Kategórie
Bike-techBikovanie / bežkovanie v okrese PD # brzdy # kotúčové brzdy # výmena dielov # oprava # skúsenosti # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky
-17% Bianchi Nitron 9.4 XT/Deore 1x12 29 bicykel, celeste/čierna
1 499 €
-17%
MOC 2 499 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 049 €
-13%
MOC 1 539 €
Výpredaj -26% R2 WOLF ATC03A návleky na nohy, čierna/strieborná
17,09 €
-26%
MOC 26,99 €
Dalsia vec je, ze ak uz niekto vlastni takyto pozemok, tak zabranenie vstupu verejnosti moze byt nariadene aj zakonom, ak naozaj je na pozemku nejake nebezpecenstvo. S tym majitel nic nespravi a moze jedine odstranit nebezpecenstvo alebo jednoducho zabranit vstup na pozemok.
Nariadene zakazy vstupu casto vyplyvaju z tuposti velkej casti ludi, ktora sposobuje, ze napr. (cisto hypoteticky) niekto vie, ze niekde prebieha tazba dreva a padaju tam stromy, jazdi tazka technika atd., ale rodinka chce vylet, tak tam lezu aj tak...
No a tym sa dostavame aj k castemu dalsiemu dovodu na zakazy a to opat ludskej stupidite, pri ktorej urcite individua robia majitelovi problemy (k tomuto patria aj ilegalne traily napr.), pricom nepomahaju ani upozornenia a tak to majitel jednoducho da oplotit a nech trpia vsetci, preco by sa mal nervacit s jednoduchsimi ludmi?
V konecnom dosledku vacsina tych zakazov je o dutych individuach, ktore robia na danom pozemku problemy a kvoli nim sa tam jednoducho zabrani pristup komplete a dobre. Takze podakujte nizkemu IQ velkej casti populacie, ktora hladi len na seba, ako aj vy tu vidite len to, ze niekto si dovolil vas niekde nepustit. Ale ano, niekedy je to o tom, ze majitel pozemku jednoducho nema taky vyvinuty zmysel pre moralku a sam kasle na ostatnych, ale vacsinou moj dojem je, ze maju realne a dobre dovody na to, preco dlhe roky dostupny priestor uzavreli...
S pozemkom, kde bola cesta, tak tam malo byt vecne bremeno, ale akot o realne funguje vieme. Aj sam stat kradne pozemky bez mihnutia oka (mam taky pripad) a natvrdo porusenim prava/zakona.
Ale inak ano, vsetko to postupne speje k tomu, ze sa nebude dat nikam, ostatne, kam by ste chceli jazdit, pride jesen a zase pekne sediet doma
Tie odpadky to je veru nechutne .. toz, vela ludi je takych :/ A bude horsie.
Teraz budem asi sebec, ale je mi jedno ako to funguje v zahraničí. Mňa trápi ako to funguje tu na sk. Jazdím už x rokov a v podstate mi stačia hory-lesy okolo PD a furt mám čo objavovať. A hlavne slušne. Pribrzdím, pozdravím, snažím sa byť neviditeľný, aby po mne neostal ani smrad.
A čo sa týka tej slobody, mám pocit, že sa pomaly vytráca (a nielen čo sa týka jazdenia ,ale všeobecne všade). Ale na druhej strane sa ani nedivím. Celý svet ide dole vodou.
No nič. Vyplakal som sa, uľavilo sa mi.
A priznám sa, že ja vlastním pozemok aj s barakom a mám ho aj oplotený. Ale viac živého plotu ako pletiva
Ma porazi, to sa z Dubnice cez lesik poza druzstvo nedostanem k priehrade ?
A ako je zakrúžkované na foto tiež zasahuje plot do chodníka. je to len kus rohu a dá sa to obísť, ale... Patrí to Sekerovi. A ako tak pozerám vedľa zasahujú do lesa ďaľšie dva pozemky, takže sa dá čakať, že časom bude po chodníku.
Za pstruhmi sa dá v pohode
kopy dreva pod sedlom Razdelie zmizli
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/678606/bicykel-nrsedlo-pod-cvvb.html
A dnes 10.8. detto že na cyklochodníku za Korzom...
Takisto kolegu odchytili na e-kolobežke - porušenie 2 osoby - dohovor...
Takže pivko s rozumom...
Good luck!
A ešte jedna dobrá správa 👍👌