Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ake plast by ste odporucili na zimu ??? Myslim tym vyjazdy cez tyzden okolo 30km kazdy den po cestach v ke a okoli (to znamena obcas blato, obcas sneh popripadne lad a vela kamienkov) a cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.

Na galuske 25C a favoritke by to bola asi zabijacka,

ale odporucali by ste skor tensi plast napr. 1,95 z vysokymi stuplami alebo trosku vyjazdeny s nizsimi stuplami, respektivne hrubsi plast 2,1.
aky dat dopredu a aky dozadu???
ake mate skusenosti ???

rozmýšlal som aj o výrobe zimných pneu s hrotmi (http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=clanky&id=1137675490) ale to by sa asi nehodilo

díky,
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 15:52:02
00
... a cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.

sorry, ale si si vedomý toho čo si tu napísal? :shock:
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 15:55:54
00
... a cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.

sorry, ale si si vedomý toho čo si tu napísal? :shock:

prečo??? myslis tych 200km ??? to som myslel dokopy. ale si myslel nieco ine?
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 16:07:17
00
ja co som doteraz v zime jazdil tak 200km je nerealnych pre mna......nemam jednoducho kde jazdit.....po tych zasolenych cestach sa nebudem vozit a v lese odhrnaju len cast cesty co je asi 10 km......inde sa neda jazdit...len tam kde prejde auto alebo nieco take.....plaste mam teraz vzadu continental explorer(niesom velmi spokojny-slabe bocne vedenie ci ako to nazvat) a vpredu mam nokian nbt.....oba maju sirku 2.1.....
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 20:38:51
00
Keď galusky, tak skús cyklokrosové. Jazdieval som 28 mm značky TUFO, so vzorkou diamant. V lese to ako-tak išlo a na ceste to bolo lepšie ako na štuplových. Pozri si http://www.tufo.com
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 21:06:43
00
Ake plast by ste odporucili na zimu ??? ... cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.

V zime sa v terene da krasne jazdit, kym nie je vela snehu (cca 5 - 8 cm). Pozor na vyssiu nadmorsku vysku - kym dole je 5 cm snehu a pohoda, hore moze byt aj 20 cm a to uz sa da ist len v stopach off-roadu, ak tadial siel (to sa mi stalo, ze aj nesiel a nevedel som, ako zidem z hrebena - po tej istej sa mi nechcelo :lol:). Stacia dobre bezne MTB plaste (oblubena kombinacia Schwalbe/Michelin). Na ceste je zrada, ze povrch vo vacsich nadm. vyskach bude smyklavy, ujazdeny sneh, lad. V takychto podmienkach by boli vhodne plaste s hrotmi (nemam skusenost) - su dostupne od Continentalu, Schwalbe a Kendy. Nema zmysel experimentovat s vlastnou vyrobou.
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 21:58:49
00
Ake plast by ste odporucili na zimu ??? ... cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.

V zime sa v terene da krasne jazdit, kym nie je vela snehu (cca 5 - 8 cm). Pozor na vyssiu nadmorsku vysku - kym dole je 5 cm snehu a pohoda, hore moze byt aj 20 cm a to uz sa da ist len v stopach off-roadu, ak tadial siel (to sa mi stalo, ze aj nesiel a nevedel som, ako zidem z hrebena - po tej istej sa mi nechcelo :lol:). Stacia dobre bezne MTB plaste (oblubena kombinacia Schwalbe/Michelin). Na ceste je zrada, ze povrch vo vacsich nadm. vyskach bude smyklavy, ujazdeny sneh, lad. V takychto podmienkach by boli vhodne plaste s hrotmi (nemam skusenost) - su dostupne od Continentalu, Schwalbe a Kendy. Nema zmysel experimentovat s vlastnou vyrobou.

O tych podmienkach hore viem, zil som tam dva roky a preto by som sa tam po terene v zime radsej ani nevyberal,jednoznavne len po ceste.
A k tym pneumatikam s hrotmi , je to dobre bud keby som jazdil len tam hore, pretoze tipujem ze ked budem vyrazat z ke tak pojdem po asfalte a az neskor sa dostanem na useky cesty ktore budu cele pokrite snehom ,takze neviem ci by ta cesta v ke po asfaltovej ceste bola velmi prijemna aj ked hore by mozno pomohli.

Aku hrubku by ste skor odporucili 2,1 alebo1,95??
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 22:54:47
00
Keď galusky, tak skús cyklokrosové. Jazdieval som 28 mm značky TUFO, so vzorkou diamant. V lese to ako-tak išlo a na ceste to bolo lepšie ako na štuplových. Pozri si http://www.tufo.com

Diky za radu, ale na mlynky by to bolo asi velmi odvazne ist s 28mm galuskami (to je ta weeekendova trasa kvoli ktorej hlavne to chcem zistit ke-mlynky-ke)
Zobraziť komentár 08.11.2006 - 22:57:41
00
keyboard_arrow_up