Pretek super ale aj super narocny .... posledny mali sice 9 hodin(cize ja:) ale hlavne ze som stihol limit ktory bol tiez dost narocny .... a nesuhlasim s tym ze dlho sa caka na umyvanie bicyklov a sprchy alebo jedlo ja som mal sprchu sam pre seba s horucou vodou jedlo tiez hned a bike ani nehovorim :) treba si vediet naplanovat prichod .... :)) ale naozaj som bol mrtvy .... Bad Goisern bol sice nadherny a narocny ale narocnost ZV maratonu sa neda porovnat podla mna ... P.S. Dakujem tetam za pivo ktore mi darovali ako poslednemu mohykanovi :D
27.07.2008 - 01:04:28
00
Na trati je sice mokro, ale ziadny bahenny kupel necakajte.
Za organizacny tim
igi


ak bol toto oficialny prispevok organizacneho timu, neviem sa zbavit pocitu ze som vcera niekde inde.. nemyslim si ze z dlhodobeho pohladu je zavadzanie ucastnikov dobry tah a taktita, osoben sa citim vedome oklamany.. o to viac mi zazitok pokazila i reprodukovana arogancia usporiadatelov pri definicii limitu na 2he kolo brutale a najma obhajoba..
som rad ze som si prsiel trat ktora bola spravena len pre tuto prilezitost, no opat pretrvava pocit ze nepatrim do skupiny, pre ktoru bola vytvorena.
jedina vec ktora ma napadla- na zaklade vlastnych zazitkov hned zo zaciatku - mnohi z nas sme sa na stadion rano autami dostali az na druhy pokus, bolo by fajn daj sipku na hlavnu cestu, najme pretoze na buduci rok bude podla mojho nazoru ucast najma "novacikov", z rozhovorov v cieli mam pocit ze ti, co sme boli tohto roku, zvolime ten buduci alternativne vyjazdy..
dakujem tymto tim, ktori mi pomohli na zle cez den nemysliet a doslo mi to vsteko az vecer doma ked som si hodnotil cely den..
27.07.2008 - 08:41:49
00
Zvolensky maraton ma u mna specialne miesto v kalendari, je to pretek s velkym P. Tento rok som vobec prvyraz nedokoncil pretek, napriek tomu hodnotim trat a zabezpecenie vyborne. Trat je dokonalost sama, skoro ziaden asfalt a sotolina ale poctivy les. Znacenie vyborne, ziadne vyslovene zakerne miesta. Je to trat ktoru treba brat vazne a rozumne odhadnut ci na nu clovek ma alebo ne. (tento rok som to neodhadol :-(
Je pravda ze dazdive pocasie v minulych dnoch urcite skomplikovalo trat, nakolko kameniste sekcie boli skutocne "vyzivne" no bolo to koniec koncov uverejnene v popise, takze v tom nevidim problem. Dost ludi prislo na plastoch skor do sucha (napr ja - racing ralph vzadu) napriek tomu trat bola skoro na 99 percent zjazdna, okrem par strmin v blate kde to hrabalo ze az.

Chcel by som vyslovit vdaku organizacnemu timu za vynikajuco odvedenu pracu, aj za odvahu prist s takouto "vrazdou" do serie kde vela "horskych" maratonov je prehliadkov sotoliny a asfaltiek 3 triedy. Myslim, ze mame stastie ze sa v serii vyskytuje aj takyto klenot, ktory sa svojou narocnostou a krasou dostava do povedomia cyklistickej verejnosti.

Taketo narocne podujatie vzdy vytvori mnozstvo emocii, od vyslovene kladnych az po zaporne, zalezi na tom ako si dany jedinec zajazdil a nakolko sa splnili jeho ocakavania. Zvolen podla mna zazije vela kritiky, nakoniec je to pretek ktory nemilosrdne nastavi zrkadlo schopnostiam bikera, a nie kazdy lahka znesie poznanie, ze na toto "este nema".
Tohto roku som to zazil aj ja, ked mi "doslo" a druhe kolo som nesiel, no tvrdim ze uz davno som si neuzil take krasne tri hodiny na biku ako vcera v Zvolene.

Zvolen podla mna sluzi aj ako mierka toho co vlastne cyklisticka verejnost chce - ci sa chcu aj potrapit a vybat alebo ci preferuje instatne preteky typu kopec po asfalte, po sotoline dole, toto trikrat a hotovo, ej ale sme to velky bikeri, mozme si potom navzajom gratulovat pri pive.

Moj nazor uz poznate, ak mate iny tak samozrejme sem s nim, a dovidenia o rok vo Zvolene.
27.07.2008 - 11:17:25
00
greedy, priemerka pod 10 :shock: to ste iba tlačili či to bolo v štýle "singláč z kohútky" :?:

btw. ak to má byť previerka schopností tak prečo sú tam tie limity na prejazd :roll:
27.07.2008 - 11:40:16
00
Tak sa vyjadrím aj ja.
Trať naročná na techniku chrti na galuskách mali velké problémy vsetko bolo super a hnevať na trať sa môže len ten kto sa chcel pretekať o prvé miesto alebo podcenil stav terénu a neprezul správne gumy alebo jednoducho nemal techniku. Jediné čo môžem vytknúť je dlhé čakanie na umyvanie bikov a blato na trati ktoré samozrejme organizátori nemohli ovplyvniť ak bude budúci rok pekne určite prídem o5.
Tie zjazdy boli skoro ako z tonyho džungle na niektorých miestach aj horšie ale neboli samozrejme take zarastené.
Celkovo nelutujem ze som na tento maratón prišiel a komu chýba asfalt a nudné zvaznice mal isť na crossovom bicykli na maraton do pravenca :lol:
A este niečo prilba dole MircovyBB ktorý dal ako jediný čo som mal možnosť vidieť ten dlhý a strmý výšlap po lúke za prvou občerstvovačkou.
Zakončil ho slovami "Toto mám isť ešte raz :P "
27.07.2008 - 13:52:49
00
Ahojte kedze tu padli rozne nazory, rad by som sa aj vyjadril k tomuto "cyklomaratoniku", odjazdil som vcera strednu trat Mediano. Vo Zvolene som bol prvy krat.
Ked sa clovek pozrie na zdrobnelinu v nazve maratonu a pohlad na vyskovy profil a pocet km povie si "nic mimoriadne, dalsi maratonik, ktory si uzijem ako malinu". Ale zdanie v tomto pripade klame. Toto neni nic pre "bábofky" :twisted: Pretek nemal hluche miesto (nudny zvaznicovy, asfaltovy vyslap ci traverz) a ako sa pise v propoziciach "preverí nie len fyzické, psychické, ale aj technické schopnosti účastníkov". Miesta ktore na profile trate vyzerali ako "oddychove hupanie sa hore dole po hrebeni" boli v skutocnosti tazke technicke singlace plne velkych (a klzkych) kamenov, ktore neodpustali ziadnu jazdecku chybu a tazko sa dala udrzat priemerka nad 10.
Takze ak niekto berie maraton ako previerku svojich sil a schopnosti - je to uplne idealne miesto kde moze tak urobit. Ak to niekto berie inak - najde na celom maratone samozrejme milion chyb, ale ako to uz byva - v hladani chybiciek by mal zacat asi najprv od seba. Idealnym pripadom je kolega s ktorym som bol - po preteku chcel predat bike, ale dnes uz zmenil nazor a zacina 3x do tyzdna pravidelene trenovat ;)
K trati:
Trat bola v niektorych usekoch bahnita, ale to sa dalo po tych dazdoch ocakavat a organizator za to nemoze. Ak bola cistota biku a oblecenia prioritna, bahenne kupele sa dali vsade obist. Samotna trat bola vyborne pripravena a za sucha 100% zjazdna (samozrejme, najprv na to treba mat tie vyssie spomenute schpnosti).
Zjazdy boli vyborne znacene, (lebka s prekrizenymi hnatmi pred tazsim zjazdom hovori jasnou recou.. ;) v kritickych usekoch bol znaceny kazdy nebezpecny kamen a to si dali organizatori nadpracu za co im patri uznanie a vdaka.
S mojim zajazdenym casom (3:59) a priemerkou 11 som nespokojny co pripisujem hlavne slabej fyzickej priprave :( Kazdy kto vcera zajazdil Mediano s priemerkou nad 13 je borec a nad 15 je pan biker. Podla mna.
Zaver: tento maraton si v SVK podmienkach zasluzi respekt a mozno nie je pre kazdeho a asi nema ambiciu stat sa komercnou masovkou. V kazdom pripade ja pridem aj o rok..! :)

Este k tomu limitu na dlhej, pre ktory viaceri bikeri dostali DNF. Je to naozaj nefer z pohladu ucastnikov, hlavne ked im ten limit usiel len tak tak. Na druhej strane najpomalsi co stihol limit na dlhej mal cas 9:11 a ak by pustili vsetkych je riziko ze najpomalsi by koncil za tmy a to uz naozaj nie je sranda s baterkami vyhanat pretekarov z lesa. Mozno by bolo riesenie posunut start dlhej o hodinku skor.
27.07.2008 - 14:00:01
00
Takze Zvolen z mojho pohladu:

Profil strednej 44 km trasy (Mediano) je presne styl, ktory mi vyhovuje (prva polovica trate v podstate stale stupanie az na najvyssi bod a potom jazda po hrebeni a zjazd do ciela), takze spokojnost. Trasa 44 km (Mediano) viedla naozaj vo velkej miere po skutocne nadhernych singloch, takze bikeri, ktori maju radi technicke pasaze sa tu mohli nabazit do sytosti. Ani som neveril, ze moze byt na 44 km dlhej trase az take velke percento trate tvorene singlami. Z tohto pohladu taktiez velka spokojnost, kedze prave to bol dovod, preco som do Zvolena siel. Ked zhrniem maraton z pohladu trate, tak parada. Ale treba aj priznat, ze tym, ze väcsina trate sla po singloch, tak vyhladov si clovek vela neuzil a aj oddychovych pasazi bolo na celej trase minimum. Celkom sa mi sem hodi porovnanie Zvolena so Salzkou - su to trate s presne opacnym zameranim a kazda z nich ma svoje caro. Na Salzke som si uzil celu trasu - boli tam krasne vyhlady, nenarocny povrch, na spestrenie obcas krasny a nie prilis dlhy technicky usek a na celej dlzke prezitelne sklony, takze som celych 110 km nemusel zosadnut. Vo Zvolene som si uzil len druhu polovicu trasy, kedze v prvej boli aj stojky, ktore priemerny biker nema sancu ist v pedaloch. A tiez som sa trosku potrapil v stupaniach s mazlavym podkladom, kedze som tocil pedalmi v kopci co to dalo a vpred som sa pohyboval rychlostou tak 4-5 km/h, resp. mi koleso sklzlo do strany a siel som rovno pesi. Driftovanie mi proste vcera slo. :) Samozrejme za to organizator nemoze. Keby som mal co obut do blata, tak by som vzadu urcite nenechal RR a aj z prvej polovice trasy by som mal lepsi pocit. Celkovo trat presne podla slubov organizatora. Splnila moje ocakavania.

A este odkaz pre niektorych starsich panov na trati:
To, ze vam niekto na singlaci dycha na chrbat 5 minut vkuse znamena, ze ste naozaj pomalsi a je slusne na tych 5 sekund uhnut na stranu a umoznit prejazd rychlejsiemu. A ze sa na tych singloch dalo blokovat dost dlho ked sa chcelo... Ja v stupaniach tiez uhnem na stranu ked vidim, ze ten za mnou je lepsi. Takze dakujem tym, co vedeli triezvo odhadnut svoju vykonnost a zbytocne neblokovali.


K organizacii:
    1. Oznacenie prijazdu k stadionu malo byt uz na hlavnom tahu, cezpolni mohli len tipovat kde odbocit.
    2. Znacenie trate vynikajuce, ziadne nejednoznacne useky.
    3. Umyvanie bikov v pomere k poctu ucastnikov OK.
    4. Tepla voda v sprchach. Viem, ze niektori, co boli v sprche predo mnou to stastie nemali, ale ti, co sa najprv najedli, umyli biky a az potom sli do sprchy si to mohli skutocne vychutnat. Takze nie vzdy plati "Kto prv pride, ten prv melie." 8)
    5. Jedlo + napoj + bageta OK.

A na zaver dve slabe miesta maratonu (pritom patria snad medzi najdolezitejsie):
    1. Casovy harmonogram celeho podujatia nezvladnuty. Vsetky tri kategorie startovali naraz o 9h, takze ked som prisiel zo strednej trasy a o 13h som uz mal umyty bike a kecal som v cieli s inymi bikermi, tak som do vyhodnotenia a tomboly musel cakat 4 hodiny. Ano, este som sa po 13h najedol a dal som si sprchu, ale na to 4 hodiny nepotrebujem, takze minimalne 3 hodiny tam väcsina bikerov (a ich rodin) z kratkej a strednej trate len neefektivne zabijala cas. Keby dlha startovala o 9h, stredna o 11h a kratka o 12h, tak by boli asi vsetci spokojni. Otazkou je, akoby sa potom stretavali bikeri z roznych trati na singloch, ale nejake riesenie by sa urcite dalo najst.

    2. Limit na dlhej trase na prejazd do druheho kola neprimerane kratky. A zase sme pri probleme s timemanagementom - asi to nebude nahoda. Ked sa nestanovi limit pred startom a len sa povie, ze limit do druheho kola je "hodinu po prvom", tak ako sa maju ludia na dlhej trati dozvediet, o kolkej teda maju limit na prejazd do druheho kola? Organizator by mal vediet podla podmienok a pocasia na trati odhadnut primerany cas na kolo a podla toho stanovit jasny limit vopred pred startom (napr. 4:00). Argument, ze keby sa do druheho kola dostali pomalsi zavodnici, tak na nich musime prilis dlho cakat s vyhodnotenim je nezmysel a suvisi priamo s prvym problemom. Keby dlha trat startovala o 2 resp. 3 hodiny skor, tak ani na pomalsich na dlhej sa nemusi cakat tolko, ako sa cakalo teraz na tych rychlejsich, ktorych do druheho kola este pustili.


Asi vsetko z mojej strany. Celkovo spokojnost.

P.S. Blata nebolo az tolko ako som cakal, väcsina trate bola z toho pohladu OK (mazlavy podklad na ktorom smyka plast v stupani nepovazujem za blato, to je len mäksia hlina). :)
27.07.2008 - 15:37:16
00
Podla mna ani jeden maraton v SR nie je "komercny", tak daleko este nie sme. Ak niekde pride 400 a viac ludi skor svedci o tom ze usporiadatel ide spravnou cestou. Nezmyselne limity do amaterskej cyklistiky nepatria. Je smutne ze skoro tretina staroveho pola musela takto skoncit. Verim vsak ze buduci rocnik bude v znameni pozitivnych zmien a pisat sa bude len v superlatívoch. Urcite su na to predpoklady...
27.07.2008 - 16:33:47
00
Brutale malo startovat isto skor ako ostatne trate.
S tratou som velmi spokojny.nebudem ju rozpisovat. Co sa tyka mna tak asi od polovice ma klby na prstoch na rukach dost boleli z brzdenia a otrasov, ani rukavice som nemal. :D A asi na 30km som dostal krc do 1 svalu na stehne tak som ho musel roztiahnut a skupinka v ktorej som siel vacsinu pretekov mi usla. Celkovo spokojny s pretekmi.

Este sa chcem opytat, ta horska premia bola aj na MEDIANE? Na trati som nevidel nikde odkial pokial je.
27.07.2008 - 16:47:02
00
greedy, priemerka pod 10 :shock: to ste iba tlačili či to bolo v štýle "singláč z kohútky" :?:


skusal si niekedy ist maraton s danou? zakecali sme sa na prvych 200m a vydrzalo nam to do konca :twisted: ..
ale vazne, povedal som si ze si trat prejdem technicky a nei na cas, ked som si uvedomil ze som vstaval o 5tej aby som tam bol, neprislo mi ako zmysluplne slapat na cas.. a druha cast odpovede a zdovodnenia tkvie i v tom, ze som sa az pricasto citil ako turista a nei cyklista.. :cry: ako dana trefne poznamenala, trenujeme chodzu a tlacenie biku na GR.. okrem zaverecneho singlu sa mi pacilo aj 39minut stravenych na 2!! :twisted: :twisted: obcerstvovackach, ved na druhej servirovali aj zeleninovy salat :)
27.07.2008 - 20:41:33
00
neprezul som do blata...brzdy nebrzdili...hore sa mi islo lepsie ako dole..., s kritikou niektorych veci okolo organizacie suhlasim (tepla voda, start vsetkych kategorii naraz) s narocnostou trate som spokojny...co sa tyka limitu, napriek tomu, ze som "strednotratiar", tak na tejto trati sa priklanam k tomu, ze limit mal byt, aj ked mozno nie taky prisny...
ak dozijem, tak o rok do tretice vsetko najlepsie a dufam, ze podmienky uz budu takmer idealne :-)
27.07.2008 - 21:23:53
00
Mám informáciu od usporiadateľa, že počas pretekov došlo na trati k ťažbe dreva.Stromy boli krížom cez trať v úseku niekoľko desiatok metrov. Dotyčný ťažiteľ pozabudol na to, že sa ide pretek. Operatívne sa urobilo, čo sa dalo a vyzerá to tak, že štartovné pole to ani nezaregistrovalo. Tak isto Murphy zariadil, že spadol strom v obývanej časti mesta krížom cez trať. Tam to už niektorí jazdci pocítili, ale aj tak, do pol hodiny bolo po ňom ( ochranári odpustia).
27.07.2008 - 21:47:58
00
Cena pre vítazov 4 kola Slovenskeho pohara papier vo velkosti A5 a ze vraj nedostatok financii.Toto je ostuda................
27.07.2008 - 21:58:17
00
hmmm ... ked to tu citam tak som z toho smutny ... snad sa take nebude inde opakovat ...
limity boli aj inde, ale tam zabezpecili iba to aby clovek prisiel do ciela za svetla ...


Naposledy upravil lagonda dňa 27.07.2008 - 22:30:54, celkovo upravené 1 krát.

27.07.2008 - 22:04:24
00
Nazdarek. Zvolen som siel prvy krat, a na 90% som spokojny, trat mi svojim charakterom velmi sedela. Preverila vyborne nielen kondiciu ale aj technicku zdatnost, co sa na vacsine cyklomaratonov neda vidiet. Je pravda ze miestami som nevedel ci mam nadavat alebo jasat, hlavne koli kombinacii blata a skal, ale to ku preteku patri. Pocasie taktiez super. Skoda len ze som na poslednom kilometri koli nejasnemu znaceniu, zle odbocil a stratil par minut :evil: . A nabuduci rok snad uz budu aspon 3 wapky na umytie bicyklov. Celkovo ale organizatorom vyjadrujem pochvalu. :D
27.07.2008 - 22:08:29
00
keyboard_arrow_up