tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Zmäteny? Co mam potom povedat ja?
Asi bude najlepsie nevymyslat a pojdem do 2x9, len si poratam a porovnam prevody na biku, co mam a podla toho kupim kazetu 11-34, alebo 12-36.
No nemohlo... Ak na 9 speed Shimano radeni preradis o 1 stupen, tak sa posunie lanko o nejaku drahu. 10 speed Shimano prehadzovac ma iny (mensi) prevodovy pomer ako 9 speed Shimano prehadzovac, cize sa Ti 10 speed prehadzovac logicky neposunie na 9 speed kazete o vzdialenost jedneho pastorku, ale o menej...
mam na biku 10sp radenie shimano, 9sp salter shimano a 10sp kazetu shimano. ale musel som robit nejake upravy. fungovalo by to s 9sp sram saltrom alebo 10sp shimanom, ale ja som chcel inverz, a to bohuzial nemam inu volbu ako upravit 9sp...
ak to má radiť poriadne,je lepšie nevymýšlať a osadiť tak,aby to bolo kompatibilné,napr: 100% precízne funguje 10-sp. Shimano deore XT radenie,prešmyk,prehadzovač a kluky.Dnes nahodené,len malá zmena-orig.pevodníky Shimano 26-38 nahradené 23 z. Gebhardt CNC a 36 z. TA Specialites Chinok,kazeta 11-36 .
Radí to presne,okamžite.(zmena prevodníkov preto,lebo velké kolesá ,slabší motor )
Tak 2x10 pohon už na biku , už len čakám radenie , no chcem sa spýtať či aj tu môžem skracovať reťaz podla navodu-
raťaz bez šaltra nasadiť na velký prevodník a pastorok a má mi ostať navyše rýchlospojka + dva články
čiže tak mi to vychádza že mám navyše 3 články, no skrátil som radšej len o dva ...
sorry za kvalitu foto ale takto mi to napne pri najlahšom prevode, môže byť?
Dano5 prosim aky presne je to TA chinook? Ma nabehove zuby? Rovnako zvazujem prechod z SH782 40-30-22 na 38/24 alebo 36/22 a zhanam k tomu velku pilu.Ako radi ten chinook a ako si spokojny s funkcnostou? Diky
je to chinok 10,bral som z werk.cz : http://www.werk.cz/html/e-shop/index.htm
samozrejme má nábehové zuby,radí to na 1* , funkčnosť a výdrž otestovali už iný,aj dupači,vraj o.k. ja mám najazdených čerstvo po zložení cca 200 metrov .)
na 29-er kolesách potrebujem ku 10-sp. kazete 11-36 prevodníky o niečo menšie ako orig.24 - 38 , preto som dal 23 z. gebhardt-ten som mal už cca 2 roky v skrini,a po prepočítaní prevodov som zvolil velkú pílu 36 z. , dostupnosť-cena-kvalita vyšla na ten TA-Specialites.
Myslím že Shimano 36 z. na pozíciu 2-hej píli sa ani nedá zohnať,či áno ?
Ešte je možnosť Gehardt 36 z. cena je okolo 35 Eur,ale vraj nevydrží tolko ako TA a dostupnosť pár týždňov.
Ja mam tiez kazetu 11-36t, 27,5 kolesa a zvazujem co bude najhladsi prechod z 3x10 (40/30/22z)..ci na 36/22 alebo 38/24, neviem sa rozhodnut ale kazdopadne 36/22 je jednoduhsi v tom ze pouzijem povodny 22z prevodnik.
Nemali ste niekto problém že po prechode z 3x9 na 2x10 alebo 3x10 je to hlučnejšie? nastavené to mám v poriadku radí mi to pekne presne ale mám pocit že reťaz je hlučná akoby rapkanie alebo čo a to mám prehadzovačku nastavenú presne podla pokynov aj podla skúseností ,nikdy som tento problém nemal...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moj koment bol len k rieseniu 9sp otočné radenie Sram - 10sp prehadzovač Shimano - 9sp kazeta
Asi bude najlepsie nevymyslat a pojdem do 2x9, len si poratam a porovnam prevody na biku, co mam a podla toho kupim kazetu 11-34, alebo 12-36.
No nemohlo... Ak na 9 speed Shimano radeni preradis o 1 stupen, tak sa posunie lanko o nejaku drahu. 10 speed Shimano prehadzovac ma iny (mensi) prevodovy pomer ako 9 speed Shimano prehadzovac, cize sa Ti 10 speed prehadzovac logicky neposunie na 9 speed kazete o vzdialenost jedneho pastorku, ale o menej...
Radí to presne,okamžite.(zmena prevodníkov preto,lebo velké kolesá ,slabší motor
raťaz bez šaltra nasadiť na velký prevodník a pastorok a má mi ostať navyše rýchlospojka + dva články
čiže tak mi to vychádza že mám navyše 3 články, no skrátil som radšej len o dva ...
sorry za kvalitu foto ale takto mi to napne pri najlahšom prevode, môže byť?
http://www.werk.cz/html/e-shop/index.htm
samozrejme má nábehové zuby,radí to na 1* , funkčnosť a výdrž otestovali už iný,aj dupači,vraj o.k. ja mám najazdených čerstvo po zložení cca 200 metrov .)
Myslím že Shimano 36 z. na pozíciu 2-hej píli sa ani nedá zohnať,či áno ?
Ešte je možnosť Gehardt 36 z. cena je okolo 35 Eur,ale vraj nevydrží tolko ako TA a dostupnosť pár týždňov.
http://www.bike24.de/1.php?content=8;navigation=1;menu=1000,2,84;product=30961 (38z, AM setu 38/24)
Ja mam tiez kazetu 11-36t, 27,5 kolesa a zvazujem co bude najhladsi prechod z 3x10 (40/30/22z)..ci na 36/22 alebo 38/24, neviem sa rozhodnut