Takže tu je návod,ako prejsť z 3-prevodníka (prípadne z 2-prevodníka) na 1 prevodník,pričom zostane zachovaný dostatočný počet prevodov-v prípade 3-prevodníka 24-32-42 a kazety 11-36 budú na jednoprevodníkovom systéme chýbať 2 najrýchlejšie a jeden najľahší prevod-to v prípade,ak ponecháme stredný 32-zubový,a kazetu "vylepšíme" o fajn vychytávku General Lee Leonardi-vyrába sa vo verzii 4 pastorky pre kazety Sram ,aj vo verzii 3 pastorky pre kazety Shimano(táto verzia je zatial nedostupná),takže objednal som tú verziu pre kazetu Sram.Potom už len menšia úprava-demontáž najmenšieho a najväčšieho prevodníka+malá úprava-vypodloženie stredného prevodníka (podložky 2,2 mm),by sa posunula reťazová linka viac do stredu kazety,a už len čakať na dobierku.
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur: http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Mal som to aj v prislusnej teme ,,kluky,, ale nikto nereagoval tak to skusim dat sem
Mam kluky Shimano M430 3*7 na staršom biku. Viem ze su na 3*7_8_9. Viem s toho urobit 3*10 popripade 2*10?
Musim vymenit prevodniky za dasiatkove?
Jeden uleteny kamen do radr cage a ramienko na sracky. Skoda,ze nemam fotku, nic to nevydrzi. V tom najtensom mieste sa zlomil. Odporucam, skor radcage,nema take superslabe miesto.
Mal som to aj v prislusnej teme ,,kluky,, ale nikto nereagoval tak to skusim dat sem
Mam kluky Shimano M430 3*7 na staršom biku. Viem ze su na 3*7_8_9. Viem s toho urobit 3*10 popripade 2*10?
Kľukám je šuma fuk, koľkorýchlostnú kazetu vozíš vzadu.
Prevodníky určené na 10spd reťaz sú síce o pár desatín milimetra užšie, ale na funkciu to vplyv mať nebude
Napriklad Ja jazdim taky šalat kluky 9spedd, reťaz 10kolo,v zadu 7kolečko šrubovacie, šmykač 7 speed,prehadzovač 7speed vieš ako to vsetko krasne šlape je to pracovny bike ale vsetko ok, nehovoriac že kluky Su 2 pila 36/28 a kolesa 28
Jeden uleteny kamen do radr cage a ramienko na sracky. Skoda,ze nemam fotku, nic to nevydrzi. V tom najtensom mieste sa zlomil. Odporucam, skor radcage,nema take superslabe miesto.
už som zohnal na inzerát z Ostravy-inak už mám nahodenú verziu kazety 11 - 40 , prehadzovač SLX Shadow+ bez RAD Cage,chodí to,ale prvé štyri najmenšie pastorky treba dotláčať,navádzacia kladka je už ´daleko
len preto,že som chcel osadenie komplet Shimano SLX,našiel som pravé radenie i-spec B za dobrú cenu tu v e-shope,aj prehadzovač... pastorok 40 z. werk + 16 z.Shimano bol skladom,tak som do toho šiel (42 z. som sa snažil nejaký čas na výjazdoch nepoužívať,dalo sa,ten 40 z. bude tiež len ako záchranný prevod)
Inak ked pises "i-spec B za dobrú cenu", pozeram ze samotne adaptery (predaj len vo dvojici) vychadza rovnako ako jedno prave radenie co ma iSpec rovno. Resp. viete niekto poradit kde lacno sourcnut ten conversion kit len na jednu stranu ? Aspon by som mohol strelit komplet xt-packy nove niekomu komu i-spec nechyba k srdcu.
ak to nenájdeš v nejakom e-shope,skús v nejakom cykloobchode,mali by tam mať papierový katalóg Shimano,dosť dielov je tam samostatne-ak to tam je,objednajú to u ofic distribútora
info ku zlomenemu ramienku radr cage,
suter trafil prave tu vnutornu stranu a ta nieje z plneho profilu ako vonkajsia cast, v priereze to je mozno 1/5 materialu. take dva hlinikove drotiky
zaziadal som o reklamaciu, imho je to garazova americka firma, mali by byt ochotny, uvidime.
Inak nerozumiem onduro, co na tom chces reklamovat. Na jednej strane na bajku setrime kazdy gram a zhaname odlahcene veci, ale ked to potom nevydrzi mechanicky naraz, na ktory to nie je urcene a teda logicky ani dimenzovane, tak reklamovat? Trosku triezveho pohladu na vec by nezaskodilo. To aj plast so skinwall bocnicou budes reklamovat ked ho prerezes o kamen, ze to ta bocnica nevydrzala?
Ide o to, ze tato vychytavka je urcena najma pre AM nadsencov a enduro racing-tam sa najviac uzivia jednoprevodniky s rozsirenou kazetou a nevydrzi to jeden maly impakt s kamenom, ktory v podstate by clovek ignoroval. ocelove ramienko by o tom ani nevedelo...
Ja mam podobnu obavu pri svojom AbsoluteBlack Oval ringu (32T). Krasne to je, ale posobi to tak krehucko ze by som to hadam aj v ruke zlomil ak by som sa posnazil. Naproti tomu ten Sram X-Sync je ina platna. to snad aj ako bashguard rovno pouzit :- )
Celkom ma zarazilo ze ich zadne kazety/adaptery su pre bikerov(+bike !!) do 90kg, cize pre 75kg jazdcov. To zo svojimi 90+ 14 som nemusel ani uvazovat.
Idem namontovat 40T dozadu, tak dufam ze tam RAD/RADr treba nebude.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kľukám je šuma fuk, koľkorýchlostnú kazetu vozíš vzadu.
Prevodníky určené na 10spd reťaz sú síce o pár desatín milimetra užšie, ale na funkciu to vplyv mať nebude
ak by si objednával nové,pridal by som sa k objednávke,bral by som čierne RAD Cage-podelíme sa o poštovné (alebo nemá niekto doma,ktoré nepotrebuje ?)
http://int.oneupcomponents.com/collections/all-products/products/rad-cage
Taka sprostost toto oproti sram clampu...
suter trafil prave tu vnutornu stranu a ta nieje z plneho profilu ako vonkajsia cast, v priereze to je mozno 1/5 materialu. take dva hlinikove drotiky
zaziadal som o reklamaciu, imho je to garazova americka firma, mali by byt ochotny, uvidime.
Celkom ma zarazilo ze ich zadne kazety/adaptery su pre bikerov(+bike !!) do 90kg, cize pre 75kg jazdcov. To zo svojimi 90+ 14 som nemusel ani uvazovat.
Idem namontovat 40T dozadu, tak dufam ze tam RAD/RADr treba nebude.