extra lepsie? V niektorych lokalitach maju spickove veci, tak ako aj my. Dovolim si tvrdit, ze nase cykloturisticke znacenie je lepsie ako v CR, dokonca CEMBA uz pripravila podla nasej STN znacenie ich horskych tras. U nas tiez mame v niektorych lokalitach velmi pekne vybudovane trasy.
Skor mam dojem, ze Slovak si nic nevazi a nieco pochvalit je nadludsky vykon. Myslim, ze u nas sa spravilo dost vela, akurat nam chyba vacsia propagacia, taku ako maju napriklad Cesi, ked i z hovna vedia urobit atrakciu. Samozrejme, ze vela tras je znicenych a chybaju peniaze na obnovenie, no v poslednych rokoch sa to dari zlepsovat.
Takisto som nemyslel, ze mas stavat dialnice. No ked kazdy prilozi ruku k dielu a viac sa bude zaujimat, tak veci sa zacnu zlepsovat. Ked napriklad prestaneme vyhadzovat odpadky do prirody, kradnut, nicit, atd...tak o co krajsie bude Slovensko? Mal by kazdy zacat sam od seba.
27.05.2013 - 16:46:35
00
Nieco o Jarovi1 viem, takze mozem vyjadrit presvedcenie, ze navyhadzuje odpadky do prirody, nekradne a nenici. Nieco viem o urovni cyklotras v okoli aj madarskom. Takze mas dve moznosti bud schladit svoj zapal a mlcat alebo sa prist pozriet a potom sa vyjadrovat. Je mozne, ze v okoli Rudnika (mas iste na mysli ten na zapade - bo aj tu mame jeden) je to fajn ale Slovensko je trocha viac nez to co vidis okolo seba.
27.05.2013 - 18:27:17
00
Chuapi, kašlite na to. Treba sa spájať a nie sa hádať.
27.05.2013 - 18:42:16
00
Ja sa nehadam. Len naznacujem, ze ak okolo mna je vsetko v poriadku(?) to neznamena, ze je vsetko v poriadku na celom Slovensku. Mame uzasne tereny, za ktore sa nemusime hanbit. V tych terenoch je mnozstvo celkom pouzitelnych lesnych ciest, kde nikomu by sme nemali vadit a nic poskodzovat. Hanbit sa musime zato, ze casto ich mozeme pouzivat len pololegalne, casto mame problem sa na ne dostat a odtial sa vratit, casto mame problem sa niekde osviezit.

Kedysi v hlbokom socializme zasadol ustredny vybor KSC a rozhodol ze ma prebehnut vedeckotechnicka revolucia. Systemom padajuceho hovna sa to dostalo aj na vybor komunistov naseho podniku a samozrejme trebalo konat. Zvolali aktiv vsetkych vysokoskolsky vzdelanych zamestnancov. Dostali sme obed, kavu a prejav riaditela. A bolo po vedeckotechnickej revolucii. Mam vazne obavy, ze prebieha nieco podobneho ... Budem nadseny ak sa mylim.
27.05.2013 - 18:55:40
00
Pišta, môžeš k tomu prispieť aj ty. Najbližšie sa prinajmenšom spýtaj na VÚC Košice, že ako plánujú implementovať národnú cyklostratégiu. Čo konkrétne idú robiť, ako sa to dá ovplyvniť, ako sa tomu dá pomôcť. Budú sa vyhovárať, ale keď ich budeme otravovať polroka, tak možno tú stratégiu aj z toho šuflíka vyberu a začnú sa ňou zaoberať. Ak ich naopak necháme na pokoji, tak ostane na pokoji aj tá stratégia. :-)
27.05.2013 - 19:05:42
00
Priatelia, toto je súvisiaca urgentná akcia:

Ministerstvo pôdohospodárstva pripravuje novelu zákona o lesoch, ktorá by mohla opäť významnou mierou obmedziť pohyb po lese (samozrejme, vrátane pohybu na bicykli), pretože na usporiadanie organizovaného podujatia a na komerčné aktivity na lesných pozemkoch by bol treba písomný súhlas obhospodarovateľa lesa.

Pripravili sme hromadnú pripomienku proti takejto novele lesného zákona. prosím, podporte ju svojim podpisom tu:

http://www.ekoforum.sk/peticia/lesny-zakon

Do štvrtka je treba zozbierať 500 podpisov, preto prosím zdieľajte, mailujte, šírte tento link, aby to podpísalo čo najviac ľudí, nech ministerstvo vidí, že sa nebojíme. Ďakujem.
27.05.2013 - 19:15:37
00
Jaroh asi nevies, ze by som siel navstivit tohoto pana http://orsr.sk/hladaj_osoba.asp?PR=Trebu%BEa&MENO=Zdenko&SID=0&T=f0&R=1 , alebo si velky humorista.
27.05.2013 - 19:47:48
00
No, humorista to ja som, nomen omen :-). Ale pre začiatok postačí napísať email alebo sa zastaviť na Odbore kultúry a cestovného ruchu, Referát cestovného ruchu, Košický samosprávny kraj, Nám. Maratónu Mieru 1, Košice. Mám taký dojem, že oni majú na starosti aj cykloturistiku. V cyklodoprave vúcka asi veľa kompetencií nemá.
Mimochodom, s ľuďmi z toho referátu cestovného ruchu som bol v kontakte a sú veľmi príjemní, myslím, že nehryzú. Naopak, mám taký dojem, že sa v rámci svojich možností snažia a iste ti za jeden email či informačnú návštevu neodtnú hlavu. :-)
27.05.2013 - 19:58:33
00
A aký je problém? Však normálne tam prídeš a sa spýtaš: "Ty, počúvaj, Zdenko! Ako ty vlastne plánuješ implementovať národnú cyklostratégiu?" A zobral by som so sebou Rovinského.
27.05.2013 - 20:03:01
00
misto - škoda energie na to, aby som ťa o niečom presviedčal. Vyjadril som tu iba svoj názor a nespokojnosť s tým, ako vyzerajú veci v okolí v ktorom sa pohybujem.Jednalo sa konkrétne o prepojenie Košíc na maďarské cyklotrasy. HOWGH !!!
27.05.2013 - 20:06:30
00
Tatko bol ako predseda MNV (alebo coho) este nevydarenejsi. Asi pockam az tam bude sediet syn. Pokrok nezastavis!
27.05.2013 - 20:15:46
00
No tak si tu mládenci seďte a nadávajte, čo už s vami. Ale aspoň podpíšte tú hromadnú pripomienku vyššie a hlavne jazdite! :-)
27.05.2013 - 20:20:48
00
jaroh - podpísané a dnes aj odjazdené :-)
27.05.2013 - 20:40:33
00
keyboard_arrow_up