tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Ahojte, chystam sa na prechod z 3x10 ( SH XT 785 H2, 40-30-22z na 11-36z) na 2x10. Chcem sa opytat na skusenosti ci davat do predu 36/22 alebo 38/24 a akeho vyrobcu viete odporucit na velky prevodnik 36 alebo 38z. dakujem
Ahojte, chystam sa na prechod z 3x10 ( SH XT 785 H2, 40-30-22z na 11-36z) na 2x10. Chcem sa opytat na skusenosti ci davat do predu 36/22 alebo 38/24 a akeho vyrobcu viete odporucit na velky prevodnik 36 alebo 38z. dakujem
38/26 - pre mňa ideálna kombinácia - 26" kolesá.
38z prevodník TA Specialites. Je navrhnutý na prerábky. Je drahší ale funguje spolahlivo....
ja mám momentálne 38/24 (XT FC-M785) a som spokojný, ja osobne by som do 36/22 nešiel, pretože by mi už na 36 zube začala chýbať rýchlosť na asfalte a z kopca - nie je to veľký rozdiel, ale pri rýchlych úsekoch už cítim aj na 38 zubovej píle rezervy... toľko za mňa z osobných skúseností...
Ahojte, vdaka za rady. Jazdim 27,5 bike a preferujem lahsie prevody pred tazsimi kedze slapem viac frekvencne ako silovo (mam 3x operovane koleno). Je pravda ze to neviem posudit kedze som este na biku s 2x10 nejazdil ale plati ze moje nohy by este uvitali aj lahsi prevod ako 22t-36t, preto by som najlahsie prevody nerad menil na 24t-36t pri prednej pile 38/24.
Ktory model od TA specialities je dobry/overeny?
Ak nedam rockring budem potrebovat zrejme aj nejake sroby/podlozky, viete nejake odporucit?
zalezi od toho, co jazdis, na AM 36z uplne staci, na XC lepsie 38z. a 26/36 prevod je dost lahky si myslim, ja ho takmer nepouzivam, aj ked niekedy po par desiatkach kilometrov vo vyslape ma velmi laka zaradit ho.
asi sa opakujem, ale ja mám na 26" najľahší prevod 22/32 čo je ešte ľahšie ako 26/36 a teda v poriadnom teréne nie je žiadna výnimka ho zaradiť...to tie kopce v teréne tlačíte alebo čo?
ja neviem, maratony nejazdim, ale tieto male prevody uz nepomozu, ked nemas natrenovane. skor sa snazim to co sa da vyslapat, ist na co najvyssom prevode,alebo sa postavit.
ja zas ani nemam ambiciu vsetko dat v sedle, ked je to fakt extrem so smyklavymi korenmi radsej vytlacim. teda radsej nie je spravne slovo, lebo nemam na vyber:)
Ono asi záleží kto čo jazdí. Na 29" mam teraz najľahší prevod 24/36 a po slovenských kopcoch to je teda makačka utiahnuť. V okolí Prahy mi ten ľahší prevod ale nechýba. Niesú tu na to dosť dlhé kopce aby som ten prevod nutne potreboval. Časom ale aj tak "downgradujem" prevodníky na 36/22 z terajších 38/24. Škoda obmedzovať sa v prudkých kopcoch
otazka: mam xt trojprevodnik prerobeny na 2prevodnik s 36z strednou pilou a nastavenim dorazu na presmykaci.
minule som zlomil jeden zub na chinooku a odvtedy pri najtazsom prevode ked sa postavim do pedalov tak mi obcas zhadzuje retaz - pravdepodobne cez ten zub. takto som uz polamal dalsie 3 zuby cize prevodnik aj retaz je uz na odpis.
da sa niekde kupit ta klietka presmyku na 2 prevodnik resp aby polomerom viac sedela na 36z a tak aby som ju vedel pustit tak nizko aby mi cez vrch nemohla padnut retaz? resp aspon direct mount nejaky presmyk ? co som pozeral nasiel som len sramy na 36 a shimano na 38.
dik za rady
No ja mam teda SLX 40/28 ale vyšlapať na Križnu mi dalo riadne zabrať až som olutoval na par chvil ten dvojprevodnik
dvojprevodnik za nic nemoze, skor zle zvolene prevodniky.) aku mas kazetu? ja mam 38/26 a 11/36 kazetu a to uz sa celkom da.
inac mam kamosa, co chodi na specialized P3 po horach, najlahsi prevod 38/28 a dava. aj ked stazuje sa na bolesti kolien a velku unavu po kazdom vyjazde:)
otazka: mam xt trojprevodnik prerobeny na 2prevodnik s 36z strednou pilou a nastavenim dorazu na presmykaci.
minule som zlomil jeden zub na chinooku a odvtedy pri najtazsom prevode ked sa postavim do pedalov tak mi obcas zhadzuje retaz - pravdepodobne cez ten zub. takto som uz polamal dalsie 3 zuby cize prevodnik aj retaz je uz na odpis.
da sa niekde kupit ta klietka presmyku na 2 prevodnik resp aby polomerom viac sedela na 36z a tak aby som ju vedel pustit tak nizko aby mi cez vrch nemohla padnut retaz? resp aspon direct mount nejaky presmyk ? co som pozeral nasiel som len sramy na 36 a shimano na 38.
dik za rady
dvojprevodnik za nic nemoze, skor zle zvolene prevodniky.) aku mas kazetu? ja mam 38/26 a 11/36 kazetu a to uz sa celkom da.
inac mam kamosa, co chodi na specialized P3 po horach, najlahsi prevod 38/28 a dava. aj ked stazuje sa na bolesti kolien a velku unavu po kazdom vyjazde:)
no ako ja davam tiež tu v dalekom okoli vyšlapem všetko a na bolesti si nesťažujem ani po 150km vyjazdoch ale bol si už niekedy na križnej od kralovej studne? je to mordor .... pohraval som sa aj s tou myšlienkou prehodiť aspon na 26 ale kašlem nato treba nehať nohgy zvyknuť si ...dalsia vec že teraz cez vikend som prehral preteky ked bol ciel dole kopcom a zaverečna rovinka kde sme začali dvaja špurtovať vedla seba v 40km/h...on mal trojpilu asi 44z a ja som ho už neutočil a to som myslel že sa mi to nikdy nestane a hned prve preteky od prechodu na 2pilu
no ako ja davam tiež tu v dalekom okoli vyšlapem všetko a na bolesti si nesťažujem ani po 150km vyjazdoch ale bol si už niekedy na križnej od kralovej studne? je to mordor .... pohraval som sa aj s tou myšlienkou prehodiť aspon na 26 ale kašlem nato treba nehať nohgy zvyknuť si ...dalsia vec že teraz cez vikend som prehral preteky ked bol ciel dole kopcom a zaverečna rovinka kde sme začali dvaja špurtovať vedla seba v 40km/h...on mal trojpilu asi 44z a ja som ho už neutočil a to som myslel že sa mi to nikdy nestane a hned prve preteky od prechodu na 2pilu
ked s tym nemas problem, nohy si zvyknu. nevyhovoval by ti viac trojprevodnik na tvoj styl jazdenia?
mne by na maratone asi vyhovoval, ale na dolekopcovejsie discipliny su aj dva niekedy vela.
No ja mam teda SLX 40/28 ale vyšlapať na Križnu mi dalo riadne zabrať až som olutoval na par chvil ten dvojprevodnik
Pretože si si najskôr neujasnil, ktoré prevody používaš a ktoré nie, resp. ktoré môžeš "vyhodiť" a bez rozmyslu si kúpil prevodníky (celé kľuky). Ak si používal napríklad 22/32 často, tak dvojprevodník si mal zvoliť s malým prevodníkom 22 s kazetou s 32 zubovým pastorkom alebo "aspoň" 24/34. Ja som tu postup prepočtov, aby aj preradenie z prevodníkov nadväzovalo podrobne rozpísal, ale myslím, že to tu nejaký chytrák vymazal, alebo je to v podobnej téme...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
38/26 - pre mňa ideálna kombinácia - 26" kolesá.
38z prevodník TA Specialites. Je navrhnutý na prerábky. Je drahší ale funguje spolahlivo....
ja mám momentálne 38/24 (XT FC-M785) a som spokojný, ja osobne by som do 36/22 nešiel, pretože by mi už na 36 zube začala chýbať rýchlosť na asfalte a z kopca - nie je to veľký rozdiel, ale pri rýchlych úsekoch už cítim aj na 38 zubovej píle rezervy... toľko za mňa z osobných skúseností...
Ktory model od TA specialities je dobry/overeny?
Ak nedam rockring budem potrebovat zrejme aj nejake sroby/podlozky, viete nejake odporucit?
ale funguje aj tento 9 sp s 10 sp retazou
http://www.bike-components.de/products/info/p2969_Kettenblatt-Chinook-Shimano-MTB-4-Arm-104mm-Lochkreis.html
ja zas ani nemam ambiciu vsetko dat v sedle, ked je to fakt extrem so smyklavymi korenmi radsej vytlacim. teda radsej nie je spravne slovo, lebo nemam na vyber:)
dik za rady
dik za rady
nemas link na ten shimano presmyk na 38 zub?
no ako ja davam tiež tu v dalekom okoli vyšlapem všetko a na bolesti si nesťažujem ani po 150km vyjazdoch ale bol si už niekedy na križnej od kralovej studne? je to mordor ....
ked s tym nemas problem, nohy si zvyknu. nevyhovoval by ti viac trojprevodnik na tvoj styl jazdenia?
mne by na maratone asi vyhovoval, ale na dolekopcovejsie discipliny su aj dva niekedy vela.
Pretože si si najskôr neujasnil, ktoré prevody používaš a ktoré nie, resp. ktoré môžeš "vyhodiť" a bez rozmyslu si kúpil prevodníky (celé kľuky). Ak si používal napríklad 22/32 často, tak dvojprevodník si mal zvoliť s malým prevodníkom 22 s kazetou s 32 zubovým pastorkom alebo "aspoň" 24/34. Ja som tu postup prepočtov, aby aj preradenie z prevodníkov nadväzovalo podrobne rozpísal, ale myslím, že to tu nejaký chytrák vymazal, alebo je to v podobnej téme...