tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
celkom sranda niektoré veci čítať moja skúsenosťje taká, že keď som prechádzal na dvojprevodník, tak som pol roka jazdil iba na strednom (32z) a keď som to utiahnutý,tak som prešiel na 42/28
Laro a poradis prosim Ty mne? Tiez chcem ziskat co najviac info. Ked si na parene buchty nasypem 2 polievkove lyzice cukru bude to vela alebo to zvladnem? Lebo doteraz som si daval 1 polievkovu lyzicu, ale kamos minule na vyjazde zvladol buchty s dvoma lyzicami cukru a kedze mam tak asi 90% jeho schopnosti jest cukor, tak by som to mohol zvladnut, nie?
Je to k téme a možno poradíte kedže sa nechcem zbaviť klúk čo mám ale chcem skorej prerobiť 3 na 2 píly skúste mi poradiť ako na to ? možno tu dakde bol i návod no neviem to nájsť strašne ma štve že najväčší prevodník vôbec nevyužívam a parťák vyšlape na 2 prevodníku to isté čo ja na 3 píle sažím sa o istý upgrade shimana na verziu UP či ako sa to píše, p.s. mám full bike
Laro a poradis prosim Ty mne? Tiez chcem ziskat co najviac info. Ked si na parene buchty nasypem 2 polievkove lyzice cukru bude to vela alebo to zvladnem? Lebo doteraz som si daval 1 polievkovu lyzicu, ale kamos minule na vyjazde zvladol buchty s dvoma lyzicami cukru a kedze mam tak asi 90% jeho schopnosti jest cukor, tak by som to mohol zvladnut, nie?
Myslel som si že si inteligentnejši keď to tu akože moderuješ.
Nebolo to prenesenie vyznamu na nesuvisiacu temu dostatocne inteligentne? Ak nie, tak sa ospravedlnujem. Ale zmier sa s tym, ze v zivote nemozu byt vsetci ludia tak inteligentni, aby splnali Tvoje ocakavania. Ja som sa s tym zmieril uz davno a preto sa viem na takychto veciach dobre bavit.
laro22 naco riesis dvojprevodnik,ked ti jeho rozsah nestaci?preco vlastne chces dvojprevodnik? ja by som dost ocenil vyhody jednoprevodnika,ale bohuzial, nestacil by.
Jezus to vysvetlil úplne presne. Ako niekto z nás môže vedieť, že či tebe budú stačiť tie prevody. Pomôže ti, keby som ti povedal, že by mi nestačili? Nikdy sme sa nevideli, nikdy sme spolu nejazdili. Tak akú výpovednú informáciu to môže mať?
Skús si prepočítať a odsledovať čo jazdíš teraz a ako často ti to treba. Prípadne si spočítaj aký prevodový pomer budú mať tie zamýšľané kľuky, aký prevod by si pritom prevodovom pomere musel jazdiť na aktuálnych a skús ho jazdiť bez toho aby si radil ľahší. Osobne som jazdil na 9-spd 36-22/11-34. Pri 10-spd by mi bolo asi OK 38-24/11-36. Mám 32/11-42 a včera som natrafil na prvé úseky, kde mi tie prevody nestačili.
Skladam bike a chcel by som 2x9 stym, ze kupim vsetky komponenty nove, ale potrebujem sramacke otocne radenie s microindexom. Mozem si kupit akekolvek 2 prevodnikove kluky, akekolvek 9 kolo + napr. prehadzovacku sram x.5, x.7, presmyk shimano, alebo sram x.5, x.7 s high al. low mount na ktorom nastavim vrchny a spodny doraz? Alebo to nie je take jednoduche?
pri 42/28-11/34 mi stačilo aj stredné ramienko prešmykač som nechal pre 3-prevodník, s tým, že som nastavil dorazy s mikroindexáciou to fugovalo v pohode s 2-prevodníkovým prešmykačom skúsenosť nemám, tam bude asi záležať aj od reťaze
Pani, asi mam opacnu poziadavku. Obzeram sa po novom XC biku, ale na 27,5". A ked uz aj nieco najdem, tak je tam dvojprevodnik. Problem je ale, ze ja bezne taham na asfalte 40 kmh (z kopca viac) a mam rad aj extremne vyslapy, kde 22/32 vyuzivam (napr. vyslap na velku homolu).
Ked by som chcel vymenit dvojprevodnik za trojpilu napr. na Giant Anthem 27.5 1 (http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/anthem.27.5.1/18020/74439/#geometry), co vsetko budem musiet pomenit ?
Ak by si na tom antheme vymenil maly prevodnik za 24z budes mat najlahsi prevod totozny ako mas teraz na 26" (22/32) a s velkym 38z prevodnikom na 27,5" kolach 40 km/h utiahnes bezproblemov.
Ak by si chcel predsalen 3-prevodnik musel by si vymenit urcite kluky, potreboval by si presmykac s rozsahom na 3 prevodniky (mozno by mohol ostat aj povodny, nie je tam uvedeny presny typ) a ak tam je starsie slx bez prepinaca tak aj nove lave radenie (opet tam nie je uvedeny presny typ).
Tiež to riešim, 42 zubov by som chcel aj ja ale nakoniec berem 40-28, dúfam že to nebude málo ale snád 11 zubov na kazete to trochu dorovná lebo doteraz som mal 12 a prevodník 42 ...
Pani, asi mam opacnu poziadavku. Obzeram sa po novom XC biku, ale na 27,5". A ked uz aj nieco najdem, tak je tam dvojprevodnik. Problem je ale, ze ja bezne taham na asfalte 40 kmh (z kopca viac) a mam rad aj extremne vyslapy, kde 22/32 vyuzivam (napr. vyslap na velku homolu).
Ked by som chcel vymenit dvojprevodnik za trojpilu napr. na Giant Anthem 27.5 1 (http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/anthem.27.5.1/18020/74439/#geometry), co vsetko budem musiet pomenit ?
No bike je to pekný ale za tie peniaze by ti už mohli vyhovieť v tvojej požiadavke. Je to môj názor.
Ja by som sa s nimi handrkoval a keď nie určite keby ti ho nejaký skúsený človek vyskladál ešte aj ušetriš.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslel som si že si inteligentnejši keď to tu akože moderuješ.
Skús si prepočítať a odsledovať čo jazdíš teraz a ako často ti to treba. Prípadne si spočítaj aký prevodový pomer budú mať tie zamýšľané kľuky, aký prevod by si pritom prevodovom pomere musel jazdiť na aktuálnych a skús ho jazdiť bez toho aby si radil ľahší. Osobne som jazdil na 9-spd 36-22/11-34. Pri 10-spd by mi bolo asi OK 38-24/11-36. Mám 32/11-42 a včera som natrafil na prvé úseky, kde mi tie prevody nestačili.
Ak by si chcel predsalen 3-prevodnik musel by si vymenit urcite kluky, potreboval by si presmykac s rozsahom na 3 prevodniky (mozno by mohol ostat aj povodny, nie je tam uvedeny presny typ) a ak tam je starsie slx bez prepinaca tak aj nove lave radenie (opet tam nie je uvedeny presny typ).
No bike je to pekný
Ja by som sa s nimi handrkoval a keď nie určite keby ti ho nejaký skúsený človek vyskladál ešte aj ušetriš.