Mam novu vidlu 2010 fit fox float , zdvih 150mm, dal som ju na bike ale ten zdvih mi nevyhovuje.Na fox stranke som zistil ze ide znizit zdvih travel spacerom az na 80mm a tak sa pytam odbornikov ako to ten travel spacer funguje vo vnutry...
samozrejme ze na 80mm nechcem ist , 130 je ideal len mne ide vlastne o vysvetlenie , skor by som to povedal tak ze chcem vediet ako ta vidlica vlastne funguje vo vnutry. Je tu k tomu nejaka tema ? lebo nic som nenasiel...
no presne nad tým som rozmyslal, ked tam pridam ten spacer zasunie sa mi teda vonkajsia noha nizsie ?samozrejme ak ta vonkajsia noha konci na konci tej pruziny...
Vlozis spacer a cervene sa viac zasunie do modreho = vidla klesne.
To modre vnutorne "T" vonkajsej nohy je asi preto take vysoke, lebo potrebovali mensi objem pozitivnej komory.
Vidla je na fotke mierne ponorena - kvoli expanzii negativnej pruziny, lebo otvorena pozitivna komora mierne netesni
U Float 140mm to ide aj bez spacera, no len na 120 alebo 100mm. Nechaj to na odborníka.
2 Zihadlo: Reba má dual air má negatívnu vzduch. komoru, tam je to inak ako u Fox-u kde je negatívna pružina. Spacer sa vkladá presne tam ako to označil PaloTT. Dá sa to však aj riešiť posunom plastovej časti ktorá určuje v ktorom mieste bude negatívka na tom prute čo stláča piestik. Sú tam u Float tri polohy, neviem však po koľko mm je to rozdelené u Float 150mm.
V druhej nohe sa nič nerieši, tlmič funguje rovnako aj pri 100mm ale aj 150mm. Akurát u F100 vidlice bude mať tlmič o nejakých 50mm menej ako u 150mm.
Pozor, pri vyberaní prutu s piestikom treba po vytiahnutí rozperného kružku ktorý drží zo spodu negatívku ťahať smerom dole. Smerom hore by sa mohlo cez závity v ktorom je naskrutkovaná vrchná časť komory s ventilom poškodiť tesnenie na piestiku.
Servis to istí. Prípadne nejaký zručný človek v Tvojom blízkom okolí, napr. Roman (ak má čas )
AD posledný obrázok, toto by som netipoval na 32ojku vidlicu. Foxa 32ojka takto nevyzerá ani 100mm ani 150mm, to som si istý. Toto bude skôr z Float 36tky kde je komora väčšia a tým pádom ten prut kratší a negatívka zas dlhšia. Takže takto to tam určite nevyzerá!
bobris, to čo si hodil hore vystihuje všetko čo som povedal.
Palo TT ... no ten som myslel. Hneď sa mi to nezdalo. Float 36tku som otvorenú ešte nemal síce ju jazdím, teraz je na reklamačke (vakloidný ročník 08) potom sa do toho pozriem, no predpokladam, že to bude podobnejšie Tvojej verzií.
Čo sa týka toho obrázku, pochybujem, že v niektorej vidlici bude tak dlhá negatívka alebo potom veľká komora aby bola negatívka hneď pod piestikom a končila až na konci vnútorných nôh. Manitou to má riešené inak, RS má Dual air a tam pružina nie je no a Mz to má tiež inak, takže takto to asi v žiadnej vidlici nevyzerá.
Vela starsich vzduchovych Mz malo taketo creva (+ pri tej negativke bolo open bath tlmenie). Vzduchova komora bola v podstate v celej nohe a progresivitu si mohol ladit hladinou oleja.
trochu sa tu prizivim. Ak sa nemylim da sa znizit F100RL na 80mm. Ci? Ak ano, zmensi sa aj celkova vyska resp. vyska a2c tiez o 20mm? Potrebujem znizit a2c (vzd. stredu osky naboja a korunky) kvoli ramu.
Ak toto vsetko plati vedel by mi to niekto znizit? Popripade aj za rozumny poplatok. (PM)
Znížiť to samozrejme ide. Zníži sa zdvih aj výška vidlice.
Keďže si z SA neviem či je to rozumné napr. trepať do ZA. Ale spraviť to v pohode viem, nájde sa ešte zopár ľudí čo s tým problém nemá.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vonkajsie nohy - modra
vnutorne nohy - cervena
ruzova - hlavna vzduchova komora (pozitivna)
zlta - negativne pruzina, pridanim spaceru sa znizi zdvih
Nieco podobne by sa dalo urobit aj v opacnej nohe, ale kedze je tam uzavreta patrona tlmenia, nemyslim si, ze by sa to upravovalo tam.
To modre vnutorne "T" vonkajsej nohy je asi preto take vysoke, lebo potrebovali mensi objem pozitivnej komory.
Vidla je na fotke mierne ponorena - kvoli expanzii negativnej pruziny, lebo otvorena pozitivna komora mierne netesni
Ak by si mal neodolatelnu tuzbu to rozoberat doma, skus pozriet toto:
http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/service_videos/talas_service.htm
Je to sice iny typ, ale niektore triky sa mozno daju aplikovat.
aby bylo jasno kam se cpe ten spacer u vzduchovek
2 Zihadlo: Reba má dual air má negatívnu vzduch. komoru, tam je to inak ako u Fox-u kde je negatívna pružina. Spacer sa vkladá presne tam ako to označil PaloTT. Dá sa to však aj riešiť posunom plastovej časti ktorá určuje v ktorom mieste bude negatívka na tom prute čo stláča piestik. Sú tam u Float tri polohy, neviem však po koľko mm je to rozdelené u Float 150mm.
V druhej nohe sa nič nerieši, tlmič funguje rovnako aj pri 100mm ale aj 150mm. Akurát u F100 vidlice bude mať tlmič o nejakých 50mm menej ako u 150mm.
Pozor, pri vyberaní prutu s piestikom treba po vytiahnutí rozperného kružku ktorý drží zo spodu negatívku ťahať smerom dole. Smerom hore by sa mohlo cez závity v ktorom je naskrutkovaná vrchná časť komory s ventilom poškodiť tesnenie na piestiku.
Servis to istí.
AD posledný obrázok, toto by som netipoval na 32ojku vidlicu. Foxa 32ojka takto nevyzerá ani 100mm ani 150mm, to som si istý. Toto bude skôr z Float 36tky kde je komora väčšia a tým pádom ten prut kratší a negatívka zas dlhšia. Takže takto to tam určite nevyzerá!
Palo TT ... no ten som myslel. Hneď sa mi to nezdalo. Float 36tku som otvorenú ešte nemal síce ju jazdím, teraz je na reklamačke (vakloidný ročník 08) potom sa do toho pozriem, no predpokladam, že to bude podobnejšie Tvojej verzií.
Čo sa týka toho obrázku, pochybujem, že v niektorej vidlici bude tak dlhá negatívka alebo potom veľká komora aby bola negatívka hneď pod piestikom a končila až na konci vnútorných nôh. Manitou to má riešené inak, RS má Dual air a tam pružina nie je no a Mz to má tiež inak, takže takto to asi v žiadnej vidlici nevyzerá.
Ak toto vsetko plati vedel by mi to niekto znizit? Popripade aj za rozumny poplatok. (PM)
Keďže si z SA neviem či je to rozumné napr. trepať do ZA. Ale spraviť to v pohode viem, nájde sa ešte zopár ľudí čo s tým problém nemá.