Nazdar ludia, nedavno som kupil nove plaste od MAXXISu - Flyweight 330 a bol som velmi prijemne prekvapeny co to dokaze spravit s mojim bajkom. Preto som sa rozhodol, ze skusim do tejto oblasti trochu zainvestovat, preto ma zaujima co-kto by odporucil ohladom novych rafikov, pripadne celych kolies (vratane nabojov, vyplete). Osobne poskulujem po rafikoch Mavic, pripadne kolesach X-Treme - len tieto neviem ci sa v nasich koncinach daju zohnat. Cena nie je az taka dolezita, jedine podminky su aby to bolo LAHKE, kvalitne, rozmer kolesa 26.. a.. nemam kotucovky, takze obyc.
Quasko ale on pise ze trochu zainvestovat
By ma zujimalo co vozil predtym ked vravi ze bol prijemne prekvapeny z toho co to robi s bikom... Ja vozim tiogy 680g vpredu, 720g vzadu... + obycajne duse okolo 200g to je 1.8Kg gumy planujem vymenit za FF + tmel co je spolu cca 710g, cize usetrenych cez 1Kg na vahe gumy + nove kolesa. Tak tiez som na to velice zvedavy...
Mno..ja sa nepovazujem za nejakeho extrem bajkera (cez 5000 km sa za sezonu nedostanem), preto som az tak nedbal na komponenty - bajk som kupil hodnych par rokov dozadu a na tu dobu to bol jeden z tych lepsich - mne plne vyhovujuci.
Doteraz som na nom vozil len to co tam bolo od vyroby (Ritchey Inno Vader), neskor vymenene za Ritchey Exca Vader. Zmena za Flyweighty citelna Stale tam vsak vozim Ritchey Rock Comp rafy (467g)., naboje su Shimano STX RC.
a nedajboze aby si si pozical fulla ale toto ber ako zart...
mno...tak v dnesnej dobe uz je predsa len lepsi vyber kvality ako za cias ked som ja toto kupoval viem ze to nie je ziadna slava napriek tomu bajk mi velmi dobre sedi, na kazdom dalsom mi vzdy nieco vadi po par km (zeby to bolo zvykom za tie roky?) - tvar ramu, vyska, riaditka a pod. Vymenit bajk prave preto za novy nechcem, radsej sa znovu trochu postaram o mojho stareho kamosa.. (nejake tie generalky ma samozrejme uz za sebou, len ako som pisal - nikdy doteraz som nedaval doraz na kompnenty - moze to byt aj tym, zarobkovo cinny som len par rokov ).
Skus takto
Naboje American Classic: micro cena okolo litra, zadny 225 g - 3499 Kc
Rafky Sun Equlizer 21 - vraj 350g - cca 100Sk
Vyplet DT revolution - 286 g (64 ks) - cenu neviem
niple DT standard aluminium - 20 g (64 ks) - cenu neviem
Spolu kolesa : vaha porovnatelna s portovou ale cene niekde inde, len tie rafy treba brat s rezervou ale na vecka je to aj tak vicmenej spotrebak tak ich za par korun vymenis za nove.
Kedze som to nejak dlho pisal doplnim sa: tie 21 na V existuju na zapletenych kolesach http://www.sun-ringle.com/contentpages/ ... ts/xc.php5 (-pozri BLACK FLAG CERAMIC) ale ci sa predavaju osobitne som si neni isty.
Od mavicu maju slusnu vahu az crossmaxy, ktore su uz cenovo trocha inde. Mozno by ti stacili aj crossride ale su tazsie a pravdepodobne aj menej tuhe ako zvysok co sme tu pisali. Doporucujem ale brat s nase nazory s miernym nadhladom kedze niktore komponenty co sme spominali su uz na normalne jazdenie trosku extremnejsie.
Este raz sa zopakujem- komplet kolesa BLACK FLAG CERAMIC maju rafy " Black anodized, welded Equalizer 21 rims with machined brake track for caliper brakes " Ci sa predavaju aj osobitne neviem, ale je mozne ze niekde v zahranici sa budu dat zohnat.
Ake najlahsie kola by ste dali na bike s poruchou identity XC/AM ide konkretne o moj stroj. Musia byt lahke aby som aby som mohol ist na vyjazd s chrmi no takties musia zvladnut skoky pri mojich 70kg.
ak to myslis pri tvojom XC/AM style tak aj moze byt. Kto jazdi len XC, ma dobru techniku jazdy, a moc nevazi tak u toho aj 1300g kolesa budu mat dlhu zivotnost.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.dtswiss.com/Products/Wheels/ ... -1250.aspx
By ma zujimalo co vozil predtym ked vravi ze bol prijemne prekvapeny z toho co to robi s bikom... Ja vozim tiogy 680g vpredu, 720g vzadu... + obycajne duse okolo 200g to je 1.8Kg gumy
minule si chlap kupoval najvyssie Dunlopy na 120-ku, s argumentom, ze nove auto kupi neskor... aj taki sme poniektori...
zodpovedaj najprv: aky mas bajk, kolko mas kil, aky styl jazdis, potom pouzi vyhladavanie.... snad sa k niecomu dopracujes
Doteraz som na nom vozil len to co tam bolo od vyroby (Ritchey Inno Vader), neskor vymenene za Ritchey Exca Vader. Zmena za Flyweighty citelna
bajk: author spirit, rocnik cca polovica 90tych rokov, jazda les, hory, prasne cesty, a samo asfalt.., mam 80kg
a nedajboze aby si si pozical fulla
Rafky ZTR Olympic - 347 g - 2290 Kc/kus
Spolu kolesa : 1355 g - cena 13-14 tis. SK
ale neviem ci su aj na Vecka...
mno...tak v dnesnej dobe uz je predsa len lepsi vyber kvality ako za cias ked som ja toto kupoval
Naboje American Classic: micro cena okolo litra, zadny 225 g - 3499 Kc
Rafky Sun Equlizer 21 - vraj 350g - cca 100Sk
Spolu kolesa : vaha porovnatelna s portovou ale cene niekde inde, len tie rafy treba brat s rezervou ale na vecka je to aj tak vicmenej spotrebak tak ich za par korun vymenis za nove.
Kedze som to nejak dlho pisal doplnim sa: tie 21 na V existuju na zapletenych kolesach http://www.sun-ringle.com/contentpages/ ... ts/xc.php5 (-pozri BLACK FLAG CERAMIC) ale ci sa predavaju osobitne som si neni isty.
Pozeram ze s tymi Mavic-mi a X-treme slapem uplne vedla ked ich nikto nespomina?
Spominane SUNrigle a ich zapletane kolesa, maju okrem XC aj AM, vaha 1798g neviem ci to je dobra vaha na AM kolesa ale hadam moze byt.
http://www.sun-ringle.com/contentpages/ ... ntain.php5