Tak po víkendovom jazdení bez vložky som tomu dnes dal druhú šancu. Nahodené bez väčších problémov, aj keď kvôli netrpezlivosti pošli dve plastové montpáky. Keď som sa prestal naháňať a dôkladne pozatláčal pätku do stredového žliabku tak nahodené poslednou pákou čo mi v garáži ostala. Inak by som musel ísť domov skoro dva km pešo ?.

Nejak nerozumiem, prečo to vtedy nešlo a nezmestila sa dnu. Či pomohlo, že druhá pätka bola poriadne usadená, alebo sa plášť trochu natiahol alebo čo ??‍♂️. Ale tak hlavne, že je vnútri. Keď som videl aká je po roku dosekaná, tak asi ma pár krát zachránila.
14.06.2021 - 19:12:14
03
Ja som po návšteve Malina a po 1. Kole HES usúdil že bude viac než vhodné uvažovať o inserte aj dopredu 😂 aspoň nejakú "light" variantu. V zadu fungoval parádne mal som 2 krizovky, pri ktorých som nakoniec nepočul ani len ťuknutie ráfika takže Rival plní svoj účel na 100%
14.06.2021 - 21:16:16
00
Tubolight HD nahodeny. Montaz bezproblemova, hned ako clovek pride na to, aky postup je pre ten insert idealny. Montoval som to ako cushcore, ale s tym, ze som najskor nasaril insert do plasta, potom raf do insertu, ktory uz bol v plasti. Dalej uz pol postup presne ako pre cushcore. Skoro cele som to obul bez montpak, len poslednych cca 20cm som pouzil standardnu plastovu montpaku . Utesnenie bola torcha patalia. Daval som to uz do jazdeneho setupu, cize patky boli uz od stareho tmalu. Dalo celkom zabrat, aby sa tmel dostal vsade, ale zda sa, ze sa podarilo. V piatok pojdem jazdit dam vediet.
29.06.2021 - 21:08:12
01
Tak som to zrejme prechvalil. Ked som nahodil koleso na bike vsimol som si ze voci zadnej stavbe plast hazde nejakych 5mm. A je to v mieste kde je ventil. Mal som podozrenie, ze ventil nie je v stredovej drzke insertu. Tak som to zase cele vyzul a presne tak, insert isiel okol ventilu bokom. Problem je, ze dalsie 2 obutia a vyzutia a vysledok stale rovnaky. Proste pre obutie druhej polovice palstu na raf treba aby skocila patka do dtrazky v rafe. Ta je u mna tak uzka, ze sa tam nevojde lem plasta, aj vlozka aj ventil. Vlozku ten plast vzdy vytlaci mimo ventil. Nasledne ked skocia patky na miesto sa vlozka uz sama nevystredi a je to v .....
Este idem skusit vypustit tlak, nechat patky nasadene a nejako cez plast manipulovat vlozku na stred. Ak to nezaberie uz mi ostava iba pouzitie nejakeho ventilku co ma malu vnutornu cast. :headbang:
30.06.2021 - 10:16:55
00
Nakoniec som to dostal do stavu, ze to ma na jednom mieste cca 3mm vydudtie. Nie je to v mieste ventilu. Moze to byt samotny plast, lebo je to rovnake bez ohladu na nafukany tlak. Myslim ze pri 50 psi by to vlozka uz namala tolko tlacit, predsa len j to pomerne makka pena, mala by sa stlacit. Zatial som to nechal, tak pojazdim a uvidim.
30.06.2021 - 13:31:20
00
Mne tiez po nahodeni insertov hadze jeden plast, ktory bol predtym uplne rovny. Najprv som ho nafukal na tvrdo, potom pojazdil a myslim, ze sa to zacalo pomal zrovnavat. Uvidime casom, ale podla mna sa to upravi uplne ked si este vserko sadne a rozjazdi sa.
02.07.2021 - 08:57:22
01
Tiež mi zadný trochu hádže, ale žiadna tragédia. Nahadzoval som ho rovno s insertom tak neviem či to je ním alebo bol krivý rovno nový plášť. Inak nahadzovanie pomocou týchto montpák úplne krása. Nahodil som rukami koľko šlo, potom dvomi zacvakol, keď sa mi pätka nevyťahuje a tretou pákou nahadzoval. Oproti trápeniu s klasikou nebe a dudy.

https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/montpaky/schwalbe-montpaky-new-3-ks.html
02.07.2021 - 09:03:42
01
aj moj hadze, napametam si zial ci to robi insert, alebo plast. horsie ze je to na prednom cize to bije do oci. no nejak som si zvykol....
02.07.2021 - 10:19:02
01
Ak máš váleček Maxxisy tak to hádzanie je dané plášťom. Minule sa to v inej téme rozoberalo. Samozrejme som si to bol pozrieť a aj môj Agressor hádže. Minion DHF sa mi zdá že nie. Rovnako ako je pravidlo mierne presakovanie tmelu na bočniciach.
02.07.2021 - 11:24:09
11
Na nervy kua.... asi skúsim niečo iné, čisto pre porovnanie
02.07.2021 - 14:50:29
00
Mám Minion DHF a dhrll a sú to prvé plášte ktoré mi nehádžu, ani nepresakuju, vo verzii bez 3c.Asi sa to nedá zovšeobecňovať.


Naposledy upravil Kibib dňa 02.07.2021 - 15:19:54, celkovo upravené 1 krát.

02.07.2021 - 15:17:49
01
mne na prednom maxxis nehadze a na zadnom ano :)
ale predny bol novy, takze to moze byt aj tym ...
tam aj tam je insert
02.07.2021 - 15:18:44
01
Samozrejme, že tie Maxxisy tu nie je účelom zovšeobecňovať, že všetky hádžu a púšťajú tmel. Len v rôznych témach sa tu na to sťažuje zopár ľudí. Ja som to tiež spozoroval, ale hádzanie ma netrápi, lebo ani výplet neviem udržať bez rozcentrovania viac ako mesiac. únik tmelu pokiaľ neznamená výrazný únik tlaku tiež nie je potreba riešiť.
V podstate si človek nevyberie. Ja som používal celkom úspešne kombo Vittoria Martello/Martello 2,6....Ale...hádzavosť prijateľná, únik tmelu žiaden, odolnosť bočníc extrémna...nevýhoda váha už niečo cez 1100g a na zadnom extrémne rýchly úbytok dezénu....Pri kombe Maxxis Minion DHF/Agressor 2,5 hmotnosť pod 1000g u oboch, bočnice vyzerajú po pár jazdách ako keby mali 30 tisíc km - na jazdu to nemá vplyv, solídny valivý odpor a schopne to drží.
02.07.2021 - 16:31:04
00
valecek napísal:
Na nervy kua.... asi skúsim niečo iné, čisto pre porovnanie


Ja to mám obuté na šwáboch a napriek predsudkom a doteraz nulovými skúsenosťami s týmito plášťami úplná spokojnosť. Nehádžu, bočnica mi slzila len jedna na dvoch miestach aj to úplne mikro. Prestalo to, obuté bez monterpák aj s insertami (ako vieš máme obaja rovnaké) . Zatiaľ im fakt nemám čo vytknúť, uvidíme s pribúdajúcimi kilometrami. chcel som skúsiť vitorky ale ak si šwáby budú takto viesť aj naďalej seriózne uvažujem že pri nich aj ostanem :) Predtým som na bajku vozieval len maxxis a continental ibaže na dušiach a bez insertov takže úplne mimo tému :D
02.07.2021 - 21:15:25
00
V piatok som urobil 50km po trailoch s Tubolight EVO HD v zadnom kolese, tu su prve dojmy. Bez insertu som fukal v zadu 24psi (moja vaha vovystroji cca 80kg + 13kg bike) na Conti cros king 29ER 2.35" a mal som pocit, ze to jednak odskakuje a jednak sa zvachle v klopkach. S insertom som zacal na 24psi tiez. Okamzite prvy dojem bol ako ked narves tokeny do vidlice. Male nerovnosti rovnako vyhladene (korene tak do 2cm) ale vacsie bolo viac citit ako bez insertu. Predpokladam, ze to bol moment kedy sa uz deformoval aj insert. Odskakovanie ale zmizlo okamzite. Cele koleso sa chova zatlmene. Je jedno, ako silno do niecoho koleso narazi, ziaden odskok. Dokonca ani samotne mimo biku, ked ho hodim o zem neskace skoro vobec. V klopkach plast, ako keby mal DH casing. Zaidne zutie, ide ako po kolajniciach. Ked som spustil tlak na 23psi troska sa zlepsilo pohlcovanie vecsich nerovnosti a pocitovo to ostalo malinko maksie. Pri 22psi som mal pocit ako keby som uz nemal v zadu vdzuch. Proste tupe narazy na prekazky, totalne zatlmene, ale az nepriemne tvrde. Vratil som sa na 23 psi, kde som zatial ostal. Celkovo velka spokojnost, mozno som nemal brat HD verziu na moje trail jazdenie a vziat maksiu. Ale inak co som potreboval to vyriesilo a urcte mi je priemnejsi tvrdsi naraz na prekazku bez naslednoho odskoku, ako maksi s odskokom. To ze sa nemusim bat o seknuty raf/plast je pridany bonus. Pre trail/enduro jazdenie by som si trufol povedat, ze na HT povinne aspon skusit. Zasadne to zlepsilo kontrolu na rozbitych zjazdoch. zadne koleso uz neskace po celej sirke singlu a zmizlo aj "kolanie" na kamenoch. Celkovo je prejav podobny ako ked sa na vidlici vyzenie progresivita k max hodnotoam a odskok poriadne spomaly vs linearna struna bez tlmenia. Celkovo by to fungovalo este lespie v sirsich plastoch, cim by sa zvacsila schopnost zozut vacsie nerovnosti, podobne ako ked sa avisi zdvih vidlice. Je mozne, ze plaste zo silnejsim casingom by zvladli to iste, ale celkova hmotnost sustavy by bola vacsia a valivy odpor tiez. I lked zasa mozno lepsi grip, ak v zadu na HT nieco ako grip v zjazde jestvuje. Celkovo to HT posuva svojim prejavom troska k fullu.
04.07.2021 - 00:53:04
11
keyboard_arrow_up