Lokalizácia
Formulár sa odosiela
obvod kolesa rataj aj s plastom, niektory plast je vyzsi (vacsi obvod) niektory nizsi (mensi obovd)
ja som si presnu nadomorsku vysku zmeral tak ze som zasiel k najblizsiemu turistickemu smerovniku kde bola napisana nadomorska vyska, hodil cislo do kompu a zasiel domov kde som si akutalnu vysku ulozil ako domacu a ktoru si vzdy nadstavim ked vyrazam na vyjazd
Zobraziť komentár 24.12.2009 - 20:13:18
00
S tym nastavenim "domacej-vychodzej vysky" to znie celkom mudro ;)...ze mi to hned nenapadlo...uz len najst nejaky taky turisticky smerovnik alebo iny bod, kde je vyska presne udana...
Zobraziť komentár 24.12.2009 - 22:30:04
00
Ten Google Earth si neskusal???
Je to najjednoduchsie... kliknes si pred barak a ukaze ti presnu nadmorsku vysku. ;)
Poprad ukazuje od cca 660 do 690m
Zobraziť komentár 24.12.2009 - 22:48:57
00
Som sa aj pytal brata, ci mi cez Google earth ukaze presne, alebo len bude vsade v ramci PP ukazovat priemernu nadmorsku vysku Popradu...no nevedel..Poprad ma priemernu 672mnm, takze by to aj sedelo..DAKUJEM, mrknem sa na to..
Zobraziť komentár 24.12.2009 - 22:58:07
00
A ta kalibracia nadmorskej vysky pred zaciatkom kazdej jazdy sa ako vlastne robi? V tej flash aplikacii sa to neda odskusat, len v nastaveni zadat 3rozne hodnoty...ale neviem,ako sa to ma potom akoze potvrdit pred kazdym vyjazdom,ci co..a vyhodnocovat jazdy cez PC sa daju aj tie v zlozke 7trip ?...ci to iba jazdy cez logbook sa daju ??
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 22:19:13
00
A ta kalibracia nadmorskej vysky pred zaciatkom kazdej jazdy sa ako vlastne robi? V tej flash aplikacii sa to neda odskusat, len v nastaveni zadat 3rozne hodnoty...ale neviem,ako sa to ma potom akoze potvrdit pred kazdym vyjazdom,ci co..a vyhodnocovat jazdy cez PC sa daju aj tie v zlozke 7trip ?...ci to iba jazdy cez logbook sa daju ??

Google Earth ti ukaze na kazdom mieste presnu nadmorsku vysku,ja som si podla neho nastavil vysku pri mojej garazi,odkial vzdy vyrazam,kde mi ukazal 181m a +- to aj skutocne sedi...
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:10:21
00
Fajn, len teraz som sa pytal nieco trosku ine, to som uz vyriesil, ze ako si zistim presnu vysku,aj myslim,ze viem,kde sa zadava...som chcel vediet,ako sa kalibruje, co sa konkretne spravi pred kazdou jazdou,co to presne znamena,ze to skalibrujem a ako...
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:24:36
00
Na Roxoch: stlacis prave horne + prave dolne tlacidlo a potom sa pravym tlacidlom presunies na Home Alti. 1 a potvrdis to pravym hornym tlacitdlom.
Nejak podobne to fungovalo aj na Sigme 2006.

Do PC synchronizujes prave tych poslednych 7 jazd, pokial sa nerozhodnes inak - napr. len 1. Obdobne je to s logmi.
Kazdopadne ovladannie je dost intuitivne a po par minutach je vsetko jasne, a ak nahodou nie RTFM!
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:41:00
00
kalibracia u barometrickych vyskomerov spociva v nastaveni bud:
- konkretnej nadmorskej vysky na konkretnom mieste z ktoreho vychadzas
- konkretneho tlaku v hPa v oblasti, v ktorej sa nachadzas (da sa zistit zo stranok o pocasi)
Obe volby umoznuju iba niektore firmy, napr. Suunto. Vacsinou sa kalibraciou mysli iba nastavenie nadmorskej vysky.
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:41:14
00
Aj Sigmy umoznuju nastavenie vysky aj tlaku, ale nemyslim si, ze vela ludi vyuziva prave to nastavenie tlaku.
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:44:45
00
jj, vacsinou je to iba o tej vyske.
Zobraziť komentár 25.12.2009 - 23:59:07
00
Hmm OK, tak snad som pochopil..a ak nie, snad pochopim lahsie, ked uz budem mat tu Sigmu aj fyzicky pri sebe :) ..a aka je potom akoze vyhoda ci podstatny rozdiel,ci si synchronizujem jazdu z logbook,alebo jedneho vyjazdu zo 7trip, nie je to v podstate jedno (?), ked zapnem logbook pred vyjazdom... apropo, co znamena RTFM ?:)
Zobraziť komentár 26.12.2009 - 11:08:12
00
apropo, co znamena RTFM ?:)

Read The Fucking Manual
Zobraziť komentár 26.12.2009 - 13:42:17
00
Ked nemas logbook, tak sa ti uchovaju len zakladne info o jazde - priemerna rychlost, maximalna, pocet km, priemerna a maximalna tepovka, min a max teplota atd, proste suche data.
Ak mas logbook, zaznamena sa ta cela jazda po 5 sekundach a na zaklade toho sa ti vytvoria grafy o jazde - prevysenie, rychlost, tepy atd.

Pripajam pre ilustraciu zaznam z dnesneho slnecneho vyjazdu na cestakoch.

Prílohy:

log.jpg
log.jpg 133.27 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

trip.jpg
trip.jpg 76.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 26.12.2009 - 13:58:45
00
Takze to mi potom prakticky, ked si budem chciet vyhodnocovat jazdy staci ukladat iba logbook a mam vsetko v jednom...pozeram, ze tu je vacsina z nizsich nadmorskych vysok:)...myslim,ze nateraz uz nemam ziadne otazky..DAKUJEM vsetkym, ktorí si dali tu namahu a poucili ma ...
Zobraziť komentár 27.12.2009 - 12:10:01
00
keyboard_arrow_up