Nechcem príliš teoretizovať, ale spenený olej v tlmiči Epicona je skôr dôsledkom konštrukcie, a vhodným olejom sa to dá iba zlepšiť, ale príčina sa neodstráni.
Týmto problémom ale trpia všetky
vidlice ktoré majú otvorené tlmenie, a to že sa Epicon dá používať na 140mm zdvihu, má citlivý chod a tým pádom tlmič dostáva nažrať (najazdí veľa hore-dole

), tak to penenie je vypuklejšie ako to býva zvykom. Mne osobne to extra nevadilo, akurát sa zvyšoval tlak v tlmiči a tým to rozhadzovalo nastavenie.
Stačí sa zamyslieť prečo všetky lepšie tlmiče používajú uzavreté tlakované tlmiče - kvôli problémom s penením oleja a kavitáciou.
Inak čo sa týka výberu vidlice, tak platí zlaté pravidlo - pozri sa čo majú v sortimente obchody v tvojom okolí a čo vedia servisovať. Nebudeš tak riešiť v strede sezóny nejaké tesnenie s dodávkou +/- dva mesiace
A ďalej rady od
Pola: "
mozes ju posielat priamo do TT ale ak si trochu zrucny tak to zvaldnes aj sam"
Akceptuj iba ak ti
Polo tu vidlu zaplatí.
Urobíš tu úpravu ... určite, ale o dva mesiace budeš plniť fórum príspevkami "Tečie mi Epicon, netlmí mi Epicon, uchádza mi Epicon, ***** to Epicon"
Najlepší spôsob ako vyhodiť veľa peňazí je snaha ušetriť na nesprávnom mieste.
Takže si kúp alebo Rebu (dobrá voľba) alebo Axona/Epicona od TT (tiež dobrá voľba).