Chlapci nestačím sa diviť.
Posledné roky ste kolidovali termínom s mtb maratónom v Bratislave Kellys Green Bike Tour. Toto určite znižovalo účasť.
Tohto roku môžete osloviť väčšie množstvo Bratislavských bikerov, keďže vyzerá že Green Bike nebude a vy toto.

Každá situácia sa dá riešiť, ale určite nie cez blogy a príspevky na fóre. Každý tu napíše svoj pohľad a to čo sa mu nehodí nik nespomenie. Priazeň čitateľov potom závisí od osobnej angažovanosti, od sympatií od toho od koho a aké majú informácie.
Skúste urobiť za doterajšou komunikáciou hrubú čiaru sadnite si opäť s čistou hlavou bez zverejňovania sporov a nájdite riešenie.
Napríklad rozdelte si dohľad medzi maratónom a enduro alebo niečo podobné.
Bude na škodu bikerom keď sa tu budú ďalej rozdúchavať vášne medzi komunitou. Najhoršia vec je bojkot účasti či to skončí tak alebo onak. Aj tak nikto z nás sa nedozvie prečo konanie jednotlivých účastníkov také aké je.
A na záver: pri organizovaní snáď ide hlavne o spokojnosť účastníkov a o podporu regiónu. Inak to dopadne ako v Udiči.
16.06.2017 - 08:17:22
012
oceňujem, že Pegas odpovedal, aj keď nie veľmi na otázky, ktoré sú podstatné...
mňa by zaujímalo teda, že keby minulý ročník 2016 nerobil fernet s "odpadlíkmi", či by sa konal vôbec?
16.06.2017 - 08:33:38
00
Podľa mňa je pre nás, nie priamo zainteresovaných do organizácie podujatia, podstatné len to či maratón bude a akú bude mať úroveň. Ostatné otázky a odpovede pre účastníkov sú nepodstatné.
16.06.2017 - 09:23:12
03
Nerozumiem dvom veciam. Ked chcu obe strany organizovat maraton tak nech spoja sily a nech je z toho paradna akcia. Lebo tu uz zacinam mat pocit, ze asi ani nejde tak o ten maraton ako o :cash: :cash: :cash:

Druhou vecou, ktorej nerozumiem je, ze preco PEGAS blokoval :cash: ?
16.06.2017 - 10:22:41
01
Ja este jednu fakticku. Poniektori, ktori tuto temu sledujete, ste v kalendari podujati zaklikli, ze sa chystate na tento maraton / enduro. Ale pozor, tym vyjadrujete podporu / hlasite sa k partii ".sk", kedze obe podujatia v kalendari odkazuju na stranku ".sk". Napr. Strenki ale tu v teme jasne deklaroval, ze podporuje partiu ".com" a double jasne deklaroval, ze nejde, cize by sa mali v kalendari z podujatia odhlasit.

http://www.mtbiker.sk/kalendar/2017/2489/kralovsky-mtb-maraton
http://www.mtbiker.sk/kalendar/2017/2489/kralovsky-mtb-maraton/prihlaseni

http://www.mtbiker.sk/kalendar/2017/2490/kralovske-enduro
http://www.mtbiker.sk/kalendar/2017/2490/kralovske-enduro/prihlaseni
16.06.2017 - 11:38:47
00
petho napísal:
oceňujem, že Pegas odpovedal, aj keď nie veľmi na otázky, ktoré sú podstatné...
mňa by zaujímalo teda, že keby minulý ročník 2016 nerobil fernet s "odpadlíkmi", či by sa konal vôbec?


To, ktoré otázky a odpovede sú podstatné, je vec pohľadu. Odpovedal som na otázky, na ktoré si sa pôvodne pýtal. Odpoveď na aktuálnu otázku je rovnaká, ako odpoveď na otázku, či by bol minulý ročník bez ŠK Pegas a bez ľudí z ŠK Pegas.
16.06.2017 - 17:05:31
00
milsu napísal:
Podľa mňa je pre nás, nie priamo zainteresovaných do organizácie podujatia, podstatné len to či maratón bude a akú bude mať úroveň. Ostatné otázky a odpovede pre účastníkov sú nepodstatné.


Súhlasím. Preto som diskusiu v pondelok začal oznámením, že Kráľovský MTB maratón bude.
16.06.2017 - 17:07:17
00
Hosť napísal:
Nerozumiem dvom veciam. Ked chcu obe strany organizovat maraton tak nech spoja sily a nech je z toho paradna akcia. Lebo tu uz zacinam mat pocit, ze asi ani nejde tak o ten maraton ako o :cash: :cash: :cash:

Druhou vecou, ktorej nerozumiem je, ze preco PEGAS blokoval :cash: ?


ŠK Pegas nikdy zámerne neblokoval peniaze. Situácia nebola ideálna už počas maratónu a následná komunikácia bola komplikovaná a navyše máme aj iné povinnosti ako sú maratón (nie je to výhovorka, ale fakt). Niektoré platby išli neskôr, čo je čiastočne moja chyba - mal som toho veľa a niektoré veci mi ušli. Aj na stretnutí s Petrom Kuišom a ďalšími ľuďmi minulý rok som to otvorene a bez okolkov povedal a priznal si chybu. Ak niekto tvrdí, že v tom bol zámer, klame.
16.06.2017 - 17:19:52
00
martin81 napísal:
ŠK Pegas, chcem sa opýtať, čo vravíte na ďalších 15 ľudí (ak Peťa Kuisa vynecháme) ktorý sa podieľali na organizácii podujatia. Teda čo si myslíte o ich dištancovani sa od vás. Keďže v skutočnosti títo ľudia tvoria KM.


Dobrá otázka. Zoznam je potrebné nejako rozdeliť, sú tam rôzni ľudia, nedá sa to celkom paušalizovať.

O priateľke a zamestnávateľovi Petra Kuiša nemusíme diskutovať - je prirodzené, že ho podporujú, chápem. Rovnako jeho blízki priatelia.
S podpisom sponzorov na tomto zozname mám trocha problém, pretože podľa mňa by sa k tejto veci a v daných súvislostiach a za daných okolností nemali vyjadrovať. Je to však ich slobodná vôľa a zrejme na to majú iný názor. Pre istotu, aby ma niekto nepochopil zle - chcem jasne zdôrazniť, že ich podporu sme si vždy vážili a s každým sme mali bezproblémový vzťah.
Sú tam aj ľudia, ktorých účasť na zozname celkom nechápem, pretože ešte nedávno tvrdili, že nám pomôžu tak ako doteraz (a špeciálne Mariánovi). Bol som pri tom osobne. Neviem, čo ich viedlo zapojiť sa do tohto - možno sa vyjadria na tomto fóre, čo by som privítal.
Sú tam ľudia, ktorí boli pri maratóne veľa rokov, iní len rok. Podpísať toto vyhlásenie po roku dobrovoľnej pomoci na maratóne - no neviem. Akú to má váhu v tomto prípade? Štatistika nepustí. Ale sprav si na to názor sám, aby som Ti nepodsúval svoj.

Čo určite nie je v poriadku, je fakt, že je to len výber určitej skupiny ľudí. Navodzuje to totiž dojem, že len vďaka tejto skupine ľudí sa dá maratón zorganizovať a sú to tí, vďaka ktorým existuje. Ja osobne som mal len v tomto roku na maratóne 11 ľudí, prevažne rodinu, ktorá priložila ruku k dielu. Ja osobne som zabezpečil troch sponzorov, vrátane hlavného sponzora. Nikdy by mi nenapadlo ísť za kýmkoľvek z mojich ľudí a žiadať podpis na vyhlásenie.

Špeciálna rubrika v kontexte zozamu je Marián Králik - roky zabezpečoval množstvo dobrovoľníkov, vzťah s obcami, urbármi a vlastníkmi, svoju širšiu rodinu a o sponzoroch ani nehovorím. Aj tých, vďaka ktorým bolo možné vôbec začať Kráľovský MTB maratón. Tiež má ísť pre ich podpisy, aby ho podporili? Peter Kuiš sa tvári, že Marián Králik sa vzdal maratónu a všetko zostalo v roku 2016 na ramenách jeho a ľudí zo zoznamu. Marián vybavil všetky chýbajúce povolenia, dotiahol všetky súhlasy vlastníkov a zobral na seba zodpovednosť, pretože všetko išlo pod krídlami ŠK Pegas. A to napriek tomu, že sa vzdal maratónu. Zodpovednosť je to, že ak by sa stalo čokoľvek vážne, niesol by za to aj trestnoprávnu zodpovednosť. Ešte stále si niekto myslí, že sme podvodníci? Ešte stále si niekto myslí, že len vďaka zoznamu Petra Kuiša maratón existuje a prežil 9 rokov?

Skúsil som dať trocha obšírňejší pohľad na zoznam, pretože Tvoje vyjadrenie "Keďže v skutočnosti títo ľudia tvoria KM" bolo dosť odvážne. Skús sa na to pozrieť v širších súvislostiach a za celých 9 rokov.
My zoznam ľudí, ktorí prispeli k maratónu, nepripravujeme, aj keď by bol výrazne dlhší.

Pegas
16.06.2017 - 18:31:12
03
no taketo vaše riešenie sporov len kazí celý maratonik... škoda som z toho voľaký zmatený....
uvažoval som sa k Vam pozrieť konečne, ale vidím to zas na overeného Horala....
Hadam sa v roku 2018 uvidíme :)
16.06.2017 - 19:19:56
01
veľmi dobrá otázka a veľmi nepresná odpoveď.
spoločnosť kobera-nad nie je môj zamestnávateľ, ale partnerská firma, ako mnoho ostatných stavebných firiem. ale to nie je podstatné, podstatné je to, že táto firma posledných 5 ročníkov darovala veľmi podobnú sumu každy rok ako Tsystems, v sumári rokov je to jeden z najsilnejších partnerov hotových peňazí pre maratón. je smutné, že vás zaujímajú jeho peniaze, ale vás nezaujíma jeho názor. nepodržal mňa, ale podržal kráľovský maratón ktorý podporoval. vyjadril svoj názor a rovnako vyjadril silnú nespokojnosť s blokovaním aj jeho peňazí a nepoužitím na účel, pre ktorý boli darované. nikto z šk pegas neodpovedal na opakovanú otázku prečo ste zablokovali peniaze predchádzajúcich ročníkov pre rok 2016.
sponzori mali problém so spôsobom ako ste nakladali s ich prostriedkami, preto sa sami dobrovoľne rozhodli podporiť nie mňa, ale kráľovský maratón. a takto verejne vyjadriť nespokojnosť. myslím si, že majú na to plné právo. písal si, že si ich všetkých vážite. ale zároveň máte problém keď vyjadria svoj názor, ktorý vám nepasuje do vašej hry.
neviem o kom píšeš, že zmenil názor, ale zrejme pochopil vašu hru.
kto koľko rokov pôsobil pre maraton je veľmi komplikovaná otázka, nikto nikomu neevidoval hodiny a váhu zásluh. je celkom možné, že prínos pomoci v jednom roku môže mať pre celú akciu väčší význam ako dlhoročné pôsobenie inej osoby. ale to, že si evidoval ľudí len jeden rok, nie je preto, že pôsobili len jeden rok, ale preto, že si sa nezúčastňoval brigád na trati, neriešil si veci, ktoré sme riešili. to je normálna vec nemôže každý vedieť o všetkom. ale som si istý, že sú to ľudia ktorý sa veľmi významnou mierou podieľali na kráľovskom maratóne. nie sú to brigádnici, pomocníci ktorí pomáhali maratónu jednorázovo je iná skupina ľudí. o tej som ja nepísal. rovnako som nepísal o mojich rodičoch, ktorí pomáhali maratónu. nepísal som o 20 ľuďoch z bufetov a križovatiek, nepísal som o tých čo požičali štvorkolky, alebo terénne autá, keď zlyhali tvoji partneri. nepísal som o záchranároch. je to veľmi zavádzajúce z tvoje strany.
výpočet sponzorov je veľmi jednoduchý stačí zrátať na baneroch. pre ročník 2016 je to pomer 17/3. v roku 2015 - 15; 2014 - 15, rok 2013 - 16, 2012 - 13. považujem ozaj za bezpredmetné rátať , kto koľko doniesol brigádnikov. kto koľko banerov rozvešal po pretekoch či koľko tisícok letákov roznosil usporiadateľom pretekov. kto koľko stoviek brigádnických hodín strávil na trati. kto koľko z trás maratónu pripravil. označil a odznačil. kto koľko propozícii napisál a ostaného textového materiálu. kto koľko vytvoril a verejne propagoval fotografií, kto akou mierou šíril meno maratónu. myslím, že v týchto štatistikách, ktoré podľa teba nepustia ťaháte výrazne za kratší koniec. niekoľko xx násobne. sám si priznal, že nikdy si nevidel do toho, že čo robil marián a čo ja. nie nevidel si do toho a preto je zvláštne to hodnotiť.
maratón bol organizovaný pod šk pegas preto, lebo pre krátkosť času nebolo možné založiť nové OZ a zmeniť všetky nastavenia na iné OZ. pri tejto dohode si sedel ty, marián, miro boor, martin kandráč a ja. možno jirko nepamatám sa. postupom príprav šk pegas zužoval mantinely nášho pôsobenia a nakoniec nás postavil do situácie, že buď urobíme maratón cez šk pegas, alebo maratón nebude. zabránili ste nám prístup ku financiám, vracali ste faktúry sponzorov, napriek dodaným službám (flora system). zablokovali ste prístup ku štartovnému, na účet pegasu chodili platby za trička a buffky, keďže sa platili ako súčasť štartovného, ktoré ste odmietli podporiť. boli prefincované z mojích súkromných peňazí. ty osobne si sa vyhrážal pozastavením platieb od Tsystems. to je len okrajom, ale čo je najdôležitejšie je
nepravdivá informácia o zodpovednosti mariána králika a šk pegas. neverím, že si nepamätáš že som podpisoval poverenie s plnou právnou a hmotnou zodpovednosťou pre ročník 2016! šk pegas mal nulovú zodpovednosť za ročník 2016.
nie je pravda, že marián vybavil všetky povolenia, povolenia na polícii a okresnom úrade prešov som vybavoval ja a maťo kandráč, marián poslal zoznam vlastníkov ktorých nevybavil, tých som rovnako vybavil ja. rovnako všetky povolenia týkajúce sa rudníka s towercomom za všetky ročníky som vybavoval ja.
širšie súvislosti ostatných 9. ročníkov, skutočnosti, ktoré sú vydokladované sú také ake som napísal, ku každej existuje mail alebo iná písomná dokumentácia. preto si myslím, že títo ľudia majú čo povedať k KM.
16.06.2017 - 23:02:04
00
ešte som zabudol na jednú veľmi dôležitú tému. Kto je autor myšlienky Kráľovského Endura? Kto ho vymyslel a zrealizoval, kto postavil trate, kto ich prajazdil a dotváral každý rok aby im dal tú správnu jazdu? V správnom konaní o značku to prezentujete ako dielo šk pegas.
16.06.2017 - 23:11:29
00
ŠK Pegas, viete sa k tomu vyjadriť, ja sa v tom strácam nejako. Nech sa to vyjasni, lebo ľudia vtom majú zmätok.
16.06.2017 - 23:29:59
00
martin81 napísal:
ŠK Pegas, viete sa k tomu vyjadriť, ja sa v tom strácam nejako. Nech sa to vyjasni, lebo ľudia vtom majú zmätok.


K čomu konkrétne? Pretože už som sa, na žiadosť fóristov, vyjadril k veľa veciam.

Pegas
17.06.2017 - 07:11:31
00
No to blokovani peňazí a zodpovednosti ŠK Pegas za rok 2016. Stále nechápem načo je dobre blokovať účet, z ktorého je potrebné uhrádzať faktúry.
17.06.2017 - 08:16:10
00
keyboard_arrow_up