chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
caute. ma niekto kto jazdi duse skusenost s ochrannou vlozkou duse Tannus Armour resp. s dusami tubolito? precital som si co na co sluzi, zaujimalo by ma ale realne zhodnotenie, ci to ma vyznam napr v moznosti nizsich tlakov oproti len samotnym dusiam. pripadne ci je rozumnejsia kombinacia ochrannej vlozky + klasickej duse vs. len dusa tubolito. prechod na bezduse zatial neplanujem, cize rady tymto smerom nepotrebujem. dakujem
jazdim takto už vyše mesiaca - vložky Tannus Armour + duše Tubolito a zatial spokojnosť (Plášte Schwawble Nobby Nic/Wicked Will Performance, EXO TR)
... za tuto dobu (cca 1300km) som dostal (len) jeden defekt, na traily v Karpatoch (to bolo prebite skrz, na 2 miestach, prešiel som 50m a menil som dušu) ... jazdil som rôzne traily za ten čas, aj v Malej Fatre, OKOTrials atd. takže za mna odporučam - ten kto nechce bezduše resp. mlieko a zaroven chce vyššiu ochranu
Ľudkovia bude Vittoria Barzo/Mezcai (alebo iná kombinácia) dobrá náhrada za Racing Ray/Ralph? Na celoročné jazdenie v rôznych podmienkach, okrem nejakého čistého blata na jar/jeseň... Aj keď Schwalbe je u mňa zatiaľ TOP kombinácia čo som kedy jazdil...
Len taký krátky postreh. Jazdím tento týždeň mtb v Chorvátsku na plášťoch Specialized vo verzii control a T5 a na zadnom už som chytil na bočnici pár škrabancov, cez ktoré prepúšťa tmel, ale len tak že dotykom cítiš, že plášť je na tom mieste trochu lepkavý a mierne sfukuje. Minulý rok som v takomto teréne jazdil Hutchinson Kraken vo verzii Hardskin a nič take za cely čas jazdenia. Tieto plášte sú výrazne ťažšie a užšie. Vyrábajú sa vo Francúzsku a používajú dosť v Španielsku. A ani sa nedivím, že riadny kus gumy je tu zrejme kľúčový, s radšej menším dôrazom na hmotnosť.
Specialized neboli aspoň čo viem z druhej ruky nikdy nejako odolné plášťe. Hutchinson, mi je veľmi sympaticky ako značka žiaľ úzke čo sledujem, pritom majú zopár zaujímavých vzorov kedysi som chcel Kraken jazdil som čisté XC a celkom ma zaujali Taipan a Pyton škoda 57 mm na rafik uz nechcem aspoň 60-61 mm
Teraz vyšli Krakeny 2,4 ETRTO 57 mm. Neviem, prečo to robia stále také úzke. Ale zasa tie povodne 2,3 sú jedny z najvyšších plášťov čo som jazdil, tak možno tá deformačná plocha pri jazde je tých reálnych 2,3. Lebo ETRTO je iba 55 mm a na 25 mm rafikoch pri tlaku cca 1,5 je to ešte menej.
Jazdil som Krakeny 2,3 v zime snehu a blate a boli to veľmi pohodlne a dobre držiace plášte, negúľalo sa to vôbec zle a sobre brzdili. Vzor bol skôr na 30mm rafik ako na 25mm. Ja som ich mal tuším na nejakom 21-23mm mavic ráfku už si to nepamatám presne... Spešlové plášte aspoň tie nové sú aj extra odolné ale nie fast trak s-works samozrejme ,treba pozerať aspoň grid alebo trail verziu, kombo butcehr a purgatory znesie podľa mňa to čo miniony...
Prešiel som si 2.4 Hans damf soft+ nobby , na 2.2 racing Ray+smart sam. Mega pokles valiveho odporu, trakcia ok možno vzadu o čosi viac, akurát v teréne viacej trasie 😀.
Do snehu 2.4 sa osvedčili 😀 budú zimné
Pozeram po karbonovom 29" rafiku, a na Aliku uz vsetko bezvyhradne hookless..... a plaste tu u nas takmer vsetko zatial "hook..." (resp bez oznacenia)
To este do Europy nedorazila moda hookless, ze by sa k tomu uz vyrabali aj plaste..?
Je ten "bezhakovy" sytem az natolko rozdielny oproti profilovanej bocnici??
Ci radsej zostat u klasiky, kedze potrebujem si vyliest iba jedno koleso a predne je klasika..
No, minimalne Roval a DT Swiss kolesa su hookless (a myslim, ze vacsina bude hookless). A nepocul by som ze by pri MTB plastoch riesil niekto ci je hookless alebo nie. Resp. ani neviem ze by vyrobcovia plastov tento parameter uvadzali.
Viem ze napr. Zipp ma aj cestne kolesa hookless a tam oni uvadzaju kompatibilne plaste, ale su tam skoro vsetci vyrobcovia. Akurat je tam nizsi maximalny tlak. Pri MTB plastoch a nassobne nizsich tlakoch toto nebude problem.
Zdravím. Som len amatér a nemám jasno v jednej veci ohľadom plášťov. Myslel som si, že plášť s väčším dezénom je dobrý mať vzadu, lebo ma prešmykovalo keď som zaberal do kopca (tráva, štrk,...). Tak som zadný (vysuchany) vymenil za nový, ktorý bol na prednom kolese. Blbosť? Vďaka za spätnú väzbu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... za tuto dobu (cca 1300km) som dostal (len) jeden defekt, na traily v Karpatoch (to bolo prebite skrz, na 2 miestach, prešiel som 50m a menil som dušu) ... jazdil som rôzne traily za ten čas, aj v Malej Fatre, OKOTrials atd. takže za mna odporučam - ten kto nechce bezduše resp. mlieko a zaroven chce vyššiu ochranu
Do snehu 2.4 sa osvedčili 😀 budú zimné
To este do Europy nedorazila moda hookless, ze by sa k tomu uz vyrabali aj plaste..?
Je ten "bezhakovy" sytem az natolko rozdielny oproti profilovanej bocnici??
Ci radsej zostat u klasiky, kedze potrebujem si vyliest iba jedno koleso a predne je klasika..
Viem ze napr. Zipp ma aj cestne kolesa hookless a tam oni uvadzaju kompatibilne plaste, ale su tam skoro vsetci vyrobcovia. Akurat je tam nizsi maximalny tlak. Pri MTB plastoch a nassobne nizsich tlakoch toto nebude problem.
A ci ten plast ide dopredu, dozadu alebo menis rovno oba..
Kazdopadne na tento som pocul dobre ohlasy a aj hodnotenia ma fajn
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-cross-king-29x230-plast-drot.html#522512
dalsou klasikou je tento
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-plast-nobby-nic-29x2-25-57-622-67tpi-815g-performance-drot.html
Conti CrossKing jazdim 3. Sezonu zatial spokojnost, ale s kevlar patkou.