Ani toto nieje až tak od veci:
http://www.merida.sk/prodej/Sedlo-X-Mission-Juliet
jazdí ho manželka, ale tá sa vozí len do práce a na kúpalisko.
Toto zasa má moja sestra a tá už dáva viackilometrové etapy:
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_bicyklove-sedla-a-sedlovky_AUTHOR-SEDLO-ASD-ERGOGEL-CIERNE-STRIEBORNE_208001.html
navyše má aj gél.


no teda, tie ceny ma prekvapili, lebo doteraz co som sa niekde bola pytat po cykloshopoch, tak dolna cenova hranica hociakeho damskeho sedla bola 25eur... skusim skocit do meridy, ci by mi nevymenili sedlo ktore mam teraz za tu julietu zadara, ale dost o tom pochybujem, lebo tu su dost "nevludni" ti chlapci predavaci...no co uz... a uz potom neviem..tuto sezonu asi dokoncim s tym co mam...sice je to dost hrozne, ale kedze doteraz sme sli maximalne 30km, tak to nebolo az tak o zivot...dalo sa

missL: no, cyklonohavice su zaklad pri castejsom a hlavne dlhsom jazdeni. Jedna sa hlavne o to, ze mas na sedenie hrubsiu podlozku (vlozka), ktora nederie kozu a nema ziaden lem, a material gati zase brani zaparovaniu. Bez tohoto je nejaka vacsia cyklistika problemova. Ale kedze su Ti nesympaticke, co vcelku chapem, da sa to riesit tym, ze pouzijes este tzv. damsku cyklosuknicku na tie gate. Pripadne mozes pouzit aj tzv. cyklosortky, ktore maju aj vlozku (vyberatelnu).Potom je ale aj rozdiel medzi sedlami, ak ich pouzivas s vlozkou alebo bez. Velmi dobre sedla robia Specialized, aj ked som ich ja osobne nejazdil, ale su drahsie, aj ked tych 70 euro by som myslim aj investoval. Zle sedlo a zly posed dokaze z pekneho vyletu spravit galeje a znechutit cely bajk.
Sedla sa robia v roznych sirkach, vseobecne sa traduje, ze zeny maju sirsie sedacia kosti, ale nemusi to tak byt. Cize bezne sa stava, ze "zenske" sedlo sadne chlapovi a opacne. Ja by som Ti sice doporucil najsamlepsie sedlo na svete, ale uz parkrat ma zan chceli ludia kamenovat, ze vraj to sedlo vobec nie je :rofl:


nuz a teda cyklogate si raz kupim, len teraz to z financnych dovodov akosi nevychadza, takze asi to budu jarne nakupy:) a musim najst nejake sortkove...sice cyklosuknu som este nevidela, ale ja ani na sukne nie som velmi...takze radsej nieco co vyzera ako kratasy a ma to vlozku... ak vies o niecom takom, nie velmi drahom, sem s tym...pozrieme:) a dakujem za vysvetlenia a rady do zivota


napr nieco take
http://www.merida.sk/prodej/Cyklisticke-nohavice-Merida-Free---modre
ale nie za 58 eur...tot trosku vela, tak do 35
14.09.2009 - 19:47:04
00
No, na nakup Ti moc neporadim, sam hladam vhodne sortky .. a nejak sa mi nechce pobehovat po celom meste a hladat :( ... v Podunajskych v Sportservise ak si pamatam pracuje dievca, co nosi na bajka sortky, mohla by Ti poradit (ak si z BA a okolia). Cena .. no neviem, pod 40e asi sa nebude dat kupit. Ale .. kto vie.

Ale ak je velmi obmedzeny rozpocet, da sa to riesit aj tym, ze sa kupi vlozka a potom sikovne ruky vyrobia , vlozky napriklad http://www.tessuti-sport.cz/viewpage.php?page_id=22

Lepsie ale asi bude precitat par threadov v diskusii na http://www.bike-forum.cz/forum/cyklo-sukne.html .. je tam este par dalsich odkazov, poradit Ti v tom myslim dost dobre moze aj bajkerka ada.
15.09.2009 - 20:11:20
00
No - ja mám na cesťáku pánske Selle Italia SLR 180g, na horskom pánske Specialized (neurčeného typu,ročník 2007). Dámske mi ešte nesadlo žiadne...

Ad: cyklogate

Dajú sa samozrejme kúpiť aj gate do 35 Eur, mala som od svojich začiatkov zo trojo, ale teraz kupujem tak okolo 50 Eur a je to rozdiel. Tie "lacnejšie" majú zväčša veľmi jednoduchú vložku (nie anatomickú) a pri dlhších trasách trochu (dosť) trpím.

Ale sedlá mi sedia pánske a čo najtvrdšie, tzv. doskáče. :lol: Raz v živote som išla na dámskej širokej gelovke, nadávala som 100 km zo 130 a gelovka letela z bajku širokým oblúkom...
16.09.2009 - 11:15:13
00
Tak,tak .. http://www.jensonusa.com/store/product/SA308A08-Selle+Italia+Slr+Saddles.aspx .. najlepsie sedlo na svete :P
16.09.2009 - 12:10:34
00
:( tak ja uz neviem...
ad sedlo:
moje sedlo, to ktore mam mi nesedi(a pritom sa dost vyrazne podoba na to selle italia, co tu dal ito odkaz :D )...silene z toho boli rit (na tom starom biku ma bolela viac predna cast, teraz pre zmenu zadna ale ani jedno nie je uplne super). ja viem ze sa tazko radi, ale zatial som v KE nasla iba jeden cyklo, kde su ochotni mi zapozicat to sedlo skor ako ho kupim na 1-2 dni na skusku...lenze ceny co tam maju su od 60e hore...no nic, nejak to poriesime ale asi az na jar...respektive koncom zimy

ad gate:
no mna napadla taka vec, ze kupit si za 10e tu samodrziacu vlozku, len neviem ci to mozem dat na hociake sortky do vnutra alebo ako to funguje...alebo pripadne si kupit nejake tie "elastaky" a nie sortky a hodit na to normalne kratasy...ale zas neviem ci tym vlastne nezrusim ucinok, ked tie moje su klasicke so svami tam kde netreba...
no a potom sa chcem opytat...ked uz sa rozhodnem investovat viac...ktore znacky su take lepsie z tych co dostat na slovensku? aby som nevyhodila kopec prachov a potom po roku ich aj tak vyhodim, bo budu polorozpadnute...hmm???
16.09.2009 - 14:52:10
00
No, asi to nebude to iste , tipujem .. ale aj v tomto pripade mi tento rok trvalo dost dlho, nez som prisiel na to, ze mam posunute sedlo (povolilo sa) a nechapal som, preco sa to nechce vysediet (ono to trva nejaky cas .. ak sa na nom nejazdi dlhsie, nez si clovek zvykne, tak 500km , mozno).

K tomu dalsiemu .. no, ked je zima, asi by sa dalo, inak by Ti bolo strasne teplo, ucinok nezrusis, ale pravdepodobne tym, se sedis na dvoch nezavisklych materialoch, sa budes na sedle smykat. No .. neviem ..
16.09.2009 - 15:10:48
00
Odporúčam skúsiť "author sport lady". Výber pri kúpe nového bicykla z niekoľkých sediel - vyskúšané krátkou jazdou. Jazdené ženou s parametrami 165cm, 55kg zatiaľ trasy cca 30-40km, cyklonohavice bez vypchávky a žiadne problémy.
16.09.2009 - 18:09:57
00
ammix, don't be naïve - krátka jazda ti vôbec nič nepovie okrem vylúčenia jednoznačne průserových sediel (a to ani v prípade gatí bez vložky)
najprv treba mať mierne do citliva naklepanú riť, aby bolo cítiť všetko (napr. mäkké sedlo práve prvých 30-60 min alebo 10-30 km EŠTE problémy nerobieva, ale POTOM...)
napr. na Zestym bolo pôvodne San Marco Ponza... celkom fajn sedlo, kým sa v ňom nesedelo tak 50+ km (alebo 4+ h), potom sa jeho účinky na moje pozadie začali pozvoľna brutalizovať, a nepomohlo nijaké "vyjazdenie rite" - čiže bez niekoľkých normálnych a aspoň jedného dlhého výjazdu sa to naozaj nedá povedať (napr. o Fi'zi:k Gobi XM som si na prvý pocit myslel, že mi nesadlo, ale po 2. výjazde si prestala prdel vymýšľať a nerobí mi na ňom problém ani 80+ km výjazd) - ale opäť, to platí pre kombináciu moja riť/dané sedlo (a je už menej podstatné, nie však nepodstatné, či mám gate s vložkou, alebo bez... ale nad 2 h/40 km by som bez vložky nešiel)
17.09.2009 - 09:47:49
00
Je to tak ako plutvou píše tuleň.Jednoducho neoplatí sa na sedle moc šetriť a taktiež už vobec nie na cyklo gatiach a hlavne teda kvalitnej vložke pretože zle vyformovaná vložka dokáže medzi nohami narobiť fakt pekný bordel.Osobne by som sa nezameriaval len na dámske sedlá a vyberal fakt tvrdé sedlo zadok sa za to potom určite odmení. :handshake:
17.09.2009 - 10:50:20
00
triki: no ja mam teraz riadne tvrde panske sedlo = TFS mat. No je mozne ze ho mam aj nejak debilne nastavene, lebo po poslednom vyjazde (cca 30km) ma zacala boliet kostrc...uz nielen rit, ale proste kostrc...mozno robim nieco zle ja...ale tak jazdim tak ako doteraz...a predtym ma zadok nikdy nebolel...to skor predok...no neviem...ale urcite je to z tych lacnejsich sediel... A preco vlastne radis tvrde, ked vsetci idu po makkom? ja som skor turista, takze nieco pohodlne na dlhsie jazdy
17.09.2009 - 15:19:53
00
Niekde som od teba čítal že nejazdíč cyklo gate. Ja mám teraz také super gate (najmä vložka) že som vážne chvílu rozmyšlal že zagramárim a začnem jazdiť bez sedane :)
17.09.2009 - 15:31:31
00
triki: no ja mam teraz riadne tvrde panske sedlo = TFS mat. No je mozne ze ho mam aj nejak debilne nastavene, lebo po poslednom vyjazde (cca 30km) ma zacala boliet kostrc...uz nielen rit, ale proste kostrc...mozno robim nieco zle ja...ale tak jazdim tak ako doteraz...a predtym ma zadok nikdy nebolel...to skor predok...no neviem...ale urcite je to z tych lacnejsich sediel... A preco vlastne radis tvrde, ked vsetci idu po makkom? ja som skor turista, takze nieco pohodlne na dlhsie jazdy


Veď ja som tiež turista na bicykli...Lenže pri jazde cez 4 hod.jednoducho mäkké sedlo sa bude pretláčať a bude ťa bolieť zadok.Tvrdé sedlo neznamená nepohodlné.Skús nejaký fizik. 8)
17.09.2009 - 15:45:03
10
Tuleník.
Presne tak, krátka jazda pomohla vyradiť z výberu (výber zo sediel bez ohľadu na cenu a značku) pravdepodobne nevhodné sedlá. A prax za tri mesiace ukázala, že to bola (samozrejme s veľkým šťastím) rana do čierneho. Tých 30-40km jeden až dva-krat týždenne znamená pre spomínanú dámu zakaždým 3 až 4 hodiny jazdy. Je to zaujímavejšie ešte tým, že bez cyklonohavíc s vložkou (nie každý ich chce nosiť), nie sú vôbec žiadne výhrady. Keďže je to veľmi individuálne, tak som uviedol aj nejaké miery, aby bolo jasné že nejde o veľký zadok a použil jednoznačne opatrné slová "odporúčam skúsiť". Zapadá to do vybranej cenovej kategórie a v prípade neúspechu to nie je veľká finančná strata.
Z vlastných skúseností viem, že výber sedla nie je jednoduchý, a nie je to vždy len otázka ceny a aké je dôležité aj jeho nastavenie, atď, atď. Každý má svoju históriu výberu sedla, skúsenosti s bolestivým sedením a zvykaním sa na nové sedlo. Ideálne by bolo testovanie každého potenciálne zaujímavého sedla na zopár výjazdoch v priebehu aspoň dvoch týždňov - ale kto má tú možnosť? O tom by vedel, hovoriť môj priateľ, ktorý od kúpy bicykla v máji má už tretie sedlo.
17.09.2009 - 17:48:19
00
missL: práveže každý trochu skúsenejší cyklista vie, že tie tvrdé sedlá sú lepšie...
17.09.2009 - 22:12:03
00
Odporúčam skúsiť "author sport lady". Výber pri kúpe nového bicykla z niekoľkých sediel - vyskúšané krátkou jazdou. Jazdené ženou s parametrami 165cm, 55kg zatiaľ trasy cca 30-40km, cyklonohavice bez vypchávky a žiadne problémy.


ammix, to myslis toto: http://www.cykloshop.sk/sedlo-asd-sport-lady.html?? vyzera celkom dobre a hoci moje parametre su kus ine, vyssie cisla, ale za taku cenu to asi skusim a uvidim... v najhorsom ho darujem kamaratke, ktora jazdi uplne hrozne tvarovane sedlo, ktore tlaci uplne vsade...nieco otrasne...
18.09.2009 - 10:09:26
00
keyboard_arrow_up