Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
na graveli som jazdil najlahsi 36-34. Do kopca sa velmi oddychnut nedalo.
Aktualne mam 32 11-50 a vravim si ze by som obcas potreboval 34 pilu ale zas obcas pouzivam aj 32-50 prevod ked chcem ist nejake krute veci a tak si zas vravim ze ozeliem rychlost na rovine ale bojim sa ze zoderiem ten 10z pastorok kedze 32-10 pouzivam az moc casto.
Ak ošúpe na Sram GX kazete 2 najmenšie,je kaput-na XT to za pár Eur porieši (myslím že aj na SLX)
No len na ten 34z potrebujem bud vymenit kluky za Wide alebo zohnat 34T prevodnik s 0mm offsetom lebo inak sa mi nezmesti do ramu.
A popri tom este uvazujem nad powermeteom a tam zas ide iny prevodnik a to uz vobec neviem ako by to vypalilo a ci by som to tam dostal.
Mne to vysvetlovat nemusis, ja som len uviedol na pravu mieru Tvoje tvrdenie "keďže ti budú chýbať aj ťažké, aj ľahké, ak ponecháš pôvodnú kazetu, ktoré sa nerobia s veľkým rozsahom".
Podla mna sa kazeta 11-45 da povazovat za kazetu s velkym rozsahom a vdaka nej sa to da pouzit na konverziu na jednoplacku. To, ze jednoplacka je z mojho pohladu vzdy kompromis na jednom alebo druhom konci je druha vec.
Podla mna sa kazeta 11-45 da povazovat za kazetu s velkym rozsahom a vdaka nej sa to da pouzit na konverziu na jednoplacku. To, ze jednoplacka je z mojho pohladu vzdy kompromis na jednom alebo druhom konci je druha vec.
Shimano ESSA, tak to som ani netušil, že to existuje. Tie detské bajky som prerábal ešte pred covidom a toto vyšlo až tento rok. A odvtedy som sa už o takéto prevody nejako nezaujímal.
Vdaka za každu odpoved. Toto je moj prvy MTB a začínam sa len učit o detailoch upgradov...
Budem musiet kupit aj nove kluky alebo tie original co su na bycikli zvladnu upgrade kazety a bude to pasovat? Cube Analog 2023.
Prípadne čo aku kazetu by ste mi poradili v rozmedzi zubov 40-42 na kluky ktore su na bycikli bez nutnosti kupy nových kluk prosim vás?
Prípadne tam nainštalovat nieco taketo? SRAM Rival 1x D1 DUB WIDE kľuky, 175 mm, 1x12, 40T? Davalo by to zmysel ?
Mne to príde prehnane komplikované
výmena stredu(netuším čo tam máš) resp kľúk, reťaz v hodnot 10% boku a podobne..
Kúpil by som 38z a nejakú GX reťaz
Alebo nabehnú do nejakého fajn bike shopu a nech ti výberu veci na mieru
Kazeta je vzadu a vpredu je prevodník
"zťahšiť"? Jasné čo chceš povedať ale snáď netreba vymýšľať novotvar
Ten BCD prevodník ti najskôr bude napred, tipujem, že tam je Direct mount