Chcel by som všetkých poprosiť o nejaké tipy pri výmene sedla na horský bicykel (AUTHOR OPUS).Po zahájení tohtoročnej sezóny (cca 34 km po asfaltke) ma týždeň bolela sedacia časť. Preto som dospel k záveru, že je čas no nákup nového sedla za rozumnú cenu (pre mňa momentálne cca do 1500.-)
zdravim vsetkych. V najblizsej dobe sa chystam kupit nove sedlo tak by ma zaujimali vase nazory a najma skusenosti. Bude to na hardtail a moje kriteria su: 1. pohodlie, 2. vaha do 250g, 3. cena okolo 3tis. (max 3,5tis, ak bude lacnejsie tak to je samozrejme plus). Je ni jasne ze ma kazdy iny zadok, ale ide mi hlavne o vase skusenosti, popripade vasich znamych. Co sa tyka komfortu teraz jazdim SI Flite (nie poslednu veziu, je este z minuleho tisicrocia ) a to je na moje vykendove jazdenie pre mna dost tvrde. Moj vyber je zatial:
tieto som vybral lebo: wtb su vseobecne hodnotene ako dost pohodlne (devo je tak pol na pol), ale mam trochu pocit ze najma devo/deva vypadaju trochu lacne (menej kvalitne) na tu cenu. SLRka sa mi pacia spracovanim a tiez mnozstvom farebnych prevedeni (zlte by sa mi ohromne hodilo na bike), ale tu sa trochu bojim pohodlia (bolo by super ak by mi vedel niekto porovnat stary titanium filte vs. slr resp. sler gel flow)
Takze ak mate nejake skusenosti stymito sedlami prosim napiste, al dajte nieco co podla vas splna moje podmienky, dakujem.
Selle Italia SLR Gel Flow - hodnotim ako pohodlne aj ked zo zaciatku to zoznamovanie dost tlaci. Sedlo je vdaka/?/ pouzitiu karbonu vo vyznacenych miestach pruzne o cca 1 cm co prispieva k pohodliu.
sedlo je večný problém. trafiť pre svoju anatómiu to správne... ja som trošku iný a preto nemôžem mať rovné ako je drvivá väčšina sediel. na novom bicykli som skoro prisiel o prdel. musel som ho hneď zmeniť. kedysi som náhodou našiel pre seba ideálne SELLE SAN MARCO CONCOR
ľahšie verzie majú doplnené v názve light a prípadne aj titanium. sú klenuté ako "sedlo". na Slovensku som ho zatiaľ žiaľ u žiadneho predajcu nenašiel. raz som ho skúsil objednať, no veľkododávateľ sa na "môjho" predajcu vykašľal. tak si ho asi niekedy skúsim "vyžobrať" priamo od makarónov. ehm, Talianov
Ak chces sedlo WTB, tak ti doporucim zajst v Nitre do Velosprintu a pozicat si sedla o ktore mas zaujem z testovacej sady WTB => ked sa na nich povozis tak najlepsie zistis ktore ti sadne a ktore nie
V tejto cenovej relacii by som sedlo bez vyskusania nekupoval...
Mam SLR XP. Prva jazda bola v pohode, pochvaloval som si ze sa mi lepsie slape, ake je pohodlne az pokym som neskoncil s turou, potom ma troska bolel zadok co som ho mal otlaceny. Na druhy den som zas isiel na bike a myslel som si ze to sedlo asi zahodim tak ma bolel zadok ze som si radsej na sedlo ani moc nesadal ale po 2km ma to preslo a odvtedy som uz s nim nemal problem.
2raver: jj viem o tom a mam uz od piatku jedno pozicane, konkretne to Deva. Bohuzial som ho vcera nemohol vyskusat lebo prsalo a musim ho vratit v bezchybnom stave.... Dnes ho samozrejme otestujem, ale mozem ist zatial len na cestu (mam problem s meniskom, caka ma MR, na cetse sa mi da tak na hodinku pojazdit ale do terenu sa bojim kvoli otrasom atd). SLR vsak nemam ako vyskusat mozno ich aj niekde poziciavaju ale ja som rad ked sa dostanem na bike (resp. na ine aktiv.) a nechcem svoj volny cas zabijat zhananim sedla na skusku.
2andrew: ja som doteraz jazdil SI Flite a mal som podobny pocit ako ty. Prvy den v pohode, druhy bolest, treti utrpenie a otlaky na zadku, stvrty otlaky su stale ale bolest ustupuje, potom uz lepsie atd. Je to sedlo na caste jazdenie ja sa mozem jazdit prinajlepsom 2x za tyzden (sobota, nedela) a preto vacsinou nedela bola o bolesti.
Preto by som bol rad keby mi vedel niekto to strasie Flite porovnat s SLR, to SLR sa mi fakt dost paci, najma kvalitativne vypada lepsie ako WTB ale ak to bude nieco ako to Flite tak pre mna nema zmysel ho brat.
ludia prave som sa vratil z vyjazdu. Ta Deva ja fakt veeelmi pohodlna a uz som bol aj rozhodnuty ze ju chcem az pokial som nezosadol a nezbadal ako vypada. Po 35km tj. cca 1,5hod velmi pohodoveho jazdenia s priatelkou po asfaltkach a polnych cestach je na nom hnusna presedenina (v skutocnosti to vypada horsie ako na fotke). Zatial je to len vyzorove, ale bojim sa ze by sa to zhorsovalo. Viem ze tu niektory jazdite Devo (najma Giant fans), tak mi prosim povedzte ci aj u vas sa nieco take objavilo resp. ci sa to este zhorsilo...
Jazdím Devo team ,už som to tu spomíňal tvrdé,ploché,nepohodlné sedlo aspoň pre moje pozadie ,ale má už niečo odjazdené a stále vyzerá ako nové,hlavne potom čo som mu doprial troška silikónového olejčeka.No teraz ma tak napadlo,keď tak kukám na tú tvoju,Devu píšu tam ,že"gel" takže tú presedeninu ako píšeš mohlo spôsobiť práve toto
Sam som mal Rocket V a bolo to zle pri vyjazde nad 50km.
Teraz mam Shadov V SLT a je to paradicka ...
Ako vsetci pisu, je to individualne pri vybere znacky, ale pochybujem, ze niekomu na dlhsie vyjazdy vyhovuje makke sedlo ...
no ta Deva je v porvnani s Flitom urcite makksia, ale nie je to ziadne maslo. Podla WTB stranky ich jazdi aj nejaky profesionalny zensky tim... Mne sa fakt zapacilo tvarom asi mi vyhovuje ta sirka a rovna plocha, urcite by som ho chcel len sa bojim za ked po 1,5h. je tam takato presedenina tak za pol roka pojde do kosa. Kedze chcem verziu SLT za 3tis tak by som bol rad keby nejaky ten rocik vydrzala. Inak mozno to je len pokrcena ta syntetika na povrchu, ale citim tam taku hranku ked po tom prejdem prstom. A este toto co som skusal bolo bola verzia PRO
ta ma nejaku vypln + gel a ja chcem SLT ta ma len gel aj sa zda byt nizsie na obr. Ak mate este niekto skusenosti s Deva, Devo tak napiste, dik.
Inak podarilo sa mi zohnat SLR na skusku takze cez weekend ho otestujem...
peterg: Fizik je u mna taky stred. Asi to nebude tvarovo to najidealnejsie (pravdepodobne mi najlepsie sedi rovna plocha ako robi WTB), ale asi ani najhorsie...(mozno vo vseobecnosti lepsie ako SI). Problem je ze mne sa Fizi:ky nepacia . Este vsak toho Gobiho nezatracujem, ak to nedopadne s tym SLRkom tak budem nad nim uvazovat.
ja tiež teraz zvažujem novú sedlovku pokukujem po selle smp ... vyplatí sa podľa vás priplatiť si za to ? jazdím dosť veľa mám hardtail túry sú väčšinou cesta + les a väčšinou nejaký zjazd na konci ... chcel by som niečo pohodlnejšie na tieto účely a aj "zdravotne" v poriadku ...
máte s nimi skúsenosti? a aj by ma zaujímalo ktorý z tých modelov (všetky stoja okolo 5k ) je ideálny na moje účely ja sa v tom nevyznám a je ich veľa prípadne ak máte iné rady budem len rád a poprosím aj linky... prípadne by som menil aj so sedlovkou (zniesol by som dlhšiu ale to je vedľajšie...
ďakujem veľmi pekne za rady a pomoc
Tommy_Verceti :
pokial viem, tak kedysi selle smp mali v meride v KE.... tak hadam Ti ich daju vyskusat a vyberies si to, na ktore tvoja prdel sadne najlepsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslis Tvojich ritnych otlacacov?
WTB:
- Deva SLT
- Devo SLT
- Rocket V SLT
Selle Italia:
- SLR
- SLR Gel Flow
tieto som vybral lebo: wtb su vseobecne hodnotene ako dost pohodlne (devo je tak pol na pol), ale mam trochu pocit ze najma devo/deva vypadaju trochu lacne (menej kvalitne) na tu cenu. SLRka sa mi pacia spracovanim a tiez mnozstvom farebnych prevedeni (zlte by sa mi ohromne hodilo na bike), ale tu sa trochu bojim pohodlia (bolo by super ak by mi vedel niekto porovnat stary titanium filte vs. slr resp. sler gel flow)
Takze ak mate nejake skusenosti stymito sedlami prosim napiste, al dajte nieco co podla vas splna moje podmienky, dakujem.
ľahšie verzie majú doplnené v názve light a prípadne aj titanium. sú klenuté ako "sedlo". na Slovensku som ho zatiaľ žiaľ u žiadneho predajcu nenašiel. raz som ho skúsil objednať, no veľkododávateľ sa na "môjho" predajcu vykašľal. tak si ho asi niekedy skúsim "vyžobrať" priamo od makarónov. ehm, Talianov
Ak chces sedlo WTB, tak ti doporucim zajst v Nitre do Velosprintu a pozicat si sedla o ktore mas zaujem z testovacej sady WTB => ked sa na nich povozis tak najlepsie zistis ktore ti sadne a ktore nie
V tejto cenovej relacii by som sedlo bez vyskusania nekupoval...
2andrew: ja som doteraz jazdil SI Flite a mal som podobny pocit ako ty. Prvy den v pohode, druhy bolest, treti utrpenie a otlaky na zadku, stvrty otlaky su stale ale bolest ustupuje, potom uz lepsie atd. Je to sedlo na caste jazdenie ja sa mozem jazdit prinajlepsom 2x za tyzden (sobota, nedela) a preto vacsinou nedela bola o bolesti.
Preto by som bol rad keby mi vedel niekto to strasie Flite porovnat s SLR, to SLR sa mi fakt dost paci, najma kvalitativne vypada lepsie ako WTB ale ak to bude nieco ako to Flite tak pre mna nema zmysel ho brat.
Teraz mam Shadov V SLT a je to paradicka ...
Ako vsetci pisu, je to individualne pri vybere znacky, ale pochybujem, ze niekomu na dlhsie vyjazdy vyhovuje makke sedlo ...
ta ma nejaku vypln + gel a ja chcem SLT ta ma len gel aj sa zda byt nizsie na obr. Ak mate este niekto skusenosti s Deva, Devo tak napiste, dik.
a poniektori sa tu smeju sportshopovi... triki, kde si?
Inak podarilo sa mi zohnat SLR na skusku takze cez weekend ho otestujem...
peterg: Fizik je u mna taky stred. Asi to nebude tvarovo to najidealnejsie (pravdepodobne mi najlepsie sedi rovna plocha ako robi WTB), ale asi ani najhorsie...(mozno vo vseobecnosti lepsie ako SI). Problem je ze mne sa Fizi:ky nepacia
máte s nimi skúsenosti? a aj by ma zaujímalo ktorý z tých modelov (všetky stoja okolo 5k ) je ideálny na moje účely ja sa v tom nevyznám a je ich veľa
ďakujem veľmi pekne za rady a pomoc
pokial viem, tak kedysi selle smp mali v meride v KE.... tak hadam Ti ich daju vyskusat a vyberies si to, na ktore tvoja prdel sadne najlepsie