Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
savings Shimano SLX FC-M7120 HT II kľuky, 175 mm, 1x12, Boost, bez prevodníka, bez ložiska
79,99 €
savings
MOC 115 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
-40% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
16,90 €
-40%
MOC 33,99 €
ale vlastne vam to je zbytocne vysvetlovat, vy si potrebujete davat svoje kadencie, vyslapavat stojky, slahat to 55kmh na asfaltke, tak potom sa vam tazko chape vyznam jednoprevnika... len rozdiel je, ze vam tu nikto nevravi, ze vas setup je nezmysel...
Ešte poznámka - nielen z tohoto vlákna, ale predovšetkým z rozhovorov s kamarátmi v mojom okolí, ktorý túto konverziu robili, vyplýva, že ak to niekomu funguje úplne bezchybne (áno, sú aj takí), tak sú to všetci tí, čo majú sramy, prevažne X9 type 2.
dolezite je podotknut, ze ono funguje a co je podstatnejsie, vobec nezalezi na tom, ci sa tebe paci, alebo nie.) je to tvoj subjektivny nazor, ktory ti nikto neberie, ale naco s nim donekonecna obtazujes? nepotrebujes to, nejazdil si to, ale budes tu vtipneho hrat... takto chod radsej na smecko diskutovat.
Edit: Duroslav, mne to funguje velmi dobre aj na XT shadow+, najlepsie je na tom aj tak, kolko sebavedomia to doda, ked vies, ze ti nema ako padnut retaz aj v tom najrozbitejsom terene(poistene hornym voditkom)
a ja by som sa skor mohol venovat jazdeniu s nefunkcnym pohonom, ktory je uplne nahovno, namiesto reakcii na tvoje lacne provokacie:)
Duroslav, ja to mam otestovane v dost blatovych podmienkach a super, len ten 16z pastorok niekedy nabehne s prodlevou.
Už som to skoro vzdal,ale po prečítaní pár vlákien som dal ešte posledný pokus- Sram X9 Type2 z radením SramX9 (10-sp.) a vyšlo to-radí to tip-top , ak je treba aj v plnom zábere hore aj dole (viem nemalo by sa) ale v rámci testovania treba skúsiť aj to.
Minuté groše určite nelutujem,nestálo to ani polovicu ako 11-sp. Sram X1 (a pre pripomenutie kazeta 11-42 sa montuje na bežný 9 - 10 sp. orech)
Na AM/EN biky je jednoplacka jednoznačný prínos,je zbytočné teoretizovať,ako nestačia prevody-treba vyskúšať,pojazdiť
Existujú 1x10(11) systémy, ktoré sú odladené a bežne sa už teraz montujú. Nevýhodou môže byť cena a niektorí pindajú na rozsah prevodov a jemnosť odstupňovania.
V tomto vlákne sa debatuje o tom, ako prejsť na jednoplacku, ale ušetriť pengö a mať to skutočne funkčné.
Asi by bolo dobré, keby odporcovia spochybňovali zmysel tohto riešenia niekde inde. Ako sa vraví - tí, čo tvrdia, že sa to nedá, by nemali prekážať v práci tým, čo na tom už robia.
Želám pokojné Vianoce
ja? sa ukludni.
http://www.pinkbike.com/news/felt-compulsion-10--review-2015.html
"SRAM X1 rear mech: During the Sedona test sessions, we noticed that some SRAM type 2 rear derailleurs were slow to shift down to the smaller cogs and the Felt had one of them. Checks of the cable routing and inspections of the changers revealed no apparent problems in all cases, but it seems like a trend. Has SRAM chosen a softer return spring in later model derailleurs? We had to fiddle with the cable adjustment to find a happy medium between the reluctant return and acceptable shifts to the larger cogs. We've reached out to SRAM and an explanation is pending."
Pouzivate ten 16z pastorok? S nim nemate problemy?
Moja skúsenosť po dnešku je takáto - áno, RAD cage odbúrava potrebu doťahovania B skrutky na maximum, ale pohrať sa s ňou treba a to oboma smermi a nájsť "sweet spot", robí to veľa.
Dano5 urcite budem kupovat cez bazar, to je vlastne naj. vyhoda oproti X01, ze sa to da zohnat lacnejsie, lebo X01 zozenies jedine nove z obchodu. Ratal som to a nova sada X0 z obchodu je cca len o100 eur drahsia co je nic ale cez bazar usetris polovicu.