tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Normálne to funguje. Až sa čudujem, že načo sa vyrábal trojprevodník. ...áno, trojprevodník zvýšil životnosť, inak z hľadiska prevodov je to prakticky to isté. 42/24 mám na "maratóncovi" a v pohode to funguje. 40/24 ako testovací, nahodený skôr = od jesene 2011 už má cca 20400 km. Prevodník Gebhardt 40 z. už vyzerá akoby nikdy nemal ozubenie, ale kým funguje...
Ako vo všetkom predsudky bránia novým možnostiam...
Ako že to môže fungovať ti verím, ja som chcel vedieť, či tam nie je veľký skok vrámci šliapania. Teda keď zhodíš na malú pílu, nemusíš vzadu podraďovať ostošesť, kým sa dostaneš na nasledujúci prevod? Ja som si zvykol na trojpíle zhodiť na menšiu pílu a zároveň vzadu cvaknúť u jeden prevod nižšie (a smerom hore naopak).
No len ty máš 38/24 a on 42/24 preto som sa o to zaujímal A to sa dá o 2 podradiť len na novom XT radení, či aj starý model to dokáže, keďže budem mať práve ten 3x10 2011?
na menších kopcoch je to jasná volba. len u nás na orave je to samá stojka... takže 24z....bola ja na dubničáku dobrá.... aj ked som šiel cca 80% na velkej
Ako že to môže fungovať ti verím, ja som chcel vedieť, či tam nie je veľký skok vrámci šliapania. Teda keď zhodíš na malú pílu, nemusíš vzadu podraďovať ostošesť, kým sa dostaneš na nasledujúci prevod? Ja som si zvykol na trojpíle zhodiť na menšiu pílu a zároveň vzadu cvaknúť u jeden prevod nižšie (a smerom hore naopak).
Ano pri trojprevodníku stačí vzadu o menej. Ale s gripshiftom naraz preradím aj celú kazetu Vychádza to podľa prepočtov skoro presne o tri pastorky vzadu. Čiže na malom prevodníku trebárs jazdím po piaty - šiesty pastorok, "drbnem" veľký prevodník a zároveň o tri vzadu. Náväznosť tam je. Prepočítaval som to s rôznymi kazetami a prevodníkmi, aby som mal zachovaný najsilnejší cca 22/30 alebo 24/32, ktorý používam len na ostrých stojkách - som v kopcoch silový, takže je to akurát a zároveň, aby sa zachovala dostatočná jemnosť medzi pastorkami (prevodmi - aj preto koniec kazety zjemňujem = namiesto 11,12,14 dávam 12,13,14). Ideálna by bola kazeta s poslednými 11,12,13,14, (vtedy by som dal veľký prevodník asi 38 zubový), ale taká MTB kazeta sa nerobí. Na 10 koliečkach výrobcovia zjemnili pravý opak = skoky medzi veľkými pastorkami, čiže pre mňa by prechod na 10 kolo boli vyhodené peniaze, bez účinku.
Pri trojprevodníku som stále pižlal medzi prevodníkmi ako na F1 a občas zasekol reťaz, keď sa terén zrazu "postavil". Pri dvojprevodníku sa mi to ešte nestalo.
P.S. Na dlhom Súľovskom maratóne sa mi to osvedčilo tak ako aj pri bežnom trénovaní. Nedával by som silnejší a ani do rýchlosti. Iba ak zjemnil skoky medzi pastorkami, ale taká kazeta sa nerobí akú by som volil ako najoptimálnejšiu.
Seruste , mám problém, objednal som rockring shaman a prevodník e13 36z rozteč 104 ze si prerobím kluky z slx 3 píla na slx 2 píla. Potom nastal problém moje SLX nemaju rozteč 104 ale o niečo menšiu konkretne su to SLX FC-M672. Proste to nepasuje. Chcel som to mať na 36/22 . Teraz neviem ci mam vratit prevodník(45€) a kupit kluky dvojpilove shimano slx(80€ tuto na shope 38/24) a nahodiť na ne ten rockring alebo mam zobrať stare kluky deore ktore maju roztec 104 ale su to 3x9 (chcem ich na 10 kazetu). A vobec fungovali by ked su 3x9 ? Dík
aha cize aj keby kupujem nove kluky len nato aby som mal rockring a dvojpílu musim kupit 3 pílové ? alebo dvojpílove a kupit rockring ta 80€ ? Plan bol taky rockring 2 píla 22/36 ak by nešlo tak 24/36 tu pilu mam doma a napínak pod stredove zlozenie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
root ďakujem, pomohlo. takáto banalitka a vôbec ma to teda nenapadlo. stačilo trochu povoliť a všetko funguje ako má. budem vedieť aj pre budúcnosť.
To jazdíš normálne a nemáš s tým problém, však ja si myslím, že už len pri 38/24 bude taký hraničný skok, nie to ešte pri 42/24...
Ako vo všetkom predsudky bránia novým možnostiam...
Ano pri trojprevodníku stačí vzadu o menej. Ale s gripshiftom naraz preradím aj celú kazetu
Pri trojprevodníku som stále pižlal medzi prevodníkmi ako na F1 a občas zasekol reťaz, keď sa terén zrazu "postavil". Pri dvojprevodníku sa mi to ešte nestalo.
P.S. Na dlhom Súľovskom maratóne sa mi to osvedčilo tak ako aj pri bežnom trénovaní. Nedával by som silnejší a ani do rýchlosti. Iba ak zjemnil skoky medzi pastorkami, ale taká kazeta sa nerobí akú by som volil ako najoptimálnejšiu.
Na kluky 2x10 rockring nenamontujes, musis kupit 3x10.
Edit: Moznost tu je, ale ta cena. http://www.blackspire.com/Defender-104