Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Sa upokoj, obmedzenosť je skôr na tvojej strane ak nedokážeš pochopiť, že sa mi nepáči riešenie za x grošov ktoré aj tak nefunguje. :) Šťastné a Veselé

dolezite je podotknut, ze ono funguje a co je podstatnejsie, vobec nezalezi na tom, ci sa tebe paci, alebo nie.) je to tvoj subjektivny nazor, ktory ti nikto neberie, ale naco s nim donekonecna obtazujes? nepotrebujes to, nejazdil si to, ale budes tu vtipneho hrat... takto chod radsej na smecko diskutovat.

Edit: Duroslav, mne to funguje velmi dobre aj na XT shadow+, najlepsie je na tom aj tak, kolko sebavedomia to doda, ked vies, ze ti nema ako padnut retaz aj v tom najrozbitejsom terene(poistene hornym voditkom)
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 16:24:19
00
Chlapci tak ako tu ja neurčujem pravidlá tak ani vy tu žiadne pravidlá neurčujete tak sa upokojte. Požiadajte moderátora aby vám to tu prečistil to je všetko čo môžte seriózne spraviť a ste to práve vy ktorí bezhlavo a obmedzene súdite. Mohli ste mi na môj postreh dať dislajk a nemuseli ste si aj vašou troškou zväčšiť vaše vlákienko o zbytočné výlevy na moju osobu. Téma ma zaujíma a vôbec netušíte čo jazdím a čo chcem jazdiť v budúcnosti takže vaše výlevy sú akurát tak detinské a keď vás dokáže rozhádzať moja poznámka tak potom ako reagujete na omnoho dôležitejšie veci v živote? Ešte raz. Upokojte sa. Neublížil som vám. :)
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 16:32:13
03
Ja som to tiež na XT vyladil celkom dobre, len ešte nemám test v teréne. Predtým som len chcel povedať, že to vyzerá tak, že je väčšia pravdepodobnosť úspechu so sramom, čo som videl tu v okolí.
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 16:36:26
00
nam urcite nie, skor sebe svojim debilnym pristupom:) keby si namiesto toho konstruktivneho diskutovania hladel do vane, ako si tam kapor plavoci. je to urcite dost upokojujuce. pripadne si este chod nakupit pyrotechniku na silvestra, vidno, ze uz si celkom sviatocne naladeny:)

a ja by som sa skor mohol venovat jazdeniu s nefunkcnym pohonom, ktory je uplne nahovno, namiesto reakcii na tvoje lacne provokacie:)

Duroslav, ja to mam otestovane v dost blatovych podmienkach a super, len ten 16z pastorok niekedy nabehne s prodlevou.
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 16:41:09
00
Asi tak,tiež som "vyhodil" nejaké groše do luftu,keď som tento 1 x 10 systém riešil,po viacerých pokusoch so Shimanom to stále neradilo úplne podla mojich predstáv(ako už bolo spomenuté,stáva sa že to občas neradí korektne-záleží od tvaru zadnej stavby,dlžky a sklonu pätky),nepomohlo ani to špeci ramienko RadCage od ONE Up...
Už som to skoro vzdal,ale po prečítaní pár vlákien som dal ešte posledný pokus- Sram X9 Type2 z radením SramX9 (10-sp.) a vyšlo to-radí to tip-top , ak je treba aj v plnom zábere hore aj dole (viem nemalo by sa) ale v rámci testovania treba skúsiť aj to.
Minuté groše určite nelutujem,nestálo to ani polovicu ako 11-sp. Sram X1 (a pre pripomenutie kazeta 11-42 sa montuje na bežný 9 - 10 sp. orech)
Na AM/EN biky je jednoplacka jednoznačný prínos,je zbytočné teoretizovať,ako nestačia prevody-treba vyskúšať,pojazdiť :)
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 16:43:24
00
resurrection, este chvilu pokracuj v svojom primitivnom prejave a urazani a dostanes vianocny darcek po vzore misapetrovica. Ak mas nejake osobne problemy, tak ich ries mimo tohto fora, napr. v tych diskusiach na SME. Nikto nie je zvedavy na to, co tu predvadzas.
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 17:23:11
00
Ak som to pochopil dobre:
Existujú 1x10(11) systémy, ktoré sú odladené a bežne sa už teraz montujú. Nevýhodou môže byť cena a niektorí pindajú na rozsah prevodov a jemnosť odstupňovania.
V tomto vlákne sa debatuje o tom, ako prejsť na jednoplacku, ale ušetriť pengö a mať to skutočne funkčné.
Asi by bolo dobré, keby odporcovia spochybňovali zmysel tohto riešenia niekde inde. Ako sa vraví - tí, čo tvrdia, že sa to nedá, by nemali prekážať v práci tým, čo na tom už robia.

Želám pokojné Vianoce :)
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 17:29:05
01
resurrection, este chvilu pokracuj v svojom primitivnom prejave a urazani a dostanes vianocny darcek po vzore misapetrovica. Ak mas nejake osobne problemy, tak ich ries mimo tohto fora, napr. v tych diskusiach na SME. Nikto nie je zvedavy na to, co tu predvadzas.

ja? sa ukludni.
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 17:35:35
00
Ono ani ten original asi nie je uplne dozrety do dokonalosti...ale tak snad to coskoro vychytaju. :)

http://www.pinkbike.com/news/felt-compulsion-10--review-2015.html

"SRAM X1 rear mech: During the Sedona test sessions, we noticed that some SRAM type 2 rear derailleurs were slow to shift down to the smaller cogs and the Felt had one of them. Checks of the cable routing and inspections of the changers revealed no apparent problems in all cases, but it seems like a trend. Has SRAM chosen a softer return spring in later model derailleurs? We had to fiddle with the cable adjustment to find a happy medium between the reluctant return and acceptable shifts to the larger cogs. We've reached out to SRAM and an explanation is pending."
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 18:35:22
00
...ja neviem, ja som zial mal problem s 11 speed xx1, po pol roku sa zodrala kladka na saltri. od momentu ako vznikol ONE UP, jazdim to na 2 bikoch a radi to 100%. bez problemov. raz som to montoval kamosovi na fungel novy bike, 2x10 radilo dobre ale po instalacii 42t dozadu to proste nechcelo fungovat. problem bol minimalne ohnuta patka.. tak ak ti to neradi nejak sikovne, tak skus zmerat ci nemas jemne tuknutu patku. plus ak mas aj RAD cage, tak fakt netreba B srob nejak extra dotahovat... snad sa ti to polepsi.
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 18:46:54
04
Uz inac aj vyrobcovia osadzaju biky pohonom 1x10 s upravenou kazetou,nepamatam si teraz ci aj shimano,ale naposledy som videl nejaky commencal so sramom. Maju tak ,,trendovy,, jednoprevodnik za nizsiu cenu.
Pouzivate ten 16z pastorok? S nim nemate problemy?
Zobraziť komentár 22.12.2014 - 19:11:06
00
...je plus ak mas aj RAD cage, tak fakt netreba B srob nejak extra dotahovat... snad sa ti to polepsi.

Moja skúsenosť po dnešku je takáto - áno, RAD cage odbúrava potrebu doťahovania B skrutky na maximum, ale pohrať sa s ňou treba a to oboma smermi a nájsť "sweet spot", robí to veľa.
Zobraziť komentár 24.12.2014 - 00:19:38
00
Tak nakoniec pôjdem do sady X0. Teda kazeta werk 11-42z, prehadzovac X0 type 2, radenie X0 10sp, kľuky XX1 alebo X01 30z (ak sa mi podarí zohnať jazdené za dobrú cenu tak kľuky X0). Viem, źe viacerí skúšali ten prehadzovač X9 type 2 ale má tu niekto nahodený aj X0 type 2 ?
Zobraziť komentár 24.12.2014 - 02:31:37
00
prehadzovač a radenie X0 je výrazne drahšia ako X9 , funkčne to bude prakticky to isté-ale tu na bazáre som videl tieto veci,nové zmontované z nového biku,o dosť lacnejšie ako v e-shope ,pohladaj,dosť ušetríš
Zobraziť komentár 24.12.2014 - 07:36:51
00
Pouzivam Sram X0 type 2, funguje bez problemov. Niekde som tu daval aj video. Na druhom biku mam Sram X9 type 2, na pohlad su takmer totozne, X0 je akurat lahsia
Zobraziť komentár 24.12.2014 - 08:16:36
00
keyboard_arrow_up