kúpil som si asi pred dvoma rokmi TREK 4300, je to v poho bike akurát že má RST vidlu, prosím vás, zdržte sa tých komentárov, že daj to do koša ale do zahrády ako podperu, ale žiadam vás o pár rád... lebo tu v historií týchto diskusiách je pekný bordel...
čiže prosím vás : 1. dá sa na RST nastavovať tuhosť tlmenia??? mám tam dve neoznačené skrutky,,, dajú sa točiť ale neviem či ich mám točiť spolu napr. v smere hod. ručičiek alebo v proti smere jedna tam a druhá naopak...
a mám tam tie krycie gumičky, ak ich dám dolu bude to veľmi škodiť tesneniam a vidli vôbec??? už 2roky som s ňou nič nerobil,,, mastná je stále, nejakú extra vôlu nemá...
prosím poradte, privítam každé rady... vďaka moc
ciao
kedze vidla ma dve nohy a v kazdej je pruzina lebo sa jedna o rst. to ktorym smerom krutit musi byt nakreslene na tej skrutke. + alebo -. a tesnenia dole nedavaj naco?????
a tesnenia,,, no ked sa tak pozerám na web shopy tak 80% vidlíc je bez tých ochraných gumyčiek,,,*nie tesnenia* nechám ich tak aby sa tam neprášilo... a dával by som to dolu iba kôli krajšiemu výzoru.
a na vzhlad sa vyser hlavne ze to jazdi pekne cisto a reaguje...
Pokud člověk jezdí pár km ročně,asi mu to moc nevadí co má za vidlici..Mne k výměně vidlice dohnala zkušenost ze dvou maratonů,kde z kopce ostatní bikeři měli o 10-20km větší rychlost,protože jim vidle neodskakovala a držela stopu,což hlavně ve sjezdech udělá strašně moc.
Další věc je změna zdvihu..u RST s tím nic neuděláš..a TREK 4300 má turistickou geometrii..v hodně prudkých kopcích se "staví na zadní",při možnosti změny zdvihu se tento problém do jisté míry eliminuje.
....uz ma to pekne se** tak diki