sa ahojte, predmet otazky je olejova vidla (manitou) a otazka znie: da sa doplnit olej do vidly - zvladnem to sama (upozornujem, ze som technicky antitalent, ale zato kypim nadsenim) alebo to zverit servisu (ak ano, poprosim orientacnu cenu + servis v MT), vdaka
08.06.2005 - 17:40:47
00
Ako taketoprispevky milujem...Manitou vidiel je XXX modelov XXX typov a XXX rocnikov...ani nepovies ci xces menit olej v tlmici alebo len mazanie... takze v tvojom pripade to radsej zver servisu...
08.06.2005 - 20:07:59
00
zdar gabik je pravda ze treba vediet typ vidli apod. a kedze akopises si tech. antitalent tak na prvy krat to zver radsej servisu lebo je to pomerne lahke ale nieje to len tak a zavisi od toho dobry chod vidli alebo napis presne model a rok vyrobi. zatial cau
08.06.2005 - 23:09:32
00
pani, uznavam, ze som neuviedla podrobnosti - jedine k comu sa vsak viem dopatrat je oznacenie AC na vidle, vidla ma par rockov, rovnako ako bike, zial rok vyroby neviem :(
zrejme je najrozumnejsim riesenim to zverit servisu, no ak to bude dotycny servisman opravovat bezo mna, ostanem nadalej vedomostou nedotknuta :( neviem, co vsetko bude na nej treba doladovat, preto by som ocenila cca cenovu kalkulaciu - ci investovat do opravy alebo sporit na novu vidlu, vdaka :)
09.06.2005 - 10:12:57
00
V sevisoch su potvori to je taka robota ze ked sa tej vidli ani nedotkne len ju pretre mastnou handrou moze ti povedat ze je to spravené zaplatis 400 a este sa s tebou aj rozluci s usmevom.
Co sa tyka oleja je dolezite aby si vedela jeho viskozitu ak sa rozhodnes to robit sama co ti vrelo odporucam ak si na to netrufas tak ktomu posli tata brata alebo kohokolvek kto je aspon trochu technicky nadany, jedine co je problem ze nevies co to je za vidlu.
Ja mam manitou black comp 2002 a okrem tlmiaceho olej ktoreho tam ide asi niecko okolo 150 ml je tam treba este aj vazelinku a aby toho nebolo malo ked na to nemas original dekalamitku tak to nespravis :) (vazelina ma stala 300 ta dekalamitka 900) ci ju treba premazat tou vazelinou to zisti ak mas na vonkajsich nohach zo zadu take male neveim co su to take kruzko-gulicky ozancuje sa to sa mi vidi microlube.
Neviem ci som ti nieco poradil ja by som tu svoju do sesvisu nedal, lebo tu moju je jednoduche rozobrat aj zlozit a viem co som s nou robil videl som v akom stave bol tlmiaci olej aj vazelinka. Takze tak, servisom moc neverim su to hajzli co len pytaju prachy a myslia si o sebe neviem co su oni za králov, pravdaze urcite nie vsetcia ja len ze niekoho normalneho nepoznam zatim:).
cena toho oleja je okolo 200 sk za liter, pokial nechces originál bicyklovy co neodporucam, kup tlmicovi v pozadovanej viskozite (tych 200 ma stala valvoline sae 5w, aby si niekto nemyslel ze by som tam nalial niaky olivovy)
09.06.2005 - 14:23:01
00
Ak je to starší Manitou tak tam olej na 99% nie je.
2 Odndrej:Servisáci u vás môžu byť len radi že taky .... k nim nechodí.
Totiž aj ja som servisák a kôli takýmto dementom už len pre známych.
09.06.2005 - 16:53:06
00
ak vravis ze je to starsi model tak pravdepodobne ziadny olej tam nie je. a mozno bude lepsie kupit aj novu vidlu lebo servis+materialsa ti mozno neoplati do nej ani vrazit takze kludne chod doservisu oni ti uz poradia a nedaj sa odradit takym kretenom ako je ondrej-bol niekde v servise na lazoch a hned hadze vsetkych do jedneho vreca ja mozem povedat z vlastnej skusenosti ze tie vecsie obchody su uz na velmi dobrej urovni co sa tyka servisu ale aj pristupu k zakaznikovi. takze tak a vela stastia.
09.06.2005 - 23:35:13
00
vdaka pani :) kedze sa tu uz premlelo kopec otazok na temu "aku vidlu si mam kupit", tak nejdem otravovat, ale radsej tisko sporit do prasiatka :)
10.06.2005 - 07:21:32
00
Tompy to Ty si dementos vsak mas aj dementne nickaaatko ze TOMPY
Ja Ta poznam s Tebou nieje spokojna vacsina bikerov ale ich mena tu nebudem spominat a tomu ver ze su to sutazni bikeri. Tak tu nemachruj lebo co sme sa rozpravali tak Ty by si neporadil ani kurencom v kurniku . Ty si presne ten typ technika s mastnou handrou a preto Ta aj z niektorych nemenovanych obchodov uz vyrazili.
10.06.2005 - 09:59:40
00
Zrejme si ma mýliš z niekym iným,inak by som sa Ti ani neobťažoval odpovedať.
1.nikdy som nerobil v inej cyklo firme
2.ťažko môže byť niekto nespokojný ked servis nerobím.
3.tomPy-tomáš Piešťany čiže malý človek z "velkého"mesta.
13.06.2005 - 16:44:12
00
keyboard_arrow_up