Dobry den
chcel by som sa opytat niekoho kto ma dobre znalosti ohladom tlmicov.
bike Cube 125AMS s tlmicom RP23
mam taky problem ze ked nafukam tlmic na primerany sag tak ked prejdem cez vatsiu
nerovnost som na doraze. Tak som si tlmic dofukal aby som nechodil po dorazoch, ale prisiel som o sag a citlivost je onicom.
moja otazka znie:
Ak vymenim nadobu za mensiu bude tlmic menej linearny a tym padom mozem nafukat na sag a uz nebudem chodit po dorazoch?
moja druha otazka:
velocity tune mam na Medium. Ked si ho dam zmenit na LOW bude tlmic sviznejsi a jest aj mensie nerovnosti?
Ak máš tlmič s prídavnou komorou (ako na obrázku), môžeš tú komoru vyplniť tenkou gumou (stará duša napr.), čím zvýšiš jeho progresivitu na konci zdvihu a môžeš tak pokojne ostať pri tlakoch pre tvoj SAG...
propedal mam vzdy vypnuty ked ho zapnem citim sa ako na harde takze mi to vobec nevadi
inak to velocity je ta zaslepena dierka na pieste? <plnene dusikom>
60kg ale na 100% idem menit vzduchovu nadobu kvoli vatsiej progresivite. Takze tlak bude aj tak iny a zistit to nemozem pretoze teraz ten tlmic nemam.
Len niesom spokojny s citlivostou, preto sa pytam na to velocity.
tlmic je na 130psi sag mam 12% ked sa postavim na pedale a pohupnem na biku tak tlmic zatlacim takto kebyze to spravim za pohybu a mozem sa do toho viac opriet som na doraze.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike-forum.cz/forum/fox-high-volume-komora-demontaz-zmenseni-objemu.html
http://www.bike-forum.cz/forum/zmena-progresivity-tlumice.html
(niekde tam bude aj odkaz na mtbr kde je to tiež fajn zdokumentované)
Velocity tune na low spôsobí zvýšenie citlivosti, ale zase propedal už nebude takmer fungovať (bude minimálny rozdiel medzi vypnutým a zapnutým propedalom).
inak to velocity je ta zaslepena dierka na pieste? <plnene dusikom>
Rebound aj velocity sa nastavuje podla konkretneho ramu a typu zadnej stavby, to by som urcite nedaval prestavovat.
Len niesom spokojny s citlivostou, preto sa pytam na to velocity.