Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja mám tiež nastavený SAG na 20% a teraz sa mi už zdá privelmi mäkké - aj ked stále nechodí v 100% rozsahu - najviac som sa dostal na 9cm, takže ten 1cm je asi rezerva nanejaké fakt riadne pecky!!!
Stejne to asi zas prifúknem, ako som spomínal teraz sa mi to už zdá privelmi mäkké a v zjazde sa cítim istejšie, ked to ide trochu tvrdšie - možno otázka zvyku :?
Zobraziť komentár 26.08.2008 - 18:34:36
00
NOISE treba si uvedomiť, že ak ju dostaneš na plný zdvih tak môžeš ísť do servisu...
ako každá vzduchovka bude progresívna a ku koncu zdvihu prituhne, ale ako si si v podstate sám odpovedal, je to rezerva pre fakt silné nárazy
po bežnom výjazde bez nejakej silnej pecky je tých 80 % úplne OK
Zobraziť komentár 26.08.2008 - 18:44:24
00
Ja mam tu istu vidlicu ale zdvih 80 mm, SAG mam nastaveny medzi 15az20 MM. A maximalne som sa dostal na 67MM ....
Podla mna nieje dobre ked je vedla moc makka ... poprve sa mozno viacej opotrebuvava a po druhe v horach do kopca to dost stazuje makacku ...
Zobraziť komentár 26.08.2008 - 19:05:01
00
a po druhe v horach do kopca to dost stazuje makacku ...
na to mame lock ;-)
Zobraziť komentár 26.08.2008 - 19:23:13
00
Si si tým istý? :) Unlocknutá vidla V TERÉNE spôsobí, že ti MENEJ dvíha predné koleso, čiže bike je ovládateľnejší, na asfalte potom môžeš využiť lockout. No a dole kopcom je každý mm zdvihu dobrý :)
To s tým opotrebovaním je taká kktina až to v riti štípe.

Steju predbehous mja :)
Zobraziť komentár 26.08.2008 - 19:24:00
00
Tažko to budeme vysvetlovať chrtom, že majú jazdiť na citlivých vidlách a nie pevných .... Toto je tread na F100 čiže reakcie vôbec neprekvapujú a škoda riešiť.
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 08:12:33
00
Roman ja v podstate som chrt, však som do nárazu na nemenovanú doktorku :oops: bol žiletkár, ale už som prešiel osvietením :twisted: a pokiaľ viem s tebou je to nejaké podobné :wink:
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 08:54:22
00
v podstate áno, až na maličkosť, že aj ked som sa naháňal a snažil som sa dupať, pochopil som podstatu a výhody citlivého (mäkkého) chodu aj pri výšlapoch aj pri zjazdoch. Vždy so sa snažil mať čo najovladatelnejší bike a to bez citlivej vidly nejde.
Pokial niekto nemá ambície na bednu, tak 80mm považujem za prežitok a 100mm za nutné zlo.
Radšej sa prikláňam kvalitnému chodu a ked niekomu vadí pohupovanie, tak to treba krotiť tlmičom (napr. RLC "Low speed") určite nie lock.
Moja vidla má možnosť uplne vypnúť Low speed (bez úpravy nieje možné) takže podla niektorých by to bolo obrovské húpadlo. Aj napriek vypnutiu nepocitujem nejaké extrémne pohupovanie pri kruhovom šlapaní ...

PS: taký malý testík ... rozbehnúť sa cez tehlu (konár ... min 5cm) cca 20km a hned za prekážkou prudko zmeniť smer. To je pekný zaberák na vidlu ako celok. Preverí citlivosť a nastavenie tlmiča = ovladateľnosť.
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 09:45:01
00
PRESNE SI TO TRAFIL! Pri dobrej technike šliapania (a zaradenom úmernom prevode) sa ani odomknutá citlivá vidla takmer nehúpe, húpe sa len ak šliapem príliš silovo, alebo ak točím neúmernú frekvenciu! Dokonca sa takto dá odhaliť aj zle nastavený posed!
Ešte jedna vec, všimnite si, že v XM kategórii sa stále viac využívajú bicykle so zdvihom 120 mm a aj viac - zjavujú sa tam aj Talasy, a aj zdvih zadnej stavby narastá. Napr. vezmime si Lapierre - kategória Marathon sú fully so zdvihom 120 mm, 100 mm full je kategória Race, rozumejte okruhové XC a HT závoďáky robia tiež so 100 mm zdvihmi.
Dokonca mi je blízka idea si vychrtiť Zestyho s jeho 140kou travelom, čo už je AMko. Lenže 12kilové AM je aj čo sa maratónu týka solid performer (koniec koncov Spectral je môj mokrý sen - uvidíme, čo to napokon bude).
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 10:04:25
00
tulenik a roman plne súhlasím :D
na biku je každý mm výhoda či dole alebo hore , bike sa pohupuje tomu , kto nevie šliapať ( sedieť , technika , atď ) ale pohupovanie može byť aj výhodou ( ak je riadené ) .
Každý sa musí naučiť jazdiť na svojom biku , vedieť výhody a nevýhody :idea: , neexistuje superbike 8) .
Človek + bike = CELOK :!: :!: :!:

nepochpil som načo je LOCK ( na asfalt :?: ) kto si kupuje MTB na asfalt :?:
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 12:45:30
00
nepochpil som načo je LOCK ( na asfalt :?: ) kto si kupuje MTB na asfalt :?:

A ako sa mam dostat zo sidliska do lesa, alebo spat? Vsak musim aj asfalt pouzit. Tam vyuzivam "lock" aj ja.
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 12:58:26
00
Presne tak. My čo nebývame v lese, tak to využijeme :)
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 13:01:33
00
fíha niečo sa priučím .... mám to 10km do lesa ale zase som pri technike šlapania ...... nemám potrebu lockovať. Jedine keby som šlapal zo sedla. V takom prípade to má zmysel.
Taktiež sa vyskytuje otázka, aká je citlivosť vidly. Pri necitlivej vidle si nevšimneš rozdiel prejdenia kanála (obrazne) s lockom a bez neho. Takže vnútorný inštink radí .... lockuj bude húpať menej.
Alebo ste všetci tak nabušený, že pri kruhovom šlapaní vyvárate olej z tlmiča ako musí chudátko pracovať :roll:
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 13:06:56
00
ja osobne som zistil, ze lock mi je na prd.. pri vyslape je lepsie, ak vidla pekne drzi kontakt so zemou..
na asfalte... ehm.. to aby som potom odblokovaval pred kazdym obrubnikom,retarderom a pod. ? ked clovek neslape kockato ako prasa..tak je lock zbytocna somarina ,ktora sa len moze pokazit

p.s. pre mna s citivou vidlou je zaujimavejsie vozit ju na asfalte odomknutu..kedze spapa aj tie najmensie nerovnosti 8)
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 13:16:49
00
teším sa že niesom sám takto postihnutý :lol:
pritom máš vidlu ktorá vidly a pravý postrach chrtov
Zobraziť komentár 27.08.2008 - 13:26:25
00
keyboard_arrow_up