tak hlavne s tou vahou by som to netvrdil. ked pozeram parametre tak :
kolesa 1350g +
galusky 900g + blbosticky 35g = 2285g
na druhej strane naopak napr SLR :
kolesa 1520g + plaste
1060g ( nejake z najlahsich ust ) =
2580gco robi rozdiel vo vahe pomaly pol kila co je neskutocne moc ohladom kolies. a hlavne galusky sa nedaju svojimi vlastnostami porovnavat s plastami. kto skusil aj na
cestaku jazdu na plastoch a galuskach potvrdi dost vyrazny rozdiel. samozrejme cena je vyssia. a potom tu je dalsie mnozstvo moznosti ktore tu uz boli pisane.
ja len dufam ze niekto tie galusky na bike vyskusa a da vediet ako sa na tom jazdi
Dovolil som si opravit prepocty, aby nevznikal dojem, ze ten vahovy rozdiel je mega obrovsky. Uz je to len 300 gramov. A podotykam, ze uvadzam vahu 2,1" UST plasta s normalnym dezenom, oproti 1,95" galuske, ktora ma od dezenu dost daleko. A Tufo uz urobilo aj 1,95" verziu s normalnym dezenom, ale ta uz ma 600 gramov, takze potom by v porovnani uz asi nevyhralo ze ano? Dalsie veci nebudem porovnavat, nakolko cenovy rozdiel je viac ako +100% oproti Mavicu (Tufo set kolies s
galuskami 34900 Kc, Mavic SLR + 2 UST plaste cca 16500 Kc). Takze Tufo sa nechyta a nie je konkurencieschopne. A o nemoznosti vyberu plastov som uz pisal, to je tiez velmi podstatna vec...
EDIT: Vahovy limit pre Tufo 82 kg. No comment...