Hmm, takze neodporucate jazdit v zime ... sak sa unudim k smrti :(
18.11.2005 - 09:38:57
00
cudne je ze som niak nic nenasiel na manitou webe , nieco otom ze sa nesmie jazdit pod niaku urcitu hranicu ... :/
18.11.2005 - 09:40:49
00
zvlastne... ano, par nasledkov mrazu som videl na vlastne oko. tiez to bol RS boxxer, co zvlastne prituhol a prestal chodit. psylo (2003jka) fungovalo bez problemov. kazdopadne, zatial co moj bomber prezil brutal mrazy bez problemov, chalanom odisli puzdra v Rock shox behom mesiaca... zima ma velmi zly vplyv na ramy. napr. tenkostenne monocoque skrehne a ked dostane len jemny naraz zboku, tak lahko praska (stare norco - priklad co som videl) inak nezlomitelny cannondalle tiez praskol v zime... a stary RAVEN (carbon) sa uplne rozlepil...

viem ze marzocchi nemava problem... ale konieckoncov - je to podla mna najlepsi system, 25 rokov na trhu...

a mimochodom - stance je "STATIC" ten nechodi ani ked je + 50 C!
ale dam ti radu - olej MOTUL W5 (extreme suspafork pre nizke teploty) + HLAVNE makksiu pruzinu! potom stiahni nohy, vykup to cele v citruse a ked to bude cistucke jak blondynkyna hlava, tak to nemaz vazelinou ale prave W 5 olejom.

urcite ti fungovat bude... ale bomber to nebude nikdy!
18.11.2005 - 11:36:58
00
Ešte do nedávna/ cca 1 rok do zadu/ som aj ja bol čistý marcochista.Teraz mi vadí že skoro všetky pracujú aspon v jednej nohe zo vzduchom.A nové dvojdielne púzdra sa mi/nie z vlastnej skúsenosti/ tiež nepozdávajú.
18.11.2005 - 12:15:36
00
dobre, uz si z vas nebudem robit srandu:-)
zima(taka co je u nas) vobec nema vplyv na nejaku krehkost hlinika alebo ineho kovu a si predstavte normalne sa da v zime aj jazdit...
nejake zmensenie puzdier alebo kovovych casti vobec nehrozi, staci si len predstavit aky je asi rozdiel teploty puzdier medzi kludom a casom ked taka vidla/tlmic dostava nazrat a kupodivu vidla nechyta vakel:-)
jedine co v zime absolutne nechodi su elastomerove vidlice alebo vidlice mazane vazelinou, lebo tam elastomery naozaj stuhnu a vazelina je jak lepidlo...

jedine co zhustne je olej, na mazanie to nevadi, ale do tlmenia by mal ist trochu redsi, inak to viac tlmi ako v lete...
18.11.2005 - 18:10:19
00
omg ... :p
18.11.2005 - 18:26:59
00
Takze s tym elastomerom je pekna blbost ja Rst elastomer źtuhne v doraze takze mate po cely cas jazdenia natiahnute ruky nic moc pohodlie a s tym mrazom no janeviem ak mam pisat sam za seba tak jazdim 3 roky celorocne bez ohladu okrem dazda a snehu aj pri -5C a ram drzi a vidla ta je tak obita ze uz viac sa rozbit neda ,jedine co mozem poradit davat si velky pozor aky sa do orechu nedostala voda to vam potom zamrzne a vam nezostane nic ine ako tahat bike domov po vlastny konkretne author naboj author synomnymum nekvality deore paradne jazdi aj v zime po 6000´km sa znici orech author mi vydral asi tak 1500 km.
18.11.2005 - 20:32:49
00
tak ma napada ze len hladate nejaku vyhovorku preco v zime nejazdit BABOVKY ale je pravdy cim drahsi bike tym vacsia starostlivost niekedy az moc prehnana preto naj.bike v strednej triedy hlave casom ojazdene a doskrkane to vam tak nepride jeden skrabanec tam drhy o kusok vedla vlastna skusenost 1.5roka pupuliatko a druhej polke cistokrvna bestia ale nadovsetko milujem svoj bike a staram sa on nic zivote pisem zatial moze ja zostat nema taku cenu ako je bike abikovanie po Karpatoch,proste zmysel zivota
18.11.2005 - 20:42:37
00
visby ty kurvo ja tu pisem o zivot ake ***** tu pises potom si preciam ze tu holubov ***** ale ako vidim efekt vsugerovania funguje i ked nie je na skodu vyvolat mensi rozruch
18.11.2005 - 20:53:02
00
dominik: co? author naboj a shit? no tak ja mam authory obidva, a neviem si ich vynachvalit, jazdia bez problemov, predsalen priemyselne loziska su priemyselne loziska... deore nema
... a najazdil som na nich uz dobrych 5000km...
18.11.2005 - 22:35:57
00
no suhlasim s visbym,mal som blacka a v zime bo uplne na 3 veci.ja teraz mam monstera a ten chodi pekne...lebo je tam open bath(otvorena komora s olejom)
a manitou ma riesene tlmenie tak ze tlmiace patrony su navyse mazane vazelinou.takze tak.
19.11.2005 - 01:15:06
00
he, mas pravdu niektore blacky to mali zle vyriesene, ale tpc+/spv je v zime vcelku jazditelne... ja si myslim, ze zimu stvorili na to aby sme jazdili bikros a sviniam(zjazdakom) nechali trochu oddychnut a este sa pritom aj nieco naucili:-)
19.11.2005 - 14:50:55
00
no neviem visby ci bmx,lepsie to ide na zjazdaku...aebo si zvol nejaky zjazdak taky ocelovejsi.......
19.11.2005 - 21:48:21
00
he, sak dobre viez, ze ja nemam zjazdak:-) preto musim mat pevnak na bikros:-) mat taky zjazdak ako mas ty, to by bolo ine kafe, ten zozere kazdu vlnu na bikrose:-)
20.11.2005 - 10:22:06
00
visby...aj na bikrose sa uzivy......ty si odbornik,co podla teba ma najvacsi vplyv na rychlost:plaste alebo vaha ramu???
20.11.2005 - 15:21:06
00
keyboard_arrow_up