marina_militare chcem sa ťa opýtať, keď máš dlhoročné skúsenosti s XT aj XTR ako je to zo životnosťou? Zaujíma ma najmä radenie. Niekto tu písal že XT vydrží viac, čomu osobne moc neverím, no všetko je možné. Je na tom niečo pravdy, alebo je to viacmenej narovnako, prípadne vydrží
radenie XTR viac?
ahoj! neviem akou matematikou sa kto doratal k dlhsej zivotnosti pri XT. V dnesnej dobe je tazke hodnotit a porovnavat zivotnost komponentov (radenie, salter, presmyk) Myslim ze obe sady na mna posobia pomerne neznicitelne.
Skutocne je vsak pravda (ale to je tiez vec uhla pohladu) ze pri 9 speed je pri XTR pomerne nachylny prehadzovac. Konkretne jeho karbonove rameno. Sem tam sa stretavam s tym ze praskne., no nieje to nieco co by som viel casto.
Uprimne, za 20 rokov co sa v tom krutim som nevidel nieco ako zodrate zuby v packe radenia a podobne..
Komponenty odchadzaju skor pri pade, naraze ale naozaj nemam skusenosti s tym ze by sa jedna alebo druha sada dala oznacit za nachylnu na opotrebovanie. napr. mam takmer celu sadu XTR z roku 1994., najazdene ma vela vela tisic kilometrov

radenie funguje tak ako prvy den
takuto:
http://mombat.org/Shimano.htm#1994Este mozno ma napada miesto kde trochu citit rozdiel v zivotnosti (znovu skor uhol pohladu), v prospech XTR. kazeta, mam pocit ze opotrebenie pri XTR nizsie pretoze titan proste zoderies pomalsie..
retaz,
kazeta su spotrebny material. tam by som naozaj neriesil a nehodnotil.. to treba menit.
RIDE ON!