Zdravim,

prosim o radu, cim by to mohlo byt. Pri stupani sa mi uz 3x stalo, ze mi predna vidla uplne stratila vzduch. Mam Rock Shock Recon 335 Solo Air 130mm. Proste slapem, slapem a naraz blby pocit, ako som nahnuty nejak cudne dopredu a pozriem na vidlu a ta je uplne dole, zisiel som z bicykla a po chvilke bolo zase vsetko OK. Cim by to mohlo byt?
07.07.2009 - 20:44:30
00
Pravdepodobne je chybné tesnenie na pieste vzduchovej komorry, následne vidla prepúšťa tlak do negatívnej komory a zanára sa. V stave pokoja sa talk vyrovná a vidla sa vráti do normálnej polohy. Vidím to na servis/reklamáciu.
07.07.2009 - 22:43:21
00
Pravdepodobne je chybné tesnenie na pieste vzduchovej komorry, následne vidla prepúšťa tlak do negatívnej komory a zanára sa. V stave pokoja sa talk vyrovná a vidla sa vráti do normálnej polohy. Vidím to na servis/reklamáciu.


... tiež sa prikláňam k tomu názoru. Ešte by som skúsil otvoriť vzduchovú komoru a skontroloval či je nad vzduchovým piestom olej. Ak nie, dal by som tam trošku ( 5 ml ) oleja ... pokiaľ nemáš originál, postačí aj čistý motorový. Je možné, že piest ide na sucho a tak zle funguje prepúšťanie tlakov.
08.07.2009 - 06:44:25
00
Ono zaujimave je, ze sa mi to stalo len 3x, bike mam uz vyse 3 mesiacov a vzdy len ked som stupal do vrchu, ked jazdim normalne, tak myslim, ze pracuje na 100%, pekne si odfukuje pri nerovnostiach...
Problem s reklamaciou, bike som kupoval v UK, ked som bol na Velku noc pozriet sestru :(.
08.07.2009 - 08:46:37
00
Nebude to nejak extra drahá oprava, stačí keď vidlicu zanesieš do servisu, povedz im že Ti pozitívna komora prepúšťa vzduch v niektorých situáciach do negatívnej a pravdepodobne tam bude poškodené tesnenie. Zohnať náhradné nebude problém, samozrejme na piestiku musí byť ešte olej ako písal laco. Ak si technicky zdatnejší zvládol by si to možno ja sám doma, no neviem či si na to trúfneš.
08.07.2009 - 11:13:36
00
vymeniť tesnenie sa dá samozrejme aj doma ... no nespoliehal by som sa na to že tam bude pasovať bežne dostupný o-krúžok, ktorý kúpiš niekde v predajni autodielov ... je tam určite nejaká tolerancia ktorú treba dodržať, aby to príliš nedrhlo ale aj aby to nebolo moc voľné a nepodfukovalo to ... takže asi by som postupoval tak, že by som najskôr tú vidlu rozobral, pozrel či je všetko OK, doplnil by som oleje a povozil sa. Ak by sa to opakovalo tak by som si z Exima objednal sadu tesnení na uvedenú vidlicu a vymenil ich ... je možné že je tam poškodená taká mala podložka - pružinka, ktorá uvoľnuje a uzatvára prechod medzi komorami ... no to by asi robilo problémy stále, takto by som to tipoval na "súchý piest" ... treba to namazať a skúsiť.
...samozrejme ten motorový olej by som tam doporučil len na krátke obdobie .. tak 100 km .. ak sa závada neobjavý, treba ho vymeniť za doporučený, tlmičový olej. Osobne používam oleje Pitstop 5W a 15W a Redrum.
08.07.2009 - 12:26:12
00
keyboard_arrow_up