Ake
plast by ste odporucili na zimu ??? ... cez weekend 200km vychadzka tam aj spat po asfalte s tym ze by sa islo z ke do oblasti s vyssou nadmorskou vyskou cca 800m.n.m. (viacej snehu) a prechadzalo by sa aj cez oblasti s nadmorskou vyskou nad 1000 m.n.m.
V zime sa v terene da krasne jazdit, kym nie je vela snehu (cca 5 - 8 cm). Pozor na vyssiu nadmorsku vysku - kym dole je 5 cm snehu a pohoda, hore moze byt aj 20 cm a to uz sa da ist len v stopach off-roadu, ak tadial siel (to sa mi stalo, ze aj nesiel a nevedel som, ako zidem z hrebena - po tej istej sa mi nechcelo

). Stacia dobre bezne MTB
plaste (oblubena kombinacia Schwalbe/Michelin). Na ceste je zrada, ze povrch vo vacsich nadm. vyskach bude smyklavy, ujazdeny sneh, lad. V takychto podmienkach by boli vhodne plaste s hrotmi (nemam skusenost) - su dostupne od Continentalu, Schwalbe a Kendy. Nema zmysel experimentovat s vlastnou vyrobou.
O tych podmienkach hore viem, zil som tam dva roky a preto by som sa tam po terene v zime radsej ani nevyberal,jednoznavne len po ceste.
A k tym pneumatikam s hrotmi , je to dobre bud keby som jazdil len tam hore, pretoze tipujem ze ked budem vyrazat z ke tak pojdem po asfalte a az neskor sa dostanem na useky cesty ktore budu cele pokrite snehom ,takze neviem ci by ta cesta v ke po asfaltovej ceste bola velmi prijemna aj ked hore by mozno pomohli.
Aku hrubku by ste skor odporucili 2,1 alebo1,95??