Presunúť XCM Slovenský raj na jar, organizovať ho v lete alebo na jeseň?
jar 10% [ 8 ]
leto 27% [ 21 ]
jeseň 62% [ 48 ]
Celkový počet hlasov : 77
Ten usek som schopny prebehnut pod jednu minutu :-)

RESPEKT!!! hned je den krajsi ;)

Kto sa neboji strasiaka, tak smelo na xcm slovak paradise

ocakavame naozajstnych cyklistov :-)


alebo skor naozajstnych cyklokrosarov? :roll:

hesla podobne p.Pitkovi. dalsi z xy dovodov preco 98%...

tymto nechcem nikoho odradit. urcite to bude pekna akcia...
29.07.2008 - 10:02:02
00
stax, ten usek je krasnym spestrenim trasy a väcsina ludi ho urcite uvita a bude povazovat za originalny prvok trate. Ked na inom maratone mozes pesi vytlacit neslapatelnu stojku, tu zrazu nemozes prejst pesi 20 metrov po rebriku? Ak vyznavas len tocenie pedalmi a pozeranie pod koleso a nezaujima Ta na maratonoch priroda a okolie, tak tam naozaj nechod a hotovo. :idea:
29.07.2008 - 10:09:49
00
klud Jezus :D

ved pisem ze ma to tam nelaka... urcite je krasny aj ten asfaltovy zjazd ktory je najdlhsim zjazdom na trati :oops:

a jeje, dalsi dovod... :D
29.07.2008 - 10:13:16
00
Ten asfaltovy zjazd je "slabe" miesto trate a sice nim nie som nadseny ani ja, ale zas stupanie z Klastoriska na vrchol Suchej Belej ktore tomu zjazdu predchadza je brutalne technicke a kazdy kto ho prejde bez zosadnutia moze byt so sebou spokojny. Celkovo je trat vyvazena a v podstate takmer cela zjazdna v sedle a to je tiez dolezite.
29.07.2008 - 10:19:31
00

alebo skor naozajstnych cyklokrosarov? :roll:

hesla podobne p.Pitkovi. dalsi z xy dovodov preco 98%...

tymto nechcem nikoho odradit. urcite to bude pekna akcia...


Ahoj STAX, vďaka za rozprúdenie diskusie.

Mám ale pocit, že ma trochu nechápeš. Ja nie som Pitko. Pitko už nemá s maratónom nič spoločné - ale to že bol jeho prvým organizátorom, to mu nezoberie nikto.

Ja chodím na maratóny už tretí rok - nepotrebujem rešpekt, trať povie všetko, ostatné sú len slovné hračky.

Moja a nielen moja snaha je urobiť akciu - trať, zabezpečenie, propagáciu atď. na takej úrovni aby boli spokojní všetci - aj cyklokrosári :-)

Výber trate robím s láskou, a ak ma niekde nepustia ochranári a vlastníci, nezmením to.

Niekedy mám z príspevkov pocit, že je všetko na figu, prevažuje kritika pred poďakovaním - preto znovu - kto nič nerobí, nič nepokazí

Ďakujem všetkým, čo niečo pre cyklistov robia. Aj Ferkovi Pitkovi, hoci jeho "štýl" určite nesedí každému :-)
29.07.2008 - 11:15:02
00
Ten asfaltovy zjazd je "slabe" miesto trate a sice nim nie som nadseny ani ja, ale zas stupanie z Klastoriska na vrchol Suchej Belej ktore tomu zjazdu predchadza je brutalne technicke a kazdy kto ho prejde bez zosadnutia moze byt so sebou spokojny. Celkovo je trat vyvazena a v podstate takmer cela zjazdna v sedle a to je tiez dolezite.

Ten zjazd ma hneva uz len preto, ze existuje krasna nahradna varianta, ale asi to naraza na zaujmi ochranarov. Ten asfalt je narocny na dobre brzdy :wink: Vyslap na Klastorisko je technicky narocny uz len preto pretoze povrch sa po kazdom dazdi zmeni a mlaky v hornej pasazi su celorocne akurat sa meni ich hlbka :wink: v stvrtok pojdem vyslapat Klastorisko som zvedavy ake to po tych dazdoch je hodim sem aj nejake foto pre tych co to nepoznaju.
29.07.2008 - 11:38:08
00
No jo, ved sme o tom asfalte uz co-to popisali, to uz nezmenime. Ale ja som nepisal o vyslape na Klastorisko, to je podla mna normalny usek. Technicky narocny je vyslap od Klastoriska na vrchol Suchej Belej a to nie je standardne mozne ist na biku, je to mozne len pocas maratonu. To je naozaj lahodka a full sa v tom stupani uzivi. :)
29.07.2008 - 12:40:41
00
kto vypočíta najviac asfaltu z tejto mapy?

http://www.xcmaraton.sk/xc/gfx/mapa/panorama.pdf

netreba počítať, stačí pozrieť :-)
29.07.2008 - 12:50:58
00
kto vypočíta najviac asfaltu z tejto mapy?

http://www.xcmaraton.sk/xc/gfx/mapa/panorama.pdf

netreba počítať, stačí pozrieť :-)

Jedina možná odpoved je - VEĽA :wink:
30.07.2008 - 20:32:55
00
kto vypočíta najviac asfaltu z tejto mapy?

http://www.xcmaraton.sk/xc/gfx/mapa/panorama.pdf

netreba počítať, stačí pozrieť :-)

plna ciara je akoze asfaltka?
30.07.2008 - 21:34:01
00
Slovensky raj som s minulorocnou vynimkou odjazdil vsetky rocniky a...mne ako jazdcovi zaujimajuceho cas a vysledok asfaltik vyhovuje,pretoze kde inde sa da v klude doplnit cukry bez vyznamnejsej casovej straty??? Takze aby sa vedelo,ze su aj taki ludia,ktorym inkriminovany usek viac vyhovuje ako nevyhovuje.
30.07.2008 - 22:09:36
00
plna ciara je akoze asfaltka?


Ja by som to vnímal tak, že na prvý pohľad je tam krásna príroda, v ktorej by normálny človek ťažko hľadal asfaltku.

Keby sa ale náhodou aj nejaká našla, tak by sa určite v tej prírode hneď stratila :-)

Tá čiarkovaná čiara je akože za horizontom, akože za kopcom, akože ju nevidno :-)

TO DROTAR:

Akože aby sme nevyzerali ako blb .. ci, tak treba napísať, že oproti minulému ročníku je podstatne viac terénu a ostali len také kúsky asfaltu, na ktorých môžeš zjesť tyčinku, aby si si neodhryzol z prsta :-)

Neviem, kto všetko bol v Brezne, Považskej, Málinci a inde, ale XCM SLOVAK PARADISE sa nemôže s nikým porovnávať množstvom (málom) asfaltu, hoci je to tu takto často prezentované.

XCM je XCM a my snažíme dvíhať hlavne kvalitu - pozri WEB.

Všade kde sme doteraz boli, bol aj asfalt :wink:
A myslím, že aj na majstrovstvách sveta ho mali ,
a bude aj ma majstrovstvách Slovenska v Štiavnici :cry:

poprosím ukončiť debatu na tému asfalt

pozrite radšej ceny do tomboly, mapy, pripravované občerstvenie, systém prihlasovania ...
30.07.2008 - 22:38:27
00
Petos : neber si vsetko k srdcu :wink: to ma len tak spontanne napadlo pretoze som nempochopil co si s tou asfaltkou myslel :wink: svoj nazor na asfalt som vyjadril vyssie, ja ho beriem ako sucast preteku, kedze sa nenasla ina viac MTB alternativa. Co sa nepodarilo tohto roku snad na buduce :wink:
30.07.2008 - 22:45:41
00
maraton sa da robit len s laskou

hlavny ciel pre tento rocnik - propagacia (mame), bohata tombola (mame), maximalna kvalita (mame snahu), stabilizacia a zvysenie povedomia maratonu ako XCM SLOVAK PARADISE (to posledne zalezi uz len a len od bikerov)

k trati - ide aj o to ako nove navrhy poprepajame - aby to bolo aj divacky atraktivne - nahodili sme na web novu mapku - pre divakov - teraz to vedia pobehat skoro aj peso

P.S. Chod pozriet z Matky Bozej na zapad - ten krasny traverz - posledny usek - zjazd nad tiesnavou jednoducho zmizol - uz neni

a neviem ako vyzera ten tvoj variant po tych dazdoch

Treba si uvedomit aj to, ze na sport nie su peniaze - cize kto opravi cesty ktore jednoducho zmizli? Cyklisti? Ked nedaju ani stisk ruky juniorom na SIP - cest vinimkam napr. Pravenec, Brezno a pod. Nie. Lesaci, polovnici a ochranari ti sa do lesa musia dostat s autom, takze vies koli komu ich opravia, no a my by sme boli blbi keby sme sa tvarili, ze oni su ti najhorsi, hoci to niekedy tak vyzera - bol taky cesky film: musime si pomahat drahousku

dalsie dovody pre sucasny variant - bezpecnost a dostupnost pre zachranarov: oco je pedant, mysli aj na to, keby sa niekomu nieco stalo - aka by bola dostupnost - vo Zvolene - tak do pol hodiny mozno az hodinu by k tebe sli, keby si dakde dr.. spadol

a potom na nositkach zase pol hodiny resp. hodinu kym by ta dostali do sanitky - oco robil v horskej v tatrach ked bol mlady, tak vie aj to ako by to slo s nositkami po tom krasnom zvolenskom singli, daco totiz ponosil, bohuzial aj neboztikov

ta tak
30.07.2008 - 23:45:02
00
Som ti dlzny odpovede :wink:
Ad 1 : nahradna varianta asfaltu je zvaznice min 3,5 m siroka s tvrdym kamenistym povrchom
Ad 2 : po celej dlzke je pristupna terennym autom pouziva ju HS pri zachrannych pracach v Pieckach
Ad 3 : spodny technicky singel znacenym chodnikom je divacky zaujimavejsi a bez problemu pristupny
Ad 4 : so zjazdom z Pekliska to nema nic spolocne, ziadna cast nieje vedena žlabom kde by sa problem s vymytim trate mohol vyskytnut
PS : plne chapem dovody preco je asfalt nutny a nemam voci nemu ziadne zasadne vyhrady. Rumanovu mam zjazdenu X krat v oboch smeroch a ak si niekto mysli ze je to LIGHT asfalt po prvych 200m zisti pravy opak. Beriem ho ako specialitu preteku tak, ako aj nosenie biku cez Tiesninu. Verim ze jedneho dna sa podari urobit pretek tak, aby to bol fakt Paradise XCM. Howgh :wink:
31.07.2008 - 01:34:38
00
keyboard_arrow_up