Vyberas nemozne. Vzdy je kombinacia 3 premennych, z ktorych si mozes vybrat len dve :-) V tvojom pripade, kvalita (grip), vaha, cena. Ikon je lahky XC plast a ocakavat, ze zozenies nieco co je rovnako lahke, ma hrubsi dezen (kedze ma lepsie drzat), pri rovnakej cene, je nemozne.
Na 19tku rafik, by som sa nebal dat 2,3 plast ale s dusami by som menej ako 2 bary nefukal (kvoli snakebitu). A pri bezdusiach by som tiez nesiel prilis nizko. Na 19ke rafiku jazdim uz 4 roky Racing Ralph 2.25, fukam tlaky okolo 2 - 2.2 baru (s dusami) - v terene, na asfalt niekedy viac. Na to ze to je XC plast drzi velmi dobre. Novy Racing Ralph a Ray maju lepsie bocne stuple a budu lepsie drzat ako sucasny Ikon. Rovnako novy Nobby Nic, ma super vahu a bude lepsie drzat ako Ikon. Zial ceny novych Schwalbe Evolution si totalne mimo. Ale napriklad Performance verzie by som sa na zadne koleso nebal (ja ju jazdim aj na vpredu).
Ak chces Maxiss (maju lepsie ceny ako Schwable a nie su take tazke ako podobne gumy od Conti, ci WTB), tak skus Forecaster 2.2, urcite bude lepsie drzat ako Ikon. Pripadne Ardent 2.2. Niektori ho sice kritizuju, ze nedrzi dobre v zakrutach, ale to je v porovnani s inymi trail/AM plastami. Ma vacsie stuple ako Ikon, takze urcite bude lepsie drzat.
26.09.2018 - 14:30:14
02
dik Filip
26.09.2018 - 14:32:29
00
Barzo som tiež jazdil, celkom dobrý univerzál, len by som dal na obe kolesá 2,25". Je rýchlejší ako NobbyNic, grip je menší logicky.
26.09.2018 - 14:33:25
00
k tej rychlosti, v lese nepotrebujem zavodit len vela budem jazdit do prace a z prace tj po asfalte a nechcem aby to velmi brzdilo a prezuvat TLR na vikend do lesa urcite nebudem :)
preto to mam take tazke
26.09.2018 - 14:37:22
00
Tiež ma milo prekvapili nové Nobby Nic 2.25. Bral som ich na druhé kolesá v Performance verzií. Používam ich skôr na dlhšie výlety, kde bolo dosť asfaltu a zvažníc (hlavne VKL) a dobre držia za sucha aj v ťažšom teréne. Mám ich na 20 mm ráfikoch, fungujú fajn, nahodené ako bezduše Lidl pumpou s pomocou jarovej vody bez problémov.

Osobne od Ardentu každého odhováram, lebo ten plášť podľa mňa nemá moc výhod. Hlavne tie užšie verzie, 2.4 je lepšia. Na asfalte a dobrom povrchu je zbytočne pomalý a naopak v ťažšom teréne nemá grip. Stačí trochu mokrej trávy a si na ňom ako na ľade. A čo je najhoršie, tak je dosť nepredvídateľný, pri iných plášťoch cítiš keď začínajú podšmykovať, Ardent len zrazu ustrelí a hotovo.
26.09.2018 - 14:37:52
02
cize vravis ze tieto by stacili?
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-nobby-nic-performance-tlr-addix-27-5x2-25-mtb-plast-kevlar.html

pripadne forek/NNperf

to neznie zle, no ja to nejak uz vyspekulujem, zatial dik vsetkym

26.09.2018 - 14:47:30
    00
    ja som jazdil kombinaciu forekaster 2.35 vpredu a vzadu barzo 2.25 3000 km a max spokojny, 29 bezduse, bez defektu, teraz som prehodil dozadu forekaster 2.35, kedze ide zima a v snehu su paradne, ale na ceste je o dost pomalsi a musim si zvyknut na iny feeling aj v terene, ak das dopredu forekaster 2.2 a dozadu barzo 2.2, budes spokojny za vsetkych podmienok, ak to nebudes hrotit
    26.09.2018 - 15:14:39
    02
    Nechcem sa tu do nikoho navážat ale mi to príde úplne choré to zmýšľanie.. Podaktorí
    máte bike drahšie ako polovica Slovákov auto ! a riesite plášte či kúpiť za 25€ alebo 15€.
    Lebo 50€alebo 60€ za plášť je už dať veľa!
    26.09.2018 - 23:03:28
    06
    Však spoľahlivý plášť a brzdy sú to najdôležitejšie na bicykli..
    26.09.2018 - 23:05:34
    01
    Napise niekto kto ma ovela drahsi bajk ako ja
    Kazdy mame iny rozpocet, neries.
    26.09.2018 - 23:23:45
    00
    viperkiler len tak zo zvedavosti, ty si kupuješ 50-60 € plášte? Teda zas nemyslím si že mám zlé plášte, no za Minion DHF 3C som dal 42 € a drahší plášť mi teda fakt netreba :) vzadu mám lacnejšiu 2 zmes, no nemal som s nimi problémy, takže nevidím dôvod na to kupovať predražené plášte a 1 sezónu mi vydržia, takže pohoda :)
    26.09.2018 - 23:33:11
    00
    Áno kupujem, ak za to stojí.. Len som chcel poukázať že šetriť na plášťoch je podľa mňa blbosť.. už len z hľadiska bezpečnosti a komfortu..
    26.09.2018 - 23:46:10
    02
    Tak jasné, ale zas bral by som to aj tak či niekto drahý plášť využije. Teda väčšinou tie drahšie kvalitnejšie majú mäkkšie prílnavejšie zmesy a pokiaľ niekto nejazdí ťažký terén, alebo v zlých poveternostných podmienkach, tak radšej siahne po niečo lacnejšom a čo mu aj dlhšie vydrží. Teda nechcem si nikoho zastávať, je to na každom čo si kúpi a na čom bude jazdiť. Len si nemyslím, že drahšie je vždy lepšie :).
    26.09.2018 - 23:52:57
    02
    Dráhé plášte s najlepšími zmesami su pre profikov. Tam to ma zmysel lebo jazdec tie plašte realne aj využije ich potencial a aj ich zjazdí. Na protitomu obyčajnému bikerovy lepsiu pracu odvedú plaste so strednou zmesou ktorá vydrži dlhsie a ponukaju dostatočný grip. Na protitomu plaste v najvyšších zmesiach sa už rozpadajú po roku.
    27.09.2018 - 09:20:48
    02
    Baho napísal:
    Len som chcel poukázať že šetriť na plášťoch je podľa mňa blbosť.. už len z hľadiska bezpečnosti a komfortu..

Súhlasím, ale len v prípade, že je vyššia cena opodstatnená lepšími vlastnosťami - podľa mojich skúseností to až tak všeobecne neplatí, premenných a preferencií je toľko, že plášte treba vyskúšať "na vlastnej koži". Lacnejší plášť môže mať kľudne porovnateľné vlastnosti (a lepšiu výdrž) ako"prémiový", akurát bude ťažší.
    27.09.2018 - 10:52:59
    00
    keyboard_arrow_up