Väčšina sa vylepšiť dá, tak to časom urobím:
1. Pri 2010 a veľkosti M je vzadu 160 mm kotúč. Už som pri dlhších zjazdoch (Kľačianska Magura a Katova skala do Sklabinského Podzámku) zadnú brzdu 2x uvaril tak, že páčka šla skoro až na gripy. Chystám sa skúsiť vymeniť platničky a brzdovku či to nepomôže. Ak nie, tak skúsim dať dozadu asi 180 mm kotúč, ktorý sa v 2011 dával už štandardne.
2. Nepáči sa mi tiež zadný
náboj SH Deore M525, aj keď s ním problémy neboli, ale pri tej cene biku mohlo byť už niečo lepšie.
3. Kendy Nevegal sú úplné zlo

. V teréne síce celkom dobre držia, ale po asfalte to je ako ísť s vyhodenou kotvou.
4. Radenie X-7 sa mi zdá, že má na prešmyku moc dlhý chod oproti XT čo som mal predtým. Možno je to ale len nezvykom, inak je ten SRAM super. Prehadzovačku dolaďujem oveľa menej ako pri XT. V podstate zatiaľ len raz, keď som trochu prihol po páde na snehu pätku.
5. Prijal by som ešte kúsok širšie
rajdy ako 670 mm. Tak okolo 700-720 mm by bolo ideálne.
6. Jediná vec, ktorú asi nezmením je absencia zadnej pevnej osi. Tá mi ale moc nechýba, len by sa mi páčilo ju na AM biku mať.
7. Prehnutá sedlová rúra, kvôli ktorej je obmedzené zasunutie sedlovky. Dodávaná bola nejaká 370-380 mm
sedlovka a v najnižšej polohe bola skoro tak vysoko ako ju normálne jazdím. Vyriešil som kúpou teleskopickej.
Inak som s ním veľmi spokojný. Ten bike zvláda ďaleko viac ako ma hlava zatiaľ pustí. Do kopca ide tiež slušne, tam ma zase obmedzuje moja biedna kondícia.