na zjazde je najdolezitejsie drzat riaditka tak, ze ani keby vam lopatou po rukach sekli nepustite :lol: ostatne uz ide samo


hehe ked vletis do jarku zakryteho listim samo pojde len salto mortale :D o tom som sa na jar presvedcil..

inak istotu v zjazde ziskate jazdenim.. cim viac prejdete tym viac si verite, a ked uz si verite privelmi tak hodite nejakeho tigra a sebavedomie zasa klesne na prijatelnu uroven :)
23.07.2008 - 09:42:19
00
Zúčastnili sme sa už tretieho ročníku Stupavského maratónu a musíme povedať, že tento posledný ročník bol z hľadiska organizácie značenia nezvládnutý. Na mnohých miestach chýbali regulovčíci, ktorí by usmerňovali pretekárov a dopravu čoho následkom bola aj nehoda nášho kamaráta s autom, po ktorej leží v nemocnici a absolvoval už dve operácie. Organizátori neupozornili vodiča a povolili mu vjazd na jeden z posledných úsekov trate, tesne pred prejazdom vedúcich pretekárov, ktorí v poslednom zjazde bojovali o umiestnenie. Na celej veci je najhoršie to, že organizátori sa k celej veci vyjadrili, tak že je to jeho chyba a ani sa mu za to neospravedlnili. Uvedomujeme si, že každý pretekár preteká na vlastnú zodpovednosť, avšak každý na druhej strane očakáva, že organizátori zabezpečia bezpečný prejazd celej trate. Dúfame, že si organizátori vzali aspoň ponaučenie a budúci ročník maratónu bude zvládnutý lepšie.

Zuzka a Mišo
23.07.2008 - 21:31:50
00
cize keby zrazil dochodcu v lese, ktory mu ide za zakrutou po chodniku tak je to koho vina ? :)s tym sa snad rata, ze po ceste jazdia auta nie? kazdy jeden, ktory ten usek isiel, musel ratat stym, ze sa velmi lahko moze ocitnut na kapote auta..hlupa nahoda - neprijemne zranenie...zapal boja bol silnejsi ako kosti v tomto pripade :?
23.07.2008 - 23:14:34
00
Neviem posudit mieru zodpovednosti organizatora na tejto konkretnej situacii, ale organizator predsa nemoze postavit ludi na kazdu odbocku. A ako uz bolo spominane, boli tam aj nejaki dobroprajni "fanusikovia" maratonu co preznacovali trat a s tym tiez nikto nic nenarobi.

A co sa tyka toho zranenia: Kazdy ucastnik ide na trat na vlastnu zodpovednost a musi dodrziavat pravidla cestnej premavky. A ked vchadzam na cestu z miesta mimo cesty abo z vedlajsej cesty, tak hadajte co asi hovori vyhlaska? Zodpovednost je vzdy len na bikerovi - ma oci, ma sa obzriet predtym, nez vpali na asfalt. Ked len slepo dupe, tak to tak aj vyzera a obcas to aj konci nestastim. A obvinit organizatora za to, ze biker v zapale zavodenia nedava pozor a vleti pod auto je trochu silne, nie?

P.S. Aj ked stoja na asfalte smerovcici, tak sa obzriem - ked ide o zdravie, tak sa nebudem spoliehat na niekoho kto mi mavne rukou a ja vletim v plnej rychlosti pod kolesa...
24.07.2008 - 00:07:52
00
Mimochodom to isté platí o narampľovaní do rámp... podľa mňa nie je v silách organizátora zabezpečiť na 100 % 40kilometrový okruh, a napr. aj pri značení trate je niekedy jej znalosť skôr na škodu - už sme nie raz hovorili, že miesta, kde sa blúdi, by najlepšie označili ľudia z druhého konca galaxie...
Okrem toho už som zažil ako regulovčíčka mávala po aute že pozoooor a šofér ju veselo ignoroval... keď môžu mať niektoré elementy prču z polície, tým skôr ju budú mať z 50kilovej dívenky... a je dosť blbečkov, ktorí keby vedeli, že môžu sepáliť pretekára, ešte by dopredu pustili stierače...
24.07.2008 - 00:30:36
00
Pôvodne som sem nechcel prispievať a už vôbec nie v tejto veci, ale keďže o danej nehode viem aj nejaké podrobnosti, tak mi to nedá, po tom, čo si Jezus napísal. V podstate s tebou súhlasím, len nedať regulovčíka na hento miesto, kde bola tak hustá premávka, po oboch stranách cesty stáli autá a hlavne kopu autobusov, si priam vyžadovalo, že sa tam niečo stane. Jožo to napálil do auta, ktoré sa presne v tom mieste výjazdu z lesa otáčalo! (práve vtedy ta, cúval) Blbá náhoda, ale keby tam niekto stál, tak sa to určite nestane a tak isto by sa nestalo, že tí poslední z dlhej by chodili do ciela z druhej strany. Ale to už je zasa o inom.

Mne sa ale ten maratón v globále páčil, predovšetkým trať.
24.07.2008 - 07:38:26
00
No jo, nebol som tam, takze urcite viete objektivnejsie posudit to, ci tam smerovcik stat mal abo nie. Nechcel som, aby to vyznelo ako obhajoba organizatorov, len som sa snazil o objektivne posudenie situacie. A kedze Rado aj Juraj su registrovani na tomto fore a Juraj sa tu realne aj obcas ukaze, tak hadam napisu stanovisko k situacii aj z ich pohladu.

P.S. Drzim palce Jozovi v uzdraveni.
24.07.2008 - 08:35:04
00
mna asi desat metrov od daneho vyjazdu skoro sundal jeden Mercedes Vito .... (podarilo sa mi "vyskocit" na predzahradkovu sotolinku jedneho domu, po tom ako ma typek oškrel pravym (!!) spatnym zrkadlom)
to miesto bolo celkovo nezregulovane - privela ludi, deti, vsetci sa motali potrati, kopu zaparkovanych aut, autobusov ( :shock: ), co vytvaralo velmi uzky a hlavne velmi neprehladny usek pre auta a bikerov naraz.... a boli tam len dvaja chlapci regulovcici :(
kvoli tomuto nekoordinovanemu davovemu pretlaku tam auta isli "neunosne" pomaly (takze clovek musel predbiehat a "tlacit sa", co je vrcholne nebezpecne), auta sa tam otacali, ludia nekukali kade lapú čo je vysoko vhodne pre nehodu ....
24.07.2008 - 09:17:53
00
...no ja som to sice nesiel a len tak z pohladu nezainteresovaneho sa nam v senku pod pajtunom zdalo byt dost nebezpecne spravit zjazd do dediny po tej asfaltke kera ide popri nasej nápojovni pretoze vidim ako tadial jazdia niektori zbohatlici oboma smermi a ked do toho este aj preteky tak nevim...podaktori isli na bajkoch z toho kopca dost nebezpecne teda co sme aspon videli...fakt nebezpecne.
24.07.2008 - 10:22:52
00
kedze mi vo vaku hrkal fotak ...

Prílohy:

Komentár súboru: chvost pola pred startom
stupava08-03.jpg
stupava08-03.jpg 239.79 KiB thumb_up0thumb_down

24.07.2008 - 19:01:29
00
v rekreacnom tempe. vacsina tychto bikerov o chvilu zosadne a bude tlacit

Prílohy:

Komentár súboru: prva a jedina fotka za jazdy - stale na chvoste
stupava08-04.jpg
stupava08-04.jpg 155.14 KiB thumb_up0thumb_down

24.07.2008 - 19:03:25
00
kto chce, nech sa spozna :)

Niekto to do seba len rychlo hodil, ale my sme si aj 1. bufet vychutnali :)))

Prílohy:

Komentár súboru: 1. bufet
stupava08-05.jpg
stupava08-05.jpg 259.87 KiB thumb_up0thumb_down

24.07.2008 - 19:06:11
00
podla mna maraton na jednotku - trat super (len ten singel v bahne kde som hodila drzku mi nespravil dobre), dobre vycistena trat, na obcerstvovackach som nestala takze neviem posudit, rychli pretek cely v sedle - paradicka. ten zaverecny vyslap uz nebol ani rana pod pas, to bol rozsudok smrti :D (ale nezosadneme ani za svet!! 8) )
organizacia podla mna na jednotku - necakalo sa na cisla, na jedlo ani pitie. zabava zarucena dobrym moderatorom. napriek zlemu parkovaniu, sa ludia ponachadzali, stretli, pokecali. zachody aj po rannych naporoch boli ciste a s hajzlakom az do konca (pre zeny je to celkom podstatna vec), hasici vynikajuco umyli biky - nemam jedinu pripomienku.
...


Konečne som sa aj ja dostal k netu, takže môžem vyjadriť svoj názor na tento maratón s pohľadu pretekára a účastníka množstva iných podobných podujatí, takže môžem pokojne porovnávať a hodnotiť.
Čo sa týka trate, bola veľmi zaujímavá a kvôli blatu aj parádne technická. Bol som priateľmi upozornený, že to bude rýchly pretek, pretože tu chýbajú dlhé a výživné stúpania tak ako sme zvyknutý v našich končinách.
Ale musím povedať, že absencia poriadnych kopcov bola plne nahradená krásne dlhými singletrackmi a technickými zjazdíkmi (hlavne ten válov, kde sa muselo ísť bokom a krásne to šmýkalo na dno, kde nebol možný prejazd a hrozil držkopád). Neskutočný adrenalín, keď človek ide nahrane svojich možností. Ťažko opísateľné, treba len prežiť. Takú naháňačku na maratóne som ešte nezažil, STAX vie o čom hovorím, išli sme spolu v skupine, stále sme na seba tlačili. Týmto ho pozdravujem.
Na niektorých miestach nebola trať vyčistená, myslím tým popadané stromy na trati, ktoré bolo treba preskočiť, alebo obísť. Trošku sme sa v cieli s kamarátmi zasmiali na tom, že v Stupave bikeri radšej prekážku obídu, pri tom zničia 2 – 3 rastúce stromy, akoby mali odstrániť jeden padnutý strom na trati. Čo by sme mi dali zato, keby sme mali toľké kilometre singletrackov u nás. Lepšie by sme sa o ne starali. V Stupave bolo dosť singláčov zarastených vysokou trávou a konárikmi stromov, mostíky rozpadnuté a nebezpečné na prejazd. Čo tak niečo s tým urobiť.
Čo sa týka značenia bolo podľa mňa v poriadku, nepoblúdil som a to som trať nepoznal. NO, až na tých turistov v dôchodkovom veku, ktorí naschvál otočili šípku na strome pred prvou občerstvovačkou. Videli sme ich na vlastné oči. Kamarát ju potom ihneď otočil správnym smerom. Za to organizátor nemôže. Nerozumiem tým ľuďom, o čo im ide.

No čo sa týka organizácie preteku, to už bolo trošku horšie. Nie nechcem, aby organizátor bral moje slová ako obyčajnú kritiku, skôr by som bol rád aby tieto slová bral ako pripomienky na zlepšenie organizácie do budúcnosti.
Už na začiatku ako sme prišli do Stupavy sa to začalo zle. Vôbec sme nemali kde zaparkovať, asi 30 minút sme hľadali vhodné miesto, kde by sme zaparkovali naše auto tak, aby sme nedostali pokutu, alebo aby sme nebránili výjazdu alebo vjazdu iných áut. Organizátor vôbec nemyslel na bikerov, ktorí prišli do Stupavy na autách. To sa mi stalo asi prvý krát. Hneď počiatočné znechutenie. Nakoniec sme ukecali jedného domáceho pána, ktorý bol ochotný akceptovať, že mu polovicou auta stojíme na jeho trávniku a druhou polovicou na ceste, kde vchádza alebo vychádza zo svojej garáže.
Ďalšie nemilé prekvapenie nám pripravil jeden domáci obyvateľ, keď sa so svojou Škodovicou postavil za pretekárov, ktorí čakali na štart dlhej a domáhal sa prejazdu, totálne arogantný.... Nechcel počkať ani tie 3 minútky do štartu. Nerozumiem, asi nemá rád bikerov a návštevníkov Stupavy.
Reproduktory boli otočené neviem pre koho, ale pre pretekárov určite nie. Na štarte nebolo vôbec nič počuť, takže s povinného poučenia nebolo nič. Moderátor sa mohol snažiť, koľko chcel.
Dani nerozumiem, ako môžeš napísať, že organizácia bola v poriadku, keď o pár príspevkov neskôr píšeš, že aj ty si bola ohrozená autom, len preto, že ten šofér ani nevedel, že tadiaľ práve prebiehajú naše preteky.
Podľa mňa regulácia a obmedzenie dopravy na asfaltových úsekoch nebola vôbec zvládnutá.
Áno Jezus má pravdu, ale len čiastočne. Každý z nás účastníkov ide pretekať na vlastné riziko s tým, že musím dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale Jezus, či aj ten čo ide oproti dodržuje pravidlá cestnej premávky na vedľajších, miestnych alebo poľných cestách. Myslím si, že mnohí vodiči aut neboli upozornení pri vjazde na miestnu komunikáciu, kadiaľ prebiehal pretek, že tadiaľ jazdia bikeri Stupavského maratónu, aby zvýšili pozornosť a nie to ešte sa otáčali na trati.
No a to čo píše Triki, tak z toho mi lezú zimomriavky po chrbte, ak je to tam kde myslím, tak tam som tomu poriadne nakladal, nakoľko na mňa tlačil iný biker. Vôbec som nemyslel, že by niečo mohlo vybehnúť oproti, aj keď som sa snažil držať na pravej strane. Každý účastník maratónu si zaplatil štartovné, ktoré nie je nízke, preto počítam s tým, že trať okrem označenia bude aj bezpečná a regulovaná doprava na nej aspoň čiastočne a ostatní používatelia budú aspoň
oboznámení s tým, čo sa na danej ceste odohráva. Regulovčíci nemali stáť v zákrute, ale aspoň 5 až 10 metrov nad zákrutou a upozorniť na zmenu smeru. No v tej poslednej ostrej ľavotočivej zákrute som skoro nabral regulovčíka na zadné koleso v tom šmyku, keďže človek na poslednú chvíľu musel habnúť na brzdu a riešiť situáciu.
No a nakoniec SPRCHY, vôbec neboli. Pýtame sa organizátorov pri časomiere a tí nás odporučia na hasičov, čo neďaleko umývali biky. NO nakoniec sme si aspoň nohy a ruky umyli v blízkom jazierku, ak sa dalo tej špinavej vode tak povedať........
Prídeme určite aj na budúci ročník, len dúfam, že organizátor vychytá všetky nedostatky v organizácii preteku. Radšej oželiem nejaké tie suveníry, len nech je trať bezpečná, kde si môžem bezstarostne zapretekať.
Nakoniec, želám bikerovi, ktorý mal kolíziu s autom skoré vyzdravenie bez následkov a nech sa čoskoro vráti späť do sedla horského bicykla. Ďakujeme mu, že vychytal všetky prekážky na trati pred nami.
25.07.2008 - 01:47:44
00
ale nic :wink:
porto+tulenik

Prílohy:

DSC_7944.jpg
DSC_7944.jpg 76.5 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil dana dňa 25.07.2008 - 10:12:22, celkovo upravené 2 krát.

25.07.2008 - 09:35:48
00
2BASE: pekne napisane... :wink:
25.07.2008 - 09:39:43
00
keyboard_arrow_up