Včera som sa v daždi a miestami aj v blate prešiel so svojou Meridou Crossway...
Keď som sa však vrátil. nike sa mi nezdal... Pri šlapaní nešiel hladko a ani zvuk nebol ideálny...
Dnes som ho celý očistil a namazal reťazajkolečka a je to oveľa lepšie...
Ale pri voľnobehu sa mi zda rapkanie veľmi malo výrazné (oproti Authoru Reflex, ktorý má sestra) a naviac zadné koleso znie šúchavo - ale o 100perc.lepšie, ako včera...
Čo by ste mi poradili ? Neviem, čos tým rapkaním...
Mne sa niekedy stane, ze ked dam moje kolesa do servisu, tak najblizsich 50km to "nerapka" vobec. A raz sa mi to stalo aj pri umyvani vo vani. Ono to rapkanie pride zase samo, takze sa ti tam mozno dostala nejaka voda alebo co.
A to jemne šúchanie pri spätnom točení pedálov je normálny? Nemôže byť pokazené ložisko? Bicykel mam 3 tyzdne, najazdenych asi 115 km...
To suchanie ti moze robit aj kryt na kazete alebo kamosovi to na novatec naboji robi tesnenie na orechu, takze kazdy bike ma svoje problemy (ci stal 10k alebo 55k). Skuste viac hladat na svojom biku tie problemy namiesto toho aby ste tu chodily po rozumy od ludi co vase biky ani nevidely . jasnovidcov tu vela nemame.
Orech je kovová súčasť zadného náboja, na ktorú sa upína kazeta. Jeho úlohou je zabezpečiť voľnobeh. Pri pohybe v smere hodinových ručičiek je pevnou súčasťou náboja, pri opačnom je voľnobežný
tak tak napr. co mam Novatec ten skoro ani nepocut ale napr. taky Hope to tak strasne rapka ze clovek nepotrebuje ani zvoncek . Clovek si vsak na to rapkanie tak zvykne ze ked som sadol na iny bike mal som pocit ze nieco nie je v poriadku ked to tak nehucalo
Ja milujem to rapkanie... nic by som nemenil... niekto take naboje vyhladava ale pokial niekto nepocul naboje ako nukeproof generator alebo nejaky chris king tak ani nevie co je rapkanie....
no to rapkanie robia take zapadky na naboji...neviem o tom ze by sa to dale nejak odstranit..vacsinou casom to trocha stichne aspon z vlastnej skusenosti, ale to je vplyvom necistot
jj vtedy to stichne...minimalne kamarat jazdil asi mesiac uplne potichu....lebo tam nakydal teda az privela vazeliny....ale casom sa to vrati do normalu.... ak si nechces zvyknut na to rapkanie...tak to budes mat hodne tazke najst tichy naboj lebo vecsina rapka
rapka, lebo su tam asi silnesie pruzinky v orechu, ale ja to mam tiez rad. Da sa toho zbavit, ked sa rozoberie orech a da sa tam vazelina, ale to je len docasne, po nejakom case to zacne zase rapkat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To suchanie ti moze robit aj kryt na kazete alebo kamosovi to na novatec naboji robi tesnenie na orechu, takze kazdy bike ma svoje problemy (ci stal 10k alebo 55k). Skuste viac hladat na svojom biku tie problemy namiesto toho aby ste tu chodily po rozumy od ludi co vase biky ani nevidely
taky plod zo stromu ....
http://fotograficke.misto.cz/_MAIL_/art/orech.jpg
a teraz na biku je to taketo nieco ...
http://www.mtbiker.sk/images/small_476px_Freehub_KMJ.jpg
Orech je kovová súčasť zadného náboja, na ktorú sa upína kazeta. Jeho úlohou je zabezpečiť voľnobeh. Pri pohybe v smere hodinových ručičiek je pevnou súčasťou náboja, pri opačnom je voľnobežný
jo aj to ... niekotre necvrlikaju vobec ... ine zasa ako rapkac
Vraj zvuk zvykne stíchnuť, keď sa tam narve veľa vazelíny. Ale neskúšal som, mám rád ten rachot.