Tož, vodičák mám, ale aj keby som nemal, tak nič nezmeni na tom, že značka B1 (prázdny červený kruh) znamená podľa platnej vyhlášky "Zákaz vjazdu všetkých vozidiel (v oboch smeroch)", zatiaľ čo značka B3 (červený kruh s autíčkom a motorkou) znamená "Zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel".
Takže ak je tam autíčko a motorka, tak biker môže ísť (nie je motorové vozidlo), ale ak je tam prázdny červený kruh, tak nemôže (pretože patrí medzi "všetky vozidlá"). Smola...
20.06.2007 - 19:42:07
00
Máš vodičák ? Keď áno, tak by si mal vedieť, že značka zákaz vjazdu má doslovný význam "zákaz vjazdu všetkých motorových vozidiel". Odkedy je bicykel motorové vozidlo ? :D


Pokiaľ nie je v červenom kruhu auto, tak sa zákaz týka všetkých vozidiel. Takže väčšina zákazov vjazdu platí aj pre cyklistov.
20.06.2007 - 19:47:02
00
navrhujem keby niekto(alebo vsetci dokopy) sme dali dokopy nejaky text-peticiu,pod ktorou by sme sa podpisali.Text musi byt zretelny,napisany s rozumom a mal by byt v poriadku z pravneho hladiska... :idea:


Warzone, petíciu je možné spraviť vždy, ale je to tá najmenej účinná forma. Jedinou povinnosťou adresáta petície je totiž iba na ňu reagovať (t.j. poslať Ti odpoveď, ako s Tvojou petíciou naložili)... Urobiť by sme ju mohli, ale nebude mať iný význam ako len demonštratívny (čo samozrejme zas nie je až tak málo).

Trochu som sa popýtal a dozvedel som sa, že v súčasnej situácii je možné:
- pokúsiť sa pozmeňovací návrh zrušiť ešte v gestorskom výbore – ale keďže ním je práve ten výbor, ktorý to navrhol, tak táto možnosť je de facto nereálna;
- presvedčiť poslancov, aby pozmeňovací návrh neschválili v hlasovaní pri druhom čítaní (tu sa oplatí presvedčiť niektorého z poslancov, aby navrhol, aby sa o tomto konkrétnom bode hlasovalo samostatne).
To znamená ísť osobne na stretnutie toho výboru (sú verejne prístupné) a tam si nechať udeliť slovo (nemal by byť problém) a pokúsiť sa presvedčiť členov výboru. Ak už výbor o tomto rozhodol (čo je asi náš prípad), tak iba začať obchádzať poslancov a poslanecké kluby a presviedčať ich osobne.
Bohužiaľ, na toto asi nikto z nás nemá čas... navyše predpokladám že väčšina bikerov sú mimobratislavčania...

Okrem petície je možné ešte poslať nejaké protestné faxy na poslanecké kluby, prípadne poslať nejaké protestné maily na adresy všetkých poslancov (každý z nich má emailovú adresu) a/alebo ich asistentov.

Netuším, kto by sa na toto podujal... :-( Tá SLOMBA fakt chýba, samozrejme v nej nejakí platení ľudia, ktorí ak majú byť lobisti, by mali byť z Bratislavy...
20.06.2007 - 19:53:12
00
tak isto by bolo urcite ucinne nas protest zmedializovat...
20.06.2007 - 19:58:14
00
No dobre, nechápeme sa. Tak to vezmem z druhej strany. Dopravné predpisy (teda aj značky) sa týkajú len účastníkov cestnej premávky. Keď bicyklom nejazdíš po cestnej komunikácii, tak nie si účastníkom cestnej premávky. Pokiaľ ti niekto pred les dá značku zákaz vjazdu všetkých vozidiel, budeš ju rešpektovať? Podľa mňa nie, veď predsa v lese účastníkom cestnej premávky nie si.


Naposledy upravil hextall dňa 20.06.2007 - 20:18:16, celkovo upravené 2 krát.

20.06.2007 - 20:10:21
00
Lesnej stráži musíš občiansky preukaz ukázať, policajtov tam netreba


Ešte aby som sa aj k tomuto vyjadril. Ukázať mu ho musíš, ale keď povieš, že ho nemáš, tak ťa nemôže pokutovať, ani prehľadávať. Policajt môže, ale ten tam ani zďaleka nebude. Takže stačí povedať, že ho nemáš a prinajhoršom si vymyslieť nejaké meno čo mu nadiktuješ.
20.06.2007 - 20:15:55
00
No dobre, nechápeme sa. Tak to vezmem z druhej strany. Dopravné predpisy (teda aj značky) sa týkajú len účastníkov cestnej premávky. Keď bicyklom nejazdíš po cestnej komunikácii, tak nie si účastníkom cestnej premávky. Pokiaľ ti niekto pred les dá značku zákaz vjazdu všetkých vozidiel, budeš ju rešpektovať? Podľa mňa nie, veď predsa v lese účastníkom cestnej premávky nie si.


Ono je to síce trochu inak, lebo dopravne predpisy platia na "pozemných komunikáciách", ale faktom je, že neviem nikde nájsť, čo sú pozemné komunikácie a teda či lesná zvážnica je pozemná komunikácia. Ak je, tak aj tam platí zákaz vjazdu, ak nie je, tak tam môže byť zákazov vjazdu aj desť a nebudú platiť, lebo sa na ne nevzťahujú dopravné predpisy. Takže už len zistiť, čo je pozemná komunikácia... to zatiaľ nevieme.
20.06.2007 - 20:21:24
00
Lesnej stráži musíš občiansky preukaz ukázať, policajtov tam netreba


Ešte aby som sa aj k tomuto vyjadril. Ukázať mu ho musíš, ale keď povieš, že ho nemáš, tak ťa nemôže pokutovať, ani prehľadávať. Policajt môže, ale ten tam ani zďaleka nebude. Takže stačí povedať, že ho nemáš a prinajhoršom si vymyslieť nejaké meno čo mu nadiktuješ.


Nuž, nemáš pravdu. Paragraf 53 odstavec 2 Lesného zákona hovorí, že Lesná stráž je oprávnená:
e) zisťovať totožnosť osôb podozrivých zo spáchania trestného činu, priestupku alebo iného správneho deliktu,
f) vyzvať osobu, aby upustila od protiprávneho konania, ak je dôvodné podozrenie, že osoba pácha trestný čin alebo priestupok na úseku lesného hospodárstva, a v prípade, že neuposlúchne výzvu a ak nemožno zistiť jej totožnosť, obmedziť jej osobnú slobodu a predviesť ju na útvar Policajného zboru
k) ukladať a vyberať pokuty v blokovom konaní za priestupky na úseku lesného hospodárstva,
l) držať alebo nosiť zbraň a strelivo pri výkone funkcie, ak má na to oprávnenie podľa osobitných predpisov,
m) použiť zbraň v prípade nutnej obrany alebo krajnej núdze,
n) použiť donucovacie prostriedky,
o) použiť varovný výstrel na odvrátenie škody veľkého rozsahu, ktorá bezprostredne ohrozuje lesný majetok, bezpečnosť prevádzky lesného hospodárstva alebo iný verejný záujem
20.06.2007 - 20:26:13
00
Ako jasné, to je v pohode. Uvádza sa tam, že môže zistiť totožnosť, ale keď poviem, že občianský nemám, tak sú nahraní, lebo prehľadať ťa nemôže. Jedine, čo ako-tak súvisí s týmto je bod F, konkrétne že ťa môžu predviesť na policajnú stanicu....ale pravdu povediac....kto by sa s tebou trepal z lesa na políciu? A videl si tu niekde na Slovensku behať po lesoch lesnú stráž? Ja okrem chránených oblastí a národných parkov nikde :)
20.06.2007 - 20:58:46
00
Hej chlapci dohadovanie o zákonoch a značkách nám moc nepomôže,ked´si raz schvália nejaký zákon,tak aj tú značku čo nám bude zakazovať vstup do lesa si vymyslia.Je to teda vrcholná špinavosť ak je to pravda o čom sa tu bavíme ,ale jediná najrozumnejšia vec čo mi napadá,je vytvoriť organizáciu ako tu už bolo spomenuté,či už by sa volala SLOMBA,alebo hociako,ktorá by presadzovala práva bikerov.
20.06.2007 - 21:04:37
00
A videl si tu niekde na Slovensku behať po lesoch lesnú stráž? Ja okrem chránených oblastí a národných parkov nikde :)


Jasné, že som videl Lesnú stráž, veľa krát, už aj pokutu som od nich dostal. Plno lesáckych áut má také označenie za oknom a predpokladam, že plno lesákov a poľovníkov sú jej členmi.

A nemýľ si lesnú stráž a stráž ochrany prírody. Lesná stráž má právomoci hocikde v lese (teda aj mimo chránené územia aj v nich), stráž ochrany prírody (rangeri) iba v chránených oblastiach, národných parkoch a pod. Každý z nich však koná podľa rozličného zákona.


Naposledy upravil Jaroh dňa 20.06.2007 - 21:21:04, celkovo upravené 1 krát.

20.06.2007 - 21:10:58
00
čo tak skúsiť niečo sformulovať a odoslať typ na lampáreň (Markíza) prípadne na Črepiny (Joj)?
určite by sa to dostalo rýchlejšie do povedomia verejnosti.
20.06.2007 - 21:17:09
00
Ranger je aj Chuck Norris a ten moze prehladavat a pokutovat koho chce a kde chce.
20.06.2007 - 21:20:40
00
skorej do Markizy (ma vacsiu sledovanost) a mal by to sformulovat a poslat cervo, alebo pan minister Miklos, vlastne by to mohlo byt aj v spravach :wink:
ale ten zakon je dost nahlavu, ved predsa bikera clovek spozna lahko od drevorubaca
to billes: blik, blik, si nejaky televizny diviak, ved pokial viem, tak Walker je ranger a Chuck je herec, dost velky rozdiel
apropo Walker ruleeeezzzzzz
:wink:


Naposledy upravil Martinux dňa 20.06.2007 - 21:26:58, celkovo upravené 1 krát.

20.06.2007 - 21:24:31
00
este ze schopnosti Chucka Norrisa nema ten ***** kereho napadla takato pixovina... chcem vidiet aky by ty fizli dakoho nahanali :D:D:D by ludia este museli volat sanitky policajtom :D:D:D
20.06.2007 - 21:26:51
00
keyboard_arrow_up