tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
@will ja mam doma 3pilu SHIMANO DEORE XT, FC-M782-L, 40/30/22T 175mm, najazdene do 300km a chcem ist na 2x10 38/26 alebo 38/24, tak sa mozeme nejak na vymene dohodnut
@sliwec: bike chcem kúpiť v jeseni alebo až na bud. rok. Keď budem mať peniaze. Teraz som začal pozerať modely, čo by mi vyhovovali. Anthem je celkom fajn, akurát tie prevodniky ma dostali. Preto som sa tu pýtal čo a ako.
Ešte jedna otázočka, myslíte že sa opltí priplácať za XT kluky? Alebo tam od Deore nie je moc rozdiel? lebo cena XT je raz taká a váhový rozdiel myslím malý...
Ešte jedna otázočka, myslíte že sa opltí priplácať za XT kluky? Alebo tam od Deore nie je moc rozdiel? lebo cena XT je raz taká a váhový rozdiel myslím malý...
či sa oplatia , hmm, na to si asi musí odpovedať každý sám podľa finančných možnosti, ale vyzerajú skvelo a určite lepšie ako deore alebo slx a ak ti ide o dizajn (jasné že aj trochu nižšiu hmotnosť a ľahšie radenie) tak jednoznačne xt
stano3b fungovať to bude, ale jeden prevod nebudeš môcť používať...
a ak ti ide o mikroindex, tak 10 rýchlostný Grip shift X0, ktorý napríklad mám ja, už nemá mikroindex na strane prešmyku, má len dve polohy....
Treba doplnit, ze fungovat to bude len ak kupi k tomu X7 radeniu 10 speed prehadzovac Shimano. Ak kupi 10 speed prehadzovac SRAM, tak to fungovat nebude.
Fuha...Pani, mozete mi to dako poriadne vysvetlit? Uz som z toho uplny magor. Chcem postavit nieco taketo: http://www.atomiczombie.com/plans/warrior/Warrior%20Recumbent%20Tadpole%20Racing%20Trike%203.jpg
Koli polohe riaditok a ruk na nich, potrebujem otocne radenie (keby nie, riesim vsetko od shimana a mam pokoj).
Doteraz som bol v tom, ze kombinacia sram radenie a shimano prehadzovac nefunguje. Ako to teda je?
pokiaľ chceš otočné radenie, tak mi to vychádza, že ti zostávajú tieto možnosti:
9sp otočné radenie Sram - 9sp prehadzovač Sram - 9sp kazeta 9sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Shimano - 10sp kazeta - nebudeš používať jeden prevod
10sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Sram - 10sp Kazeta - nie je tam mikroindex
a ešte je aj 8sp otočné radenie Shimano pre nižšie sady prehadzovačov
samozrejme máš pravdu, uviedol som to chybne...takže v druhom bode platí:
9sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Shimano - 9sp kazeta
edit: no neviem veru, či táto oprava nie je zlá
je isté, že 9sp radenie Sram má takmer totožný ťah lanka ako 10sp prehadzovač Shimano, ak by mal 10sp reťaz, tak by to mohlo fungovať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano existuje Sram X7 - 2x10 speed 42-28
SRAM X7/Type2 10sp držiak zadnej prehadzovačky
15,99 €
MOC 19,99 €či sa oplatia , hmm, na to si asi musí odpovedať každý sám podľa finančných možnosti, ale vyzerajú skvelo a určite lepšie ako deore alebo slx a ak ti ide o dizajn (jasné že aj trochu nižšiu hmotnosť a ľahšie radenie) tak jednoznačne xt
a ak ti ide o mikroindex, tak 10 rýchlostný Grip shift X0, ktorý napríklad mám ja, už nemá mikroindex na strane prešmyku, má len dve polohy....
Koli polohe riaditok a ruk na nich, potrebujem otocne radenie (keby nie, riesim vsetko od shimana a mam pokoj).
Doteraz som bol v tom, ze kombinacia sram radenie a shimano prehadzovac nefunguje. Ako to teda je?
9sp otočné radenie Sram - 9sp prehadzovač Sram - 9sp kazeta 9sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Shimano - 10sp kazeta - nebudeš používať jeden prevod
10sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Sram - 10sp Kazeta - nie je tam mikroindex
a ešte je aj 8sp otočné radenie Shimano pre nižšie sady prehadzovačov
Este som nasiel nieco taketo: http://www.ebay.com/itm/New-microSHIFT-TT-Bar-end-shifter-BS-A10-2-3-x-10-speed-Shimano-Compatible-/151039326806?pt=AU_Sport_Cycling_Parts&hash=item232aa53a56
Ak by to fungovalo, obetoval by som aj mikroindex. Ma stym niekto skusenosti?
10na kazeta ma ine vzdialenosti medzi pastorkami ako 9na, naozaj bude chodit 9sp radenie na 10sp kazete?
9sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Shimano - 9sp kazeta
edit: no neviem veru, či táto oprava nie je zlá
je isté, že 9sp radenie Sram má takmer totožný ťah lanka ako 10sp prehadzovač Shimano, ak by mal 10sp reťaz, tak by to mohlo fungovať
http://singletrackworld.com/forum/topic/9-speed-sram-shifter-with-a-shimano-10-speed-clutch-rear-mech-will-it-work