Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nazdar borci,

chcel by som vas poprosit o rady pri kupe vidly na XC a maratony pre Morati HC1.3 18".

Hlavna poziadavka je, aby mi ta vidla nezmenila resp. co namenej zmenila (genialnu) geometriu biku. Teraz jazdim original "tvrdu" vidlu od Morati. Dalej pozadujem minimalnu udrzbu a odolnost voci hrubemu zaobchadzaniu. Brzdy mam V-cka Avid Ultimate. Zatial som uvazoval Manitou R7 Platinum a Fox 80/100RLT. Lockout z riaditok nepotrebujem resp. nechcem. Cena nehra ziadnu rolu.

Vopred dakujem za vsetky rady!

Zdar!

P.S. Sorry za dalsiu temu o vidlach.
Zobraziť komentár 13.11.2006 - 07:45:04
00
zmeraj si dlzku od osy kolesa po vrch korunky a podla toho si kup rovnako vysoku odpruzenu + 2cm na sag

ak cena nehra rolu tak by som odporucil german:a force kilo 1.0

ak ti nestimuje jej vzhlad tak nieco z tohto:
RS SID Race(najlahsia sida,nema lockout)
PACE RC 39 C
Zobraziť komentár 13.11.2006 - 08:55:06
00
Ja ak by tam mala ist osemdesiatka tak F80RL/RLC lebo RLT sa my zda ze akosi cudne chodi. Alebo potom mozno este tu Pace 39 ale ta neviem ako chodi- kamarat sa ju chysta kupit tak ak tak dam vediet. A este na nej su vecka vzadu a treba specialnu redukciu.
Zobraziť komentár 13.11.2006 - 12:50:49
00
Dakujem za odpovede a tipy!

To kilo je uzasne lahke, ale na mna prilis extravagantne. Pace 39 C-Type je fantasticka, ale V-cka by museli byt "zozadu", co nechcem a terajsie V-cka Avid Ultimate menit za kotuce nechcem. R7 som vyradil kvoli "inteligentnemu" SPV rovnako ako Fox F80X kvoli Terralogicu.

Vyzera to, ze to bude Fox F80 RLC (na jensonusa.com za $650 + $65 shipping). Este zvazujem SID 2007 WC (na bikestore.cc za 850 euro + shipping zadarmo) alebo Team, ale na mtbr.com ma Fox lepsie hodnotenia i ked je trochu tazsi.

Marecej, podla Tvojej signatury usudzujem, ze jazdis SIDu. Prosim Ta mozes napisat Tvoje osobne skusenosti? Mal si s nou nejake problemy? Funguje dobre? Mozes porovnat s inymi vidlami (najlepsie s Foxom ;-) )

Dakujem.

Zdar!

Naposledy upravil busic dňa 20.11.2006 - 15:16:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.11.2006 - 14:52:09
00
mam sida race 2005 asi sezonu,nemam s nim ziadne problemy,vazi 1297 gramov aj s expanderom a zo zrezanym krkom na 174mm.
funkcia je vyborna
v porovnani s foxom rl80 myslim...fox sa mi zdal krajsi chod,ale sid sa da nastavit ako chces(pozitivna,negativna a pure delite(3 ventily))(race nema motion control) takze myslim ze by sa dal aj on vyladit na taky pekny chod ako ma fox(asi nie uplne,ale zanedbateny rozdiel)..hmotnost sida je vsak o 300 gramov nizsia.

vazim 60 kilo takze tuhost niak neriesim,fox je urcite vsak tuhsi kedze ma 32mm nohy oproti 28,6(ak sa nemylim) na side,ak si tazsi tak by som bral rebu
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 15:15:35
00
Dakujem za bleskovu a vycerpavajucu odpoved!

Mam 74kg +/- 3kg podla toho, kolko casu mam na jazdenie. ;-)

Fakt mam velku dilemu medzi SIDom a FOXom. Badam, ze Ty si RS pozitivny (kedze odporucas Rebu). Mas nieco proti FOXom? Nechyba Ti lockout? V pripade, ze by som sa rozhodol pre SID doporucil by si Team alebo WC. Stoji ta karbonova korunka a krk za to (nemyslim cenovo ale funkcne)? Nepraskne to? Nebude sa na tom karbone smykat ten moj titanovy predstavec? Nerad by som po kazdom vyjazde dotahoval vakel v hlave. Ospravedlnujem sa za blbe otazky. :oops:

Dakujem.

Zdar!
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 15:27:57
00
proti foxu nemam ohladom funkcnosti nic..iba tych 300 gramov mi vadi:-)
lockout mi absolutne nechyba,vzadu sice je,ale cert ho ber..

funkcne karbonova korunka a krk asi nezavazi,skorej hmotnostne,prasknut by to nemalo a smykanie predstavca..hmm..troska zubnej pasty medzi predstavec a krk a nic sa smykat nebude :wink:
z estetickeho hladiska by som to zobral tak ze ak mas daco karbonove na biku tak zober wc a ak ne tak team:-)rozdiel je 68g..vnutornosti maju rovnake

aj tak by som zobral tu pace..preco nechces vecka zozadu?
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 18:38:41
00
To busic: Ja by som pri tvojej vahe kupil radsej foxa. Predsalen aj nastavenia a vnutornosti su vsetky duralove co by malo znamenat dlhsiu zivotnost. A ak by si kvoli vahe chcel radsej rebu ako foxu tak su na tom v reale asi rovnako. Navyse sa mi na rock shoxe nepaci to inteligentne tlmenie kedze na nom nevidim nic inteligentne- bod odtrhnutia sa da nastavit aj na foxe.
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 19:22:06
00
rs tvrdi ze sid je okay do 75kg
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 19:52:51
00
Netvrdim ze to ten sid nevydrzi ale fox bude isto tuhsi. Inak ked pozeram aj rozne extremne(dlzkou) zavody sidy vidno dost. Ale z teleskopickych vidlic sa mi najviac paci fox a paralelogram skoro nikto nechce :(
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 20:06:02
00
a pritom je paralelogram najlepsi
Zobraziť komentár 20.11.2006 - 20:09:57
00
Nazdar borci!

Dakujem vam za vsetky rady a velmi si cenim vasu ochotu podelit sa o skusenosti!

...preco nechces vecka zozadu?
...
a pritom je paralelogram najlepsi

Bohuzial som strasne konzervativny. V-cka dozadu vyzeraju divne (v 2007 katalogu Pace je fotka) a paralelogram sa mi nepaci. Sorry.

Kedze na tom Morati budem jazdit opat az buducu sezonu, nemusim sa s kupou ponahlat. Necham si to v hlave ulezat a rozhodnem sa. Momentalne to vyzera na ten FOX F80 RLC napriek vyssej vahe.

Pre mna je odpruzena vidla tak trochu experiment. Uvidim, ci sa mi take jazdenie zapaci. Vzdy sa mozem vratit k terajsej pevnej. ;-)

Este raz dakujem!

Zdar!
Zobraziť komentár 21.11.2006 - 11:45:48
00
este mi napadol spinner aeris..je hmotnostou asi ako sid ale je tuhsi zevraj
Zobraziť komentár 21.11.2006 - 12:40:19
00
Nazdar borci,

sorry za vytahovanie zdochliny, ale nechcem to tu nechat bez konca.

Takze som nakoniec zobral SID Race. Rozhodli tieto skutocnosti:
1. Nechcel som 32 nohy, lebo pri tych tenkych ramovych trubkach by taka mohutna vidla asi vyzerala divne.
2. SIDe najviac vytykanu makkost som s prehladom odignoroval nakolko cely ram je sam velmi makky.
3. Nechcel som riskovat "exotiku" ako Spinner Aeris (aj ked na papieri vyzerala vyborne) kvoli servisu.
4. SID Team a WC som vylucil kvoli MC a lockout kludne ozeliem, lebo si myslim, ze mam celkom slusnu techniku slapania. Ze sa pri slapani nehupem som si skusil na odomknutej kamosovej Manitou Black.
5. Race je pekna seda, takze sa zo SIDiek najviac hodila k ramu.

Zatial som sa na nej vozil iba chvilu pred shopom, takze k funkcnosti sa zatial vyjadrovat nebudem. Prve dojmy vsak boli (ako inak) pozitivne.

Pre zaujimavost - predtym ako mi tu vidlu chalani v shope nahodili, odvazili ju a mala presne 1300g s nezrezanym stlpikom. Po zrezani sme ju uz nevazili. Povodna pevna Morati vidla mala 650g.

Este raz dakujem marecejovi, Zigovi a trikimu (za SS) za rady a ochotu podelit sa o skusenosti!

Zdar!
Zobraziť komentár 30.03.2007 - 08:57:26
00
kup si Rebu!!! R7 si velmi spravne vyradil, SIDu odporucam tak do 70kg a s Foxami byvaju problemy...

hups...sorry ze som taky slepy... :oops:

Naposledy upravil matt dňa 30.03.2007 - 11:32:32, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.03.2007 - 11:20:32
00
keyboard_arrow_up