tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
By ma zaujimalo, ci pri tom prevode 32-32 si mal skrizenu retaz. Ja na 32-jke jazdim najlahsi 2-5, a to uz ide mierne do sikma, lahsi som nikdy nepouzil. Na najvacsej pile detto, pod 3-7 nejdem, uz sa to krivi. Je to podlozkami? Mam tam 2, ak sa nemylim tak predpisane.
Krizenie na srednej pile a najväcsom pastorku je zanedbatelne, jedine ze by si mal zlu retazovu linku.
ktovie, mozno tych pat zubov (29/34) by pomohlo, rad by som vyskusal aj to...
Nechcel si napisat tri zuby? Väcsina kluk ma 32 zubovu strednu pilu. Prave preto som ja vymyslal to nestandardne riesenie dvojplacky s 27 zubovym malym prevodnikom, lebo zmena o 3 zuby (32 > 29) sa mi zda nedostatocna. Ale to je aj tak len teoria, lebo zatial sa na to nechystam.
priznam sa, ze krizenie som nesledoval, ani som nezaregistroval nic neobvykle...inak jazdim na strednej pile najlahsie 2-4, niekedy aj 2-3 a na najvacsej tiez 3-7, ale obcas aj 3-6, je to bez problemov
tych pat zubov som myslel dokopy, ako tmax hovori
Pozeral som teraz na to krizenie stredna pila vs. velky pastorok. Je sice viditelne, ale nezda sa mi to ako nejaky extrem. A len na okraj - jazdim tak dost casto ci uz sa bavime o sukromnych vyjazdoch abo maratonoch a zatial s tym nikdy za tie roky nebol problem (na jednu retaz robim cez 3000 km).
ja len, že s počtom podložiek sa nemá experimentovať, ten by mal byť vždy rovnaký - 73mm -> 1 vpravo, 68mm -> 1 vľavo a 2 vpravo. teda ak sa bavíme o ht2 kľukách. možno sa dajú ešte zohnať nejaké iné kľuky, ktoré majú kratšiu reťazovú linku ako 50mm, potom by bolo kríženie menšie. inak ja tiež na strednej píle nejazdím dva krajné pastorky (z každej strany).
No tak ja mam 68mm a 2 podlozky. Laickym meranim som zistil, ze pri tom prevode (32-32) je vyosenie od nulovej hodnoty nieco okolo 15.3mm. Rovno ide retaz az na 2-6. mar_tin: Na strednej mozno nejazdis 2 krajne pastorky z kazdej strany, no ja praveze nejazdim 4 "lahsie" (32 a nizsie) a 11-tku. No aj tu by som este v pohode mohol, no radsej supnem z 2-8 na 3-7. Ale nie je vsetko košér, mam taky tusak.
jj, tak ako píšeš. totiž kľuky majú reťazovú linku 50mm a zadný náboj tuším stále "starých" 47.5 mm. preto je reťaz rovno na 6 pastorku a nie na 5... dosť sa tento problém riešil na bike-fore v dobe príchodu ht2 kľúk (xt2004) na trh...
Pokial sa bavime o standardnych zadnych nabojoch (sirka 135 mm), tak moj stred co pouzivam (Truvativ GXP) ma vyrobcom stanovene, ze pre spravnu retazovu linku sa pri montazi na 73 mm domcek nepouzivaju podlozky a pre 68 mm domcek sa pouziva jedna podlozka z kazdej strany. Shimano ma trochu iny system, ale v principe sa pri domceku 68 mm tiez podlozkuje. Nech ma niekto opravi ak nieco nesedi, az tak sa tomuto nevenujem (nemam dovod), ale kedze vsetky HT II stredy od Deore po XT su myslim rovnake, tak toto by ti malo stacit:
DI2F4Y a rasto tu pisalo cosi o malej zivotnosti... ale inak som este 29z ktore by boli kompatibilne s XT klukami (menit aj kluky je posledna moznost... ) myslim nevidel :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Krizenie na srednej pile a najväcsom pastorku je zanedbatelne, jedine ze by si mal zlu retazovu linku.
Nechcel si napisat tri zuby? Väcsina kluk ma 32 zubovu strednu pilu. Prave preto som ja vymyslal to nestandardne riesenie dvojplacky s 27 zubovym malym prevodnikom, lebo zmena o 3 zuby (32 > 29) sa mi zda nedostatocna. Ale to je aj tak len teoria, lebo zatial sa na to nechystam.
tych pat zubov som myslel dokopy, ako tmax hovori
mar_tin: Na strednej mozno nejazdis 2 krajne pastorky z kazdej strany, no ja praveze nejazdim 4 "lahsie" (32 a nizsie) a 11-tku. No aj tu by som este v pohode mohol, no radsej supnem z 2-8 na 3-7. Ale nie je vsetko košér, mam taky tusak.
2005 - 2008
2009
http://www.gebhardt.cz/index.php?page=102&lang=cs#
DI2F4Y a rasto tu pisalo cosi o malej zivotnosti... ale inak som este 29z ktore by boli kompatibilne s XT klukami (menit aj kluky je posledna moznost... ) myslim nevidel :/
inak nove gebhardty su zevraj ok, ale stare boli zle zle zle, takze ked budes kupovat uisti sa ze su nove (ze nelezia v dakom shope uz 2-3 roky)
no myslim ze tema je hlavne pre tych co budu prechadzat z 3 prevodnikov na 2. a informacie o tom kde zohnat ake "atypicke" prevodniky sa im hodi
napriklad http://bicy.cz/katalog/?det=2560&hledat=SPECIALITES%20TA&kat1=3