Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
savings SRAM SX Eagle Boost Power Spline kľuky, 1x12, 32T
od 59,99 €
savings
MOC 88,99 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
A teraz si premeraj vzdialenost pedalov od ramu ci mas zhodnu. Lebo ak nie, mozes sa sice na to na MTB vykaslat ale ak by ta zacali boliet krize, koleno achilovka... na jednej strane, tak vies kde je problem.. Mne sa to na cestaku vypomstilo az tyzdennou PN s opuchnutou achilovkou. Ale zase ja som jazdil 300km/tyzden a na ceste je to stale ta ista poloha.
Zaujímavé je že to má rovnaké označenie t.j. rovnaký náboj (licencia?)
Tomu by som neveril ze koli 1mm by sa nieco take mohlo prihodit, telo mame tiez asymetricke jedna noha kratsia dlhsia atd... neverim ze ten jeden mm sposobi take problemy...
Jedno je to na MTB nie na cestaku a ja som ladil cestak
Fitting sa venujem uz par rokov a to bola sucast experimenu o kolko dokazem zdvihnut FTP nastavenim. Odpoved, ak ides na hranu aj o 30% oproti beznemu nastaveniu podla pocitu. To su skoro 2 roky tvrdeho treningu ak chces ten isty efekt.
Ak budes len jazdit a neriesit, vela sa toho nenaucis a hlupa mrtvola je strasne skareda, pamataj na to.
A tiez nieco musis robit aj pocas recovery dni, ked uz mas umyty bike a vyprane sortky.
mam otazku, da sa tieto kluky namontovat jednoprevodnik? Chcem prejst na 1x11 slx sada pripradne xt
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/3-prevodnik/shimano-stred-xt-fcm780-htii-10-kolo-175mm-42-32-24-s-bb-dielmi-cierny.html
vdaka
Pre teba z toho vypliva, ze ak das na tie kluky 1 prevodnik ktory je u shimana tak siroky ze ubera zhruba 2.2mm z retaz. linky tak budes na 47,8mm, Ak das iny ako shimano budes niekde medzi 50 a 48mm podla vyrobcu prevodnika.
V zasade by som ti poradil, ak zostava povodny ram. zmeraj kolko mas miesta medzi zadnou stavbou a prostrednym prevodnikom (ak mas 3x) alebo najvacsim prevodnikom ak mas 2x. Pozri kolko maju terajsie kluky retazovu linku. Vyrataj o kolko mozes ist blizsie z novymi klukami a podla toho vol model kluk pre 1x a tiez prevodnik. Chces sa co najviac priblizit retazovej linke 46mm, ale mat aspon 2-3mm medezeru medzi prevodnikom a zadnou stavbou. A tiez pozor na oval, v takom pripade musis ratat s priemerom v sirsom mieste.Nejaky 1-2mm mozes vypodlozit, ak ti nevadi, ze nebudes mat pedale presne na os biku.
V tom clanku je niekolko chyb a to zasadnych. Odporucam vobec nebrat v uvahu. Je to len PR ako predat podlozky najlepsie ku kazdej 1x konverzii.
Sprave udaje tu, Kto neveri nech premeria.
Tiez si pozri kolko ludi predava boost kluky a dava na boost ramy standardne, ze Laro22