chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ? )
dával som sem aj video kde prepichujem koleso..funguje to super a hlavne za pár € mám tmelu koľko len chcem..mám viac bikov tak sa zíde..šidlo zalepí, takže tŕne mu nerobia problém..
Ďakujem chlapi. Najprv poskusam trik so zaplatou, skontrolovat pasku, dierku mam malu, ale overim. Kedbnic nezaberie, tak kupim ten autoventil
Nakoniec to dopadlo vsetko inak...
Modra paska Caffe sla prec
Na miesto kde je diera pre ventil sli 4 vrstvy hrubej pasky (iba stred rafiku)
Aplikovana paska No tubes - väčší priemer rolky je super na natahovanie, material sa mi zda byt kvalitnejsi
Na predne koleso som dal nakoniec ventil podobny UST (vacsia plocha), nafukanyvbez tmelu fucal iba mikro
Na zadne koleso som dal tiez ten isty ventil, ale tam to fucalo. Tak som dal ventil s redukciou na 8.5mm dieru. Fucalo to kusok, tak som to riskol a skusil som tons tmelom, krasnento hned zatiahlo a tlak drzi
Autoventil som skusal, zial nepasoval.
Zacical som s mitas sadou, ale do mojho rafika je uzka a zda sa mi to na koniec aj zbytocna vec.
Ma tu niekto Maxxis Ikon 2.2, komu plast hadze? Osadzal som ho aj 3x, ale stale hadze. (Rafik je centrovany do 0.2mm). Neskor sem dam video
Mne tento rok 2ks zo 4. Prvý išiel pekne rovno ale ako som skúšal niečo iné a opätovne som ho nahodil už sa musel dodrbať a to som nefúkal na viac ako 2bar ako bezduše. Muselo prdnúť jadro bočnice asi tie EXO TR nie sú až tak kvalitné lebo aj druhý takýto plášť mi hádže ale nie až tak že by som ho nemohol jazdiť....je to znesiteľné mám ho na zadnom aby som ho nevidel pred očami 2ks boli 3C a tie sú o triedu a poznanie kvalitnejšie aj lepšie držia tlak mne dokonca vydržali týždne jazdenia na sucho bez mlieka a duše aj váha je už slušná. Ak Ikony tak už iba 3C celkov Maxxis budem kupovať asi iba 3C. Inač čo sa týka defektov 0 tak dúfam že výrobca nesklame ani budúcu sezónu. A celkovo za 3 roky ani jeden defekt pri takmer 16tis km klop klop.
nemam 3C - rovno mi siel asi po 3 nahodeni s jarovou vodou. po prvom defetke (mam ho s dusou) sa mi ho uz nepodarilo nahodit tak aby nehadzal vobec. za jazdy to nieje citit - kaslem na to
Ahoj.
Mám kolesá Crankbrothers Cobalt 2. Nahodil som Continental Xking+Rking vo verzii Protection (oba plášte TLready), najprv pomcou duše, pätky krásne zaskočili. Použil som tmel Caffelatex.
No zadné koleso s Racekingom nedržalo tlak. Dva-tri dni po nahodení koleso púšťalo popri ráfe červenú tekutinu, vždy ráno som našiel pod kolesom tak pol deci, tlak sa však strácal pomaly, takže som to jazdil. Po čase však koleso zacalo strácať tlak úplne, fúkať som musel pred každým výjazdom. Keď som to otvoril, tmel bol komplet zaschnutý. Neviem ci je to normálna vlastnosť tohto tmelu, ale nezdá sa mi to.
Attachment:
20171107_163202.jpg
Predné koleso s Xkingom drží v pohode, resp. dofukujem asi raz za dva týždne, resp. podľa potreby, ako potrebujem prispôsobovať tlak na konkrétny výjazd.
Váš názor? Pomôže mi niečo rozbehať to ešte bez duše? Ideálne bez kupovania nových plášťov, keďže som za ne vysolil viac ako 40€/ks..
Skusim napisat moju skusenost s hadzanim plášťa: mam kolesa bontrager a v nich TLR origo umele take obruce. Zatial som pouzil iba plaste MAXXIS TR ktore idu nahodit krasne servisnou pumpou za co som v celku rad ze sa nemusim inak trapit. Z minuleho roku mam skusenost ked som v polke sezony kontroloval stav tmelu a daval som novy tak mi nechcela skocit poriadne petka tak som to koleso (dufam ze to napisem dobre) dal do vodorovnej polohy chytil som ho za plast a zacal s nim mavat hore a dole petka skocila tak som bol spokojny. Ked som bajkoval tak mi zena vravi ze mam v zadu osmicku som sa zlakol dal dole plast a isiel vycentrovat koleso, koleso bolo OK tak ma potom napadlo ci som tym mavanim plasta ho neohol????!!!! predtym bol v poriadku, aj som ho skusal nahodit na druhy rafik uz mydlom no robil to stale. Plast sa vlnil ako had no bajkom nehadzalo ako keby bol ohnuty do strany. Mohol som ho tym mavanim akokeby ohnut? inak si to neviem vysvetlit skuste sa k tomu vyjadrit ci to bolo mozne alebo ci chalanovi co pisal nadomnou sa nemohlo stat nieco podobne.
Ahoj.
Mám kolesá Crankbrothers Cobalt 2. Nahodil som Continental Xking+Rking vo verzii Protection (oba plášte TLready), najprv pomcou duše, pätky krásne zaskočili. Použil som tmel Caffelatex.
No zadné koleso s Racekingom nedržalo tlak. Dva-tri dni po nahodení koleso púšťalo popri ráfe červenú tekutinu, vždy ráno som našiel pod kolesom tak pol deci, tlak sa však strácal pomaly, takže som to jazdil. Po čase však koleso zacalo strácať tlak úplne, fúkať som musel pred každým výjazdom. Keď som to otvoril, tmel bol komplet zaschnutý. Neviem ci je to normálna vlastnosť tohto tmelu, ale nezdá sa mi to.
Attachment:
20171107_163202.jpg
Predné koleso s Xkingom drží v pohode, resp. dofukujem asi raz za dva týždne, resp. podľa potreby, ako potrebujem prispôsobovať tlak na konkrétny výjazd.
Váš názor? Pomôže mi niečo rozbehať to ešte bez duše? Ideálne bez kupovania nových plášťov, keďže som za ne vysolil viac ako 40€/ks..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.facebook.com/sekaninskeendurotraily/videos/1360299610759019/
Nakoniec to dopadlo vsetko inak...
Modra paska Caffe sla prec
Na miesto kde je diera pre ventil sli 4 vrstvy hrubej pasky (iba stred rafiku)
Aplikovana paska No tubes - väčší priemer rolky je super na natahovanie, material sa mi zda byt kvalitnejsi
Na predne koleso som dal nakoniec ventil podobny UST (vacsia plocha), nafukanyvbez tmelu fucal iba mikro
Na zadne koleso som dal tiez ten isty ventil, ale tam to fucalo. Tak som dal ventil s redukciou na 8.5mm dieru. Fucalo to kusok, tak som to riskol a skusil som tons tmelom, krasnento hned zatiahlo a tlak drzi
Autoventil som skusal, zial nepasoval.
Zacical som s mitas sadou, ale do mojho rafika je uzka a zda sa mi to na koniec aj zbytocna vec.
Dakujem za rady.
Mal som problém s hádzaním, ale uznali reklamáciu.
savings Maxxis Ikon 29x2.20" EXO plášť, TR, kevlar
34,90 € savings
MOC 69,99 €Mne tento rok 2ks
(aby bolo jasne, preco v Rumunsku... Mavic made in Romania)
Vopred ďakujem.
Vopred ďakujem.
Caffelatex zatuhol aj mne. Po 3 tyzdnoch!