Lokalizácia
Formulár sa odosiela
vyber čo dal nado mnou je dobré sedlo, sám som ho poradil kamarátavi kupovali sme z merlincycles a na dlhé výjazdy sa mne osvedčilo sq lab 6111 race a toto je vraj ešte lepšie https://www.bike-discount.de/en/buy/sqlab.-60x-ergowave-active-saddle-758824
Mám v pláne si ho zadovážiť časom, teraz čo mám jazdím 4 sezónu
Zobraziť komentár 13.04.2021 - 16:04:34
00
arrow_leftklmrmts napísal:

Dík. A je to Racing? lebo podľa obrázku je to dynamic verzia.
Zobraziť komentár 13.04.2021 - 16:13:13
00
No rozdiel by mal byt ten ze racing ma ten GEL napisane na zadu. Na obrazku to sice neni ale v nazve ano aj v popise. Aj mi prislo s napisom gel. Cize ta vypln bude biofoam+gel
Zobraziť komentár 14.04.2021 - 07:56:58
01
Už som objednal Racing verziu.
Zobraziť komentár 14.04.2021 - 08:31:49
01
Čaute, neviem či to už bolo spomenuté ale rozmýšlam nad kúpou sedla s otvorom kvoli problémom s trpnutím. Chcel by som radu od niekoho, kto má takéto sedlo či neťahá cez dieru chlad v chladnejšom počasí, prípadne či v morkom počasí cez dieru v sedle nefrka voda.
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 18:33:11
00
Otvor v sedle nema s trpnutim nic spolocne. Ale odpoved na tvoje otazky - netaha chlad ani nefrka voda, no dobre odvadza pot
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 18:42:17
00
myslel som trpnutie intimnych partii, skusal aj rozny sklon aktualneho sedla no v stupaniach je to dost nahovno pocit
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 19:16:03
00
diera v sedle ma co s trpnutim a ano fuka cez nu :lol: tak si vyber

trpnutie moze byt aj - zla sirka sedla, nespravny tvar, zle nastaveny posed, nevhodna vlozka v gatoch
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 19:16:45
01
trpnutie nastava ked si pristlacis makke partie na sedlo, tym sa znizi prietok krvi a odkvria sa ti gule
diera/ skara v sedle tuto vec ciastocne eliminuje, pretoze makkou castou rozkroku uz netlacis na sedlo, aspon nie v takej velkej miere...tym padom nemas az tak naruseny krvny obeh v tej partii

trochu viac to fuka cez dieru, logicky..kedze tam nemas co branit odberu tepla z tvojho rozkroku
blato a voda tam frkat bude..staci tam dat ten maly blatnik,alebo podsedlovu kapsicku

Naposledy upravil juju_pepe dňa 16.04.2021 - 19:36:01, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 16.04.2021 - 19:32:26
01
a preto mam na všetkých bikoch sedla s durou... doležitá je aj šírka ,ak mas úzke sediš viac na strede ako na kostiach.
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 19:35:55
01
sirka je relativna..treba siu zmerat sirku sedacich kosti, podla toho upravit sirku sedla
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 19:36:51
00
A asi aj skúšať... mne podľa tabuliek malo sedieť special. Avatar 143, nesadlo nakoniec ani Phenom,ani Henge 143. Poslednú šancu som dal ergonu sm-e veľkosť L( uz som mal nachystané turistické :D) a zadok ako v bavlnke.
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 20:45:51
00
arrow_leftpato.pavco napísal:
myslel som trpnutie intimnych partii, skusal aj rozny sklon aktualneho sedla no v stupaniach je to dost nahovno pocit

ale mne je to jasne... mam na deravych sedlach odjazdenych x rokov mtb aj road
toto odporucam nastudovat (princip), konkretne sedlo ti odporucat nebudem, to je individualne...

https://www.sq-lab.com/en/ergonomics/sqlab-measurement-concepts/sit-bone-measurement/

- fukanie... napr Gusto je moc rychly, ja jazdim pomalsie a cez vlozku prievan necitim
- voda - ked jazdim v dazdi a blate, tieto 2cm stvorcove ma fakt netrapia, kedze jazdim aj zo sedla a mam vlozku
- zliabok (plne nahradza dieru) - sice ma to netrapi, ale na novom sedle bez diery mi vzdy ostane pot v lavore/zliabku, pripadam si ako s inkontinenciou aj bez vlozky :lol:

arrow_leftjuju_pepe napísal:
trochu viac to fuka cez dieru, logicky..kedze tam nemas co branit odberu tepla z tvojho rozkroku

ano, no zaparene rite mame v plienkach asi vsetci, toto povazujem za vyhodu
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 20:54:20
00
arrow_leftpato.pavco napísal:
Čaute, neviem či to už bolo spomenuté ale rozmýšlam nad kúpou sedla s otvorom kvoli problémom s trpnutím. Chcel by som radu od niekoho, kto má takéto sedlo či neťahá cez dieru chlad v chladnejšom počasí, prípadne či v morkom počasí cez dieru v sedle nefrka voda.

Mam na dvoch bikoch sedla:

- Ergon SM Enduro Men Stealth sedlo
- Pro sedlo STEALTH 142 mm

Chlad so sedlom nema nic spolocne, to je vec gati, vlozky. Voda samozrejme frkat moze - ked nemas blatnik - ked ti vadi frkanie tak daj blatnik a frkanie prestane.
Zobraziť komentár 16.04.2021 - 22:26:39
01
moje obľúbené sedlo s dierou od wittkop má v poslednej verzii na spodnej strane plastové priedušné zakrytie, ostatní výrobcovia sa môžu inšpirovať ... teda ak to náhodou nie je naopak, ale vzhľadom na túto diskusiu asi nie ... a ešte jeden platný clen toho fóra odporúča aplikáciu lepiacej pásky zospodu ako prevenciu blata vody chladu. ja osobne dierave sedlo jazdím bez podobných vylepšení tretí rok v lete a zime a nemám pocit diskomfortu ...
Zobraziť komentár 17.04.2021 - 09:05:37
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up