Cesta z Dobrej vody, čo sa napája na hlavnú. STOP-ka tam bola, ale videl som ju prelepenú čiernymi pásmi, tak som to prefrčal, že sa nič nedeje, ale keď som v spätnom videl ako tam stojaci policajti letia do auta, tak som vedel, že treba pridať. No na nasledujúcej križovatke sa rozhodli správne, takže cálovačka za 500,-Sk. A minule rača komisárky, že prekročenie rýchlosti o 17km/h za 20 evri.
:)
25.08.2009 - 15:30:35
00
a za tu dvojitu plnu by som ti ja zobral vodicak. nic v zlom. :D

vies aka dlha rovina tam bola? ta dvojita tam je zbytocna.
25.08.2009 - 17:11:50
00
No ja som minule išiel s Banskej Bystrice, slniečko svietilo, prázdne cesty a ty "parchanti" :mrgreen: stáli hádam hneď za značkou Staré Hory som nestihol ani spomaliť a hneď ma stopovali! Mi namerali 96 km v 60-siadke, že za to berú aj vodičák, tak som sa snažil ukecať, že nech dajú aspoň dáku študenskú zľavu, no nakoniec dali 2000 Sk a už nechceli spustiť :evil:
PS: Aspoň mi spravili najdrahšiu fotku môjho života :mrgreen:
25.08.2009 - 18:33:22
00
casto su aj na konci dialnice - meraju znizenie rychlosti az na 60ku, co sa nie vzdy da :(

toto bol môj prípad... :D ale dá sa, len sa nechce.
vies aka dlha rovina tam bola? ta dvojita tam je zbytocna.

máš pravdu, neviem, len zovšeobecňujem. :wink:
25.08.2009 - 18:59:09
00
tento rok na jar som dostal zlavu...3 in 1...pasy, svetla, rychlost ...vraj som bol slusny,tak to bolo za 48,-
25.08.2009 - 19:30:53
00
Niečo k téme z fajsbuku :
Lukáš *******
SUTAZ: poslite SMS v tvate "palte vsetci do p*c*" na cislo 158 a vyhrate tyzdenny pobyt v cele predbezneho zadrzania . v cene odvoz zelenou limuzinou s majakom , sprcha zadarmo a mydlova show!
25.08.2009 - 20:26:03
00
to je fajn ale ked v tej chvili naozaj nemas peniaze tak si isty cas bez vodicaku a ked sa nim aj zivis tak aj v <> 8)

Nie, bez vodicaku nezostanes. Dostanes doklad o jeho odobrati a ak sa nemylim, tak je platny 2 tyzdne. Dovtedy musis pokutu zaplatit, ak ho chces spat. A ci vziat mozu, alebo musia? Myslim, ze mozu. Ked sa daju niektore priestupky riesit dohovorom, tak preco nedohovorit aj nam, aby sme boli lepsi.

Zakon 8/2009

§ 71
Osobitné ustanovenie o zadržaní vodičského preukazu

(1) Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz okrem dôvodov podľa § 70 ods. 1 aj vtedy, ak vodič motorového vozidla, ktorému je v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky alebo za priestupok spáchaný nezaplatením úhrady za užívanie diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy uložená pokuta, je ochotný ju zaplatiť, ale nemôže tak urobiť na mieste.

(2) Policajt na mieste vydá o zadržaní vodičského preukazu podľa odseku 1 potvrdenie, v ktorom povolí ďalšiu jazdu na 15 dní; povolenie platí len na území Slovenskej republiky. V potvrdení musí byť uvedený rozsah udeleného vodičského oprávnenia a spôsob vrátenia vodičského preukazu. Páchateľ priestupku môže požiadať policajta, ktorý vodičský preukaz zadržal, aby zadržaný vodičský preukaz postúpil orgánu Policajného zboru v mieste jeho pobytu alebo v mieste, kde sa zdržiava za účelom jeho vrátenia; policajt je povinný tejto žiadosti vyhovieť.

(3) Ak sa vodič motorového vozidla počas zadržania vodičského preukazu podľa odseku 1 dopustí priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a nemá pri sebe finančné prostriedky na zaplatenie uloženej blokovej pokuty, vec nemožno prejednať v blokovom konaní.

(4) Ak páchateľ priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky preukázateľne zaplatil uloženú blokovú pokutu v lehote podľa odseku 2, zadržaný vodičský preukaz sa mu bezodkladne vráti potom, čo sa orgán Policajného zboru o zaplatení pokuty dozvedel. Páchateľ priestupku je za účelom prevzatia zadržaného vodičského preukazu povinný dostaviť sa na orgán Policajného zboru.


(5) Ak páchateľ priestupku nezaplatil uloženú blokovú pokutu v lehote podľa odseku 2, orgán Policajného zboru vydá rozhodnutie o zadržaní vodičského preukazu a postúpi vec na výkon rozhodnutia. Zadržaný vodičský preukaz sa vráti jeho držiteľovi až po výkone rozhodnutia.

(6) Orgán Policajného zboru zadrží vodičský preukaz a vydá rozhodnutie o zadržaní vodičského preukazu aj vtedy, ak páchateľ priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ktorého sa dopustil ako vodič motorového vozidla, nezaplatil uloženú pokutu v lehote určenej v rozhodnutí o priestupku; o zadržaní vodičského preukazu sa vydá potvrdenie. Ustanovenia odsekov 3 až 5 sa použijú primerane.

(7) Ak sa rozhodnutie o uložení pokuty vykonáva výkonom verejnoprospešných prác, ) orgán Policajného zboru zadrží vodičský preukaz a vydá rozhodnutie o zadržaní vodičského preukazu, ak páchateľ priestupku nevykoná verejnoprospešné práce v určenej lehote; o zadržaní vodičského preukazu sa vydá potvrdenie. Ustanovenia odsekov 3 až 5 sa použijú primerane.


Naposledy upravil jfab dňa 25.08.2009 - 20:48:36, celkovo upravené 1 krát.

25.08.2009 - 20:38:51
00
problem je v tom ze vsetci to chcu riesit dohovorom :mrgreen: :mrgreen:
25.08.2009 - 20:43:35
00
inak najviac som ostal prekvapeny ked ti policajt povedal ze od 1.7. maju prikaz pri nezaplateni pokuty na mieste brat vodicak, to ma dostalo, to aby clovek vozil v priehradke pre istotu zvysnych povedzme 200€

Stačí ti za pár eur kúpiť nový cestný zákon, prečítať si ho, jazdiť podľa neho...
Nielenže sa ti podarí ešte viac zruinovať Počiatkove štátne financie, ale aj pár cestných cyklistov si vydýchne.
Prípadne si pozri túto tému viewtopic.php?f=21&t=20544&start=0
25.08.2009 - 21:55:10
00
"Zasponzoroval" uz niekto z vas nekedy policajtov aj za prekrocenie rychlosti na biku?
25.08.2009 - 23:41:58
00
No toto by aj mňa zaujímalo, vo vyhláške sa nič také nespomína. Pri tom sú dosť časté situácie keď dokáže ísť cyklista v meste cez 50km/h
25.08.2009 - 23:45:52
00
to ne ale teamovy kolega uz zasponzoroval za cervenu na biku :D
26.08.2009 - 06:25:07
00
[quote=""]Nie, bez vodicaku nezostanes. Dostanes doklad o jeho odobrati a ak sa nemylim, tak je platny 2 tyzdne. Dovtedy musis pokutu zaplatit, ak ho chces spat. quote]

Lenže to potvrdenie platí iba na Slovensku, čo je pre mňa veľký problém, lebo v lete pracovne behám po okolitých štátoch ...

Ja osobne si myslím, že ten paragraf je protiústavný. Ak sa dopustím priestupku, priznám to a som ochotný zaplatiť, tak predsa ma nemôžu trestať alebo ma inak obmedzovať len preto, že nemám pri sebe hotovosť. Žiadny zákon mi neprikazuje nosiť pri sebe peniaze v hotovosti, tak prečo to odo mňa vyžadujú?

Inak, rovno sa priznám, že na Donovaloch z času na čas aj ja chodím cez dvojitú čiaru. Tie nové "dvojprúdové" úseky smerom od Bystrice sú fajn, ale bohužiaľ smerom z Donovalov do BB sú jednoprúdové a úplne na hovno - keď tadiaľ ide plne naložený kamión tridsiatkou dole kopcom a v smere oproti sú dva pruhy prehľadne voľné a bez auta niekoľko stovák metrov, tak skrátka nemám vôľu sa plaziť za tým kamiónom. Kto tam tie pruhy navrhoval, ten by mal vrátiť peniaze.
26.08.2009 - 07:21:20
00
neberu policajti aj karty? ci to bolo len planovane zaviest?
btw nemusis sa nechat obmedzovat, na druhy den mozes ist pon nie?
zaroven na druhej strane porusil si predpisy takze si zato mozes sam, keby si jazdil tak ako ta ucili tak ti nic nezoberu :)
26.08.2009 - 07:26:57
00
Zial na Slovensku mame policajny stat chodim po celej europe a nikde nie je tolko policajtov aku u nas.

Meranie rychlosti nikdy som ich nevidel merat pri skolach domovoch dochodcov atd.

Zato na dialnici D1 meraju stale - toto nema nic spolocne s bezpecnsotou a plynulostou cestnej premavky tu ide len o vyber dani.

tiez zvyknu merat v obci meter pred tabulou oznacujucou koniec obce - ???? dalsie vypalnictvo.

zial u nas sa jazdi dost arogantne ak mate ist z KE do BA podla predpisov tak vas asi *****.

to radsej cesta cez Madarsko po dialnici.

u nas staviame dialnicu na severe = velmi potrebne a ekonimicky velmi vyhodne vsak - a nase cesty to je des a hroza.
a to ako sa u nas robia cesty to je dalsie parodia som z RV na hlavnom tahu po obchvate opravuju most = asi 50 m usek dobre 4 mesiace mozno o o rok to aj dokoncia.

inak podla jedneho vyskumu mame druhe najhorsie cesty v Europe na prvom meiste je Rusko.

tu nepomoze cestny zakon ale dialnice vtedy sa normalne cesty a mesta odlahcia od kamionov a doprava bude ovela bezpecnejsia a nehodovost klesne.

ja nepotrebujem ist 200 ale ak idem 130 km/hod plynule tak je to ok zial u nas v Ladomerskej vieske ide 30 km tak na dvojke lebo ta cesta jednoducho nesstiha.

inak ak nechcete platit je dobre pouzivat radar detektor taky VALENTINE ONE je super.
26.08.2009 - 07:53:09
00
keyboard_arrow_up