branomelis a pritom zmenšenie zdvihu vidlice má za následok skrátenie wheelbase.

Perlička. Mám známeho, ktorý nezistil, že má jednu kľuku 170 a druhú 175mm. Keď som mu to povedala tak si vraj absolútne ničoho nevšimol.
Ešte raz. 51 offset = kratší trail = obratnejší, ale vyžaduje viac pozornosti vo vyšších rýchlostiach. 44 offset = dlhší trail = pokojnejšia jazda vo vysokých rýchlostiach (ako dlhšie lyže). Väčšinou sa kratší offset montuje na
rámy s malým hlavovým uhlom.
Samozrejme je z obrázku jasné, že ja dĺžku trailu má vplyv veľkosť
kolesa (29" alebo 27,5"). Väčšie koleso = menší trail a menšie koleso väčší trail.
A teraz pozor! Ďalší údaj, aby to nebolo také jednoduché

Rovnaká hodnota offsetu nemusí znamenať u dvoch vidlíc (od iných výrobcov) rovnakú dĺžku trailu. Dĺžku trailu taktiež určuje predstadenie korunky vidlice. Z obrázku je zrejmé, že "steering axis" bude smerovať pod iným uhom pri rôznych predsadeniach korunky. Viac predsadená = strmší "steering axis" a teda kratší trail a naopak. Dobrým príkladom je Lefty Ocho, ktorá má na dnešné trendy offset až 55mm. Avšak vidlica má predsadenú korunku viac ako štandardné teleskopické vidlice na trhu.