Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahoj, minuly weekend som si rozmlatil ksicht, tak premyslam ci predsa len by nebolo dobre kupit integralu. Nejazdim DH ani Freeride, nemam na to ani bike, ten je skor AM/lahsie EN, obcas sa pustim rychlejsie do zjazdu s nejakym mensim skokom. Niektore trate, ktore jazdim su kameniste a pad na tvar sa nemusi skoncit len odreninami.

Takze ak integralu tak aku, resp. comu sa vyhnut, material/prevedenie. Vlacenie mi vadit nebude, na skialpe toho vlacim podstatne viac, vyjazdy sa snazim delit koli noseniu chranicov, teda AM/EN max. do 40km, viac menej doprava na kopec, na XC-ka chranice nepotrebujem.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 10:07:31
00
podla mna zbytocnost. hore kopcom alebo po rovine sa v nej uvaris ak ju budes mat na hlave, dolekopcom si ju budes musiet nasadzovat ak ju budes nosist na ruksaku, cize pauza, zosadnut, dat doel z ruksaku, dat na hlavu... bude to zbytocne strateny cas a otrava. Chranit ta to bude samozrejme lepsie ako normalna xc prilba ale co z toho, ked ju budes mat 20-30% casu na hlave, zvysny cas si uvedomis, ze sa v nej proste slapat poriadne neda, lebo sa ti bude varit kecka a tiect pot do oci... :)
samozrejme ak vies ze ides na nejaky trail, kde to hrozi drzkou, je dobre mat integralu doma a vziat si ju namiesto normalnej XC prilby. Skus radsej jazdit pomalsie a nie kamikadze, naucit sa techniku a jazdu, kde bike ovladas ty a nie on teba :)
Ak by si ale integralu kupoval tak nejaku velmi odvetranu, napr Specialized Deviant by mala byt dobre odvetrana.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 13:13:07
00
Dik za odpoved. Myslienka bola ze ak pojdem na trail kde bude sanca natrepat si hubu (rozumej prudsie a kamene), tak proste zavesim integralu na Camel a pred zjazdom nasadim. Urcite v nej nechcem slapat, na to nie je urcena, to mi je jasne. Moje AM/EN vyjazdy nemaju viac ako 30 - 40km, ako som hovoril skladaju sa vacsinou z vytrepania sa na kopec a zjazdu dole. Niektore z nich su kameniste a pad na nich by nemusel skonci dobre ako minuly weekend. Techniku samozrejme trenujem, ale padom sa clovek nevyhne, tak aspon eliminovat moznost zranit sa vaznejsie ako len par skrabancov a odrenin.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 14:06:29
00
Ked casto padas a nems problem to vyniest hore, nevidim dovod preco ju este nemas. A pady a technika vobec nesuvisia tidli ;) . Je to cele trosku nahodne-komplikovanjesie. Kup si daku nad 70eur zo strednej triedy. Je skoro jedno aky vyrobca(661, giro, specialized, ..), vsetci maju v strednej tiriede(70-150e) dobre prilby. Treba si hlavne vyskusat v obchode velkost (pozor kazdy vyrobca ma trocha ine tie velkosti). Ja mam uz druhu 661 (evo) a zatial spokojny. Nosim iba ked sa skacu nove velke skoky alebo do bikeparkov (obcas na natacanie). Inak vylucne XC.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 15:09:35
00
Dik. Ano pady su komplikovanejsia vec :). Uz som nieco pozeral, 661 Full comp vyzera celkom ok. Pozriem v shopoch uvidim co sadne.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 15:27:01
00
a co takto bell belistic? skus si ju vyskusat v nejakom kamennom shope a na www.velosprint.sk ju maju v zlave za 75e?
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 17:48:29
00
a čo tak MET Parašute http://www.jejamescycles.co.uk/item-images-large/met-parachute-enduro-helmet-102447.jpg vyzerá to síce, :puke: ,ale sejfty fŕst :sun:
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 18:00:00
00
To urcite radsej tu integralu, hento nevyzera ani tuho.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 18:03:19
00
Dik. Pozeral som aj tu MET, ale podla mna by mi to akurat vrazilo tu bocnu vystuhu do sanky. Resp. nepisu o nej velmi pozitivne.

Neco som uz bol pozerat po praci, jedna MET a Specialized Deviant (perfektne sadla len vysoka cena). Uvidim pochodim este vyskusam a rozhodnem sa, nema pre mna cenu zase investovat vela, ked viem ze realne ju budem pouzivat 20 - 30 percent casu jazdy, raz za 1 - 2 tyzdne. Cize bud nejaku jazdenku (neprasknutu :) samozrejme), alebo potom nieco nove za rozumnu cenu.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 18:34:23
00
ja som kupil novu bell drop za 75e a za tie lowe super, 2x som si uz dal riadne celo o zem a pohodicka, zasmiali sme sa a slo sa dalej :lol: , ako pisal cauapistemi, nejaka stredna trieda a si v pohodke ;)
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 18:42:28
00
K tej MET parachute, je to fakt blbost. Vraj sa ten chranic sanky pri naraze rozbija a tie plastove ulomky z neho dorezu tvar na nepoznanie. Na nete je kopa fotiek po crashi s touto prilbou, ktore nevyzeraju pekne. Ja by som ju nechcel ani zadarmo...

Prílohy:

1.png
1.png 168.01 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

2.jpg
2.jpg 360.89 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.06.2010 - 19:10:47
00
Hmm fotky ako na death metalove album. Takze ta MET nie je ani polovicate riesenie ani dobre. Mozno este toto http://www.bikeradar.com/gear/category/protection/helmet-standard/product/viper-mx-10590 ale tiez tomu velmi nedoverujem.
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 20:07:37
00
neviem aky mas cenovy strop ale specialized deviant mas v pohode za 120e

BTW///
ja som kupil novu bell drop za 75e ...

to kde pls :D to si kupil z bazaru? :D
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 20:16:39
00
nie nie, mam jednu znamu co ma cyklo, dala doviezt :P
on taku moznost asi nema ale boli nieco do 100e sa mi vidi, to aj tak neni moc ;)
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 20:37:41
00
Bell bellistic by bola v poho, sam ju vozim :) a Az mi stihla zachranit krk a to na dirtoch (radsej integrala ako kokoska u mna, predsa len je to bezpecnejsie)
Zobraziť komentár 14.06.2010 - 21:06:07
00
keyboard_arrow_up