Jezus, dakujem za gratulaciu, napisal si to tiez pekne a strucne :-) a urazit sa nemoze nikto, nema dovod
12.01.2012 - 23:52:06
00
Začať propagáciu a prácu SLOMBy prácami na skutočných trailoch bol plán od začiatku a som presvedčený o tom, že to bol správne. Pretože rôznych združení, ktoré sa neustále verejne prezentujú a stále len rozprávajú, takých je Slovensko plné. Bolo treba ukázať skutočnú prácu na skutočných projektoch a to sa aj podarilo, aby združenie začalo získavať nejaký kredit. Navyše v čase, keď sa v médiách stále objavovali články a "zákaze bicyklovania v lese" bolo budovanie nových trailov alebo zoficiálnenie existujúcich veľmi účinný proti útok.

Vzniklo na dobrovoľníckej báze, ale nikdy nemalo personálne ani finančné kapacity na to, aby naplno robilo to, čo si vy myslíte, že by malo robiť. A vôbec, čo by podľa vás mala robiť SLOMBA? Koľko krát ste kontaktovali SLOMBu a neuspeli ste? Koľko krát ste prišli s vlastným návrhom, alebo ponukou svojej pomoci? Ak niekto z vás na tomto fóre má kopec voľných zbytočných peňazí alebo je ochotný prevziať vedenie a zodpovednosť SLOMBy ako full-time job, kľudne sa prihláste. Myslím si, že nebude žiadny problém to v SLOMBe prediskutovať.

Ak niekto nezaregistroval aktivity SLOMBy na komunálnej úrovni, alebo pri snahe zrušiť ten debilný zákon, tak mal asi smolu, pretože o niektorých sa písalo tu na fóre aj na SLOMBe.

Keď chce niekto konštatovať, že SLOMBA je neživá, nemŕtva a onanovať, že má pravdu, prosím. Keď chce ale kritizovať, nech najprv spomenie aké vlastné aktivity on spravil pre rozvoj bikingu vo svojom regióne. Ak nemá mať čo povedať, tak nech so sebou už začne niečo robiť.

Tento thread nikam nepovedie a vaše monológovanie bude strata času, kvôli tomu ako bol lacom začatý, akým tónom a dešpektom ste sa vyjadrovali k práci členov SLOMBy. Ak chcete niečo zmeniť, začni sami sebou.
13.01.2012 - 08:32:50
00
máš pravdu, nikam to nevedie :(
13.01.2012 - 08:48:50
00
Požičiam si svoj príspevok z témy o politike, kde sú tiež dosť veľké "hádky".
Citujem:
Tak, tak. Hlavne si treba zachovať nadhľad. Nebrať všetko až tak úplne vážne. Nebyť vzťahovačný. Vedieť si vystreliť aj sám zo seba. Hneď sa neurážať. Nepreceňovať svoje ego. ATĎ, ATĎ. Prečítať si túto knižku, aj ja som ju čítal a pomáha to:
img688.imageshack.usKoniec citátu.

Názov tej knižky je dosť nadnesený ale nie je myslený ako nadávka. Neviem, či sa dá ešte kúpiť v kníhkupectve, ale na internete sa možno dá nejako zohnať.

Tento príspevok nie je v žiadnom prípade adresovaný fluiderovi, je myslený všeobecne a adresovaný každému, kto ho číta, vrátane mňa. Nech to nepokračuje napríklad takým štýlom, že "ty si ešte drevenú kačicu za sebou ťahal, keď som ja s kamarátmi zakladal tradíciu košického bikemaratónu".

Inak tá kniha má aj pokračovanie, ktoré má názov "***** jsou věčný".


Naposledy upravil laco dňa 13.01.2012 - 09:18:47, celkovo upravené 1 krát.

13.01.2012 - 09:11:19
00
Jezus to napísal ako to vidím i ja. Môj názor je že SLOMBA nemá byť o začatí samým sebou. Na to máme vlastné OZ s výstižnejším názvom a cieľmi ... Berte (vy SLOMBA) to ako názor bikera.
13.01.2012 - 09:18:35
00
Asi tak...fluider, netreba za týmto vláknom hľadať snahu nabrýzgať na SLOMBU, práve naopak, je to snaha pohnúť sa dopredu...ak si SLOMBISTI a hlavne ich vedenie budú zapchávať uši a tváriť sa ako "tí, čo niečo robia", kým ostatní "len kydajú a sedia v v teple", tak to nikam nepovedie...ja niesom členom, ale som podporovateľom a sám som sa podieľal na stavaní trailov...ale musím uznať, že niektoré argumenty, ktoré tu padli , dávajú zmysel a SLOMBA by sa tým mala zaoberať, inak bude SLOMBOU iba podľa názvu...
13.01.2012 - 09:34:29
00
Jezus k tvojmu clanku len tolko : Poculi ste slovo pána. :-) Napisal si to tak vystizne, ze lepsie sa ani neda. So vsetkym suhlasim a kedze uz ani ja nemam k tomu uz co dodat je zbytocne tu nadalej pisat.
13.01.2012 - 09:36:53
00
A nechcel som do tohto vlákna prispieť no vyprovokovali ste ma. hehe
Som zaplatil členské pri vzniku Slomby. Chcel som tým podporiť združenie štýlom každý hlas a koruna sa ráta. Už len moja registrácia člena trvala tak dlho, že som bol z toho trošku nesvoj. Odvtedy mi neprišiel jeden jediný list, jeden jediný email, nič čím by ma zastrešovatelia Slomby nejakým spôsobom oslovili alebo vyzvali čo i len k zaplateniu ďalšieho členského alebo poslali akúkoľvek správu, že "chlapi toto sa nám podarilo, nepodarilo".
Čo tým chcem povedať? Že choďte do ***** s vyjadreniami čo si urobil pre nás s lopatkou.
S úctou váš Turbi
13.01.2012 - 10:42:39
00
To som ani netusil, ze po prispevku sa v podstate takto na Teba vykaslali, uvazoval som nad tym v zaciatkoch, ze prispejem aj ja, ale potom ma to preslo a ako vidim, dobre som spravil.

Ta posledna veta je paradna :D
13.01.2012 - 11:11:08
00
Len dodam, ze mi nejde o peniaze a nechcem tym povedat ze ma oklamali. Tych par korun by som prispel kazdy rok. Len to, ze som sklamany ze sa to nepodarilo tak ako som si to asi len vysnival.
13.01.2012 - 11:18:04
00
Jezus to za mnohych celkom vystizne, aj ked obsirne uzavrel. O tom, ze Slomba spi tvrdi jej celny predstavitel, myslim, ze je aj sucasnym podpredsedom. My do nej nerypeme, len ju chceme postrcit a podla moznosti aj pomoct. Ale urcite nie na uvod motykou. Netvrdim, ze aj to nie je nutne, ale zacat treba inde...
13.01.2012 - 11:51:48
00
turbi turbi ... ale to ty nevieš že si sa mal aktívne zaujímať o to ako máš pomôcť a kam máš posielať dalšie členské? hádam si nemyslíš že kvôli tebe či mne tam niekto bude kontrolovoať a viesť účtovníctvo? .. pekne sa prihlás že to budeš robiť ty a nie frflať a vysnivovať
13.01.2012 - 12:18:08
00
Suhlasim s tym co ste pisali vyssie, obe strany. Je nutne aby si vedenie zobral na krk niekto, kto ma viac casu venovat sa chodu a propagacii organizacie. Kedze povodny sef zdruzenia je zaneprazdneny a nema na to cas/chut. Viete o niekom kto by bol ochotny, mal viziu, cas a prostriedky sa tomu venovat vo volnom case a zadarmo? V sucasnosti SloMBA funguje ako niekolko aktivnych ludi/skupin - BA, PO, KE ktori sa snazia a zo svojich prostriedkov riesia vsetko co sa da(hlavne vo svojom regione). A spravilo sa vela dobrych veci - Cerovka, Presovsky singel Čuňka, Kosicky singel Jahoda, vela vela cistenia trailov a pod. Dalsia vec, spravili sme chybu, ze sme si traja zobrali na seba velke susto od zaciatku riesit registracie clenov, rozbiehanie projektov a vyjedavanie. Asi sme netusili kolko casu a penazi nas to bude stat. Uz od zaciatku to cele neklapalo a ako pise Turbi, hoci zaplatil clenske trvalo dlho kym dostal potvrdenie a pod. Toto sa nesmie stavat. SloMBA potrebuje restart - restart vztahov/clenstva, restart komunikacie a restart v budovani dovery ludi.
13.01.2012 - 12:23:31
00
Vďaka Dijck za tvoj príspevok. Vďaka hlavne za to, že je normálny, bez neadekvátnych emócií a protiútokov. Je to prvá reakcia niekoho priamo z centra Slomby. Ja som tiež jeden z tých členov, ktorí o svojom členstve nemajú žiaden doklad. Aj keď už vlastne nie som, lebo pre tento rok som členské nezaplatil. A nikto sa na mňa nemôže hnevať, že už ani nezaplatím. Tu teraz nejde o ten "relatívne smiešny" príspevok, ale o to, či tie prostriedky sú zmysluplne využité, a teda či tá moja malá podpora má význam. Koniec-koncov nepoznám ani odpoveď na otázky, ktoré som položil o niekoľko strán vyššie:
Ako sa člen SLOMBY môže o nej dozvedieť niečo viac? Ako sa člen SLOMBY dozvie, kedy (a či vôbec) sa koná niečo také ako výročná schôdza, samozrejme spojená s voľbou orgánov združenia? Kde sa dá dostať k nejakej výročnej správe, kde by ako samozrejmosť mala byť aj správa o hospodárení?


Dodržiava občianske združenie SLOMBA svoje schválené stanovy?

Momentálne sa na stránkach SLOMBY k stanovám nedopracujete. Ja som si ich stiahol ešte pred podaním prihlášky, tak sa s dovolením o ne podelím. Dávam ich do prílohy.
13.01.2012 - 12:55:50
00
Keď chce ale kritizovať, nech najprv spomenie aké vlastné aktivity on spravil pre rozvoj bikingu vo svojom regióne.

niekolko krát som bol na cerovke, v batohu mám skladaciu pílku a kade jazdím tak padnuté veci odpracem/odpílim.. dokonca aj v zahraničí (rozumej Brno) ale nato ako Jezus spomína stačím sám ako miestny biker.. na čo ja ale nemám čas ani páky sú vybavovačky.. to by som rád zveril organizácií, ktorou som si myslel že by SLOMBA mohla byť..
troška sa SLOMBA precenila a je pekné že to vidia aj sami (niektorí)..
13.01.2012 - 20:59:15
00
keyboard_arrow_up