SumecSK uzsie to mas nad Bezdakom v jednej casti alebo pod starou vyhliadkou. O naucakoch ani nehovorim. Tak mozno ty tam stretnes 2-3 ludi pri spravnej konstelacii hviezd. A spravas sa slusne, ale ako hovorim reakcie z mesta hovoria cosi ine... Ten singlac co je hotovy bol kopany na metrovu sirku niekde dokonca viac, zial sirsie to spravit nejde kvoly zivotnemu a to uz by ani nebol singlac.
12.07.2023 - 08:31:01
00
A ešte ma napadlo, kedy rád využívam modrú Kyslíkovú a to časť spod Kozieho vrchu od značenej červenej po Kukučínku a to keď idem od Soblahova po červenej oficiálnej. Takto sa vyhnem hotelu a detskému ihrisku, kde tiež je dosť veľká kumulácia ľudí. Na tejto časti Kyslíkovej nestretnem väčšinou živú dušu, maximálne veveričku :D Potom už väčšinou pokračujem na Singletrail, ktorý začína od Kukučínky.
12.07.2023 - 08:36:38
00
Tak zrovna to je usek ktori je dost siroky, kedze tadial prejde aj Tatra s drevom :D ale akurat cca mesiac dozadu som tam stretol vypusteny autobus s dochodcami. Ale zrovna ta cast popod hotel problem nebude, akurat tam netreba chodit nejak rychlo.
12.07.2023 - 08:48:21
00
oobuk napísal:
Zeby sa dalo ist okolo vodarni a potom po lesnej ceste k hotelu? Kadial chodia aj lesaci autami? Zial singlac nad juhom este nieje spraveny na to by nas muselo byt viac na brigadach aby sme sa tam dostali :)


Pochopil som ťa tak že po kyslikovkach sa nemôže jazdiť, tým pádom sa z juhu nedostanem na Brezinu. Takže kde je spísané kade sa môže a kade nie?
12.07.2023 - 09:11:10
00
Teraz som sa pozrel do mapy, lebo ani netusim kde vsade su tie kyslikovky. A ono je to vlastne jeden okruh a po urcitych usekoch jazdim pravidelne a ani som o tom nevedel. Les a okolie si vsimam poctivo a dam ruku do ohna, ze nikde, kde sa pripajam na kyslikovu nie je tabulka o zakaze vstupu cyklistov. Alebo predpokladaju, ze co nie je oznacene ako cyklo, tak je zakazane?
Prikladam aj mapu. Zlte trasy su tie, ktore jazdim teraz, po prestahovani sa do TN:
- cez XC okruh chodim ked mam cas - moc ma to nebavi, ale chcem aby sa to vyjazdilo a bolo to plynulejsie
- popod Kozi vrch a po cyklochodniku, ked nemam moc casu a Brezinu uprednostnim pred vyslapom cez Kubru a Kubricu alebo okolo municaku

Oranzovu som pouzival pred koronou, ked som dochadzal do TN na biku do prace. Vacsinou som tam nikoho nestretol, ale aj tak som casom zacal chodit cez Kozi vrchol, co mi prislo bezpecnejsie.

A neviem, ci som to pochopil spravne, ale ak zakazu pohyb cyklistom mimo cyklochodniky a traily, tak bude problem sa napojit na XC okruh od Stefanikovej vyhliadky a Covid trail. Kedze tam nevedie cyklochodnik ale len obycajny chodnik.
Ak pustia do lesa policajtov a budu tvrdo trestat previnilcov, tak si myslim, ze na to doplatia aj cezpolni, pretoze znacenie na to mnozstvo vedlajsich chodnikov vobec nie je idealne. Ked som tam isiel prvych parkrat, tak som nemal tusenia, ci som na cyklochodniku.

V sobotu som tam stretol aj nejakych dialkarov, mozno z 1000miles, tak to tiez nebude dobra vizitka ak by v lese dostali pokutu.
Na diskusiu snad pridem a sam som zvedavy ako to dopadne. Osobne si myslim, ze tych chodnikov je tam prilis vela aby sa to dalo efektivne pokryt a tiez je to narocne na znacenie. Myslim, ze toto bez ohladuplnosti zo vsetkych stran nebude mat stastny koniec. A uprimne, ludia su poslednu dobu asi vsetko, len nie ohladuplni.

Prílohy:

brezina.png
brezina.png 297.53 KiB thumb_up0thumb_down

12.07.2023 - 13:10:04
02
Tak to je tvrdenie mesta ze po kyslikovkach a ani naucakoch by sa nemalo jazdit. A aj cielom tejto uzavierky je to docielit. Bude to uzavrete tak aby sa dalo dostat na traily a aj z Juhu na Brezinu, kym nieje hotovy cely singlac, kedze cely singlac rata v podstate s dvomi napojeniami z Juhu. Spisane to nieje zatial, prezentovane to bude na stretnuti a potom behom par dni vyznacene v terene. Takze naj ked pridete.... Inak ten singlac ma ist okolo celej Breziny, bude to v tvare 8cky a cele by to malo mat cca 6km, teda za predpokladu, ze sa postavy cely.

biker09 za zltu trasu chvalim osobne co hovoris na tu tretiu cast Singlacu popod severny naucak?
Ono treba spravit jemne ustupky z kazdej strany, ale bez tej ohladuplnosti to nepojde. Vyznacit sa to bude dat, len si budu musiet ludia zvyknut. Ked nieco podobne dokaze fungovat v Brne (Marianske udoli) preco by to nemohlo aj tu.
14.07.2023 - 00:19:08
00
Tak ako to píšeš pre moju rodinu bude znamenať, že môj syn sa na bicykli ešte dlhé roky nepozrie na Brezinu a tie vaše traily. Pre moju manželku je to absolútne nezjazdné už teraz.

Ďakujeme za dobre odvedenú robotu.
14.07.2023 - 06:53:43
02
človeče,pár rokov jazdím po brezine XC a doposiaľ ma ani len nenapadlo,že po nejakej z ciest a chodníkov sa bajkom nemôže. X krát som šiel aj po kyslíkovke z každej strany ,stretal peších a nikdy nebol ani najmenší náznak nevôle od peších. Ale je pravda,že prípadne som zastavil,dal sa nabok,pekne sa pozdravil,prehodil dve tri vety a pohoda,úsmev na tvári. Ani by mi nenapadlo niekoho v takýchto úzkych úsekoch ohrozovať rýchlou jazdou. Je mi to ľúto,že najnovšie už kyslíkovka bude pre mňa no go zóna. Pokiaľ to bude označené zákazovou značkou,neostane mi nič iné,len ju rešpektovať.
14.07.2023 - 09:00:23
00
a tak isto sa pripájam k tomu,čo tu už zaznelo : mnohé časti novobudovaných trailov sú príliš technicky náročné. Minimálne pre mňa ,tzn. vôbec ich nepoužívam. Keď sa zakážu používať chodníky,po ktorých jazdím teraz,obávam sa,že bude pre mňa (a pre mnohých iných ) brezina len torzom toho,čo bolo doteraz a stratí sa význam tu jazdiť,práve pre tú technickú mnohorodosť,kde si každý mohol vybrať čo ho baví.

Čím nijako neznižujem snahu ľudí,ktorí traily tvoria a legislatívne vybavujú,naopak patrí vám veľká chvála.
14.07.2023 - 09:15:32
04
To fakt ak sa nebude dať jazdiť po žiadnej kyslikovej, tak pre bežného cyklistu nebude Brezina vôbec zaujímavá. Singláče sú fajn ale to neni pre každého. Samému mi to dá trochu zabrať keď to idem v miernom tempe.
14.07.2023 - 09:19:45
00
budem sa snažiť na stretnutie prísť,ak mi to práca a deti dovolia. Ale ak nie,rád by som aspoň takto dal do diskusie jednu pripomienku. V prípade,ak sa skutočne zakážu používať niektoré chodníky a cesty , bolo by vhodné,keby sa tento zákaz netýkal večerných hodín. Ja trebárs dosť často jazdím po deviatej večer teraz cez leto a v tomto čase skutočne nie je na brezine okrem pár bajkerov nik.
14.07.2023 - 09:30:34
00
oobuk Ten zaciatok je celkom dobry, pokial je to vyjazdene. Myslim, len, ze jeden usek tam je kriticky a niekto moze zletiet dole - odfotim, ked tadial pojdem.
A suhlasim, ze pre zaciatocnikov a menej vyjazdenych cyklistov mozu byt aj tie XC traily narocne. Spravim test s priatelkou, ak to prejde bez frflania tak je to jednoduche. :D
14.07.2023 - 09:35:34
00
Tak teda , ja osobne proti aktivitám DivoTrailov nič nemám a veľký :y: :y: , že robia čo robia a makajú ako makajú.
Ja osobne som videl, pár krát tabuľky ( ak som dobre videl ) so značkami že sa jedná o xc single tracky a tieto tabuľky boli pováľané a zadupané v zemine medzi lístím . Ak sa mýlim, poprosím ľudí od ľudí divočákov nech ma opravia. Ergo , neohla úplnosť je jak medzi nami bajkermi , neklamme si a povedzme si pravdu, tak aj bežkármi, psíčkarmi, chodcami, turistami etc etc. Je to vždy o charaktere človeka nie o tom čo kto je .

Ale aby som nebol off topic. Skutočne budem rád veriť, že prídu bajkeri , ktorí majú vôľu niečo zmeniť , pomôcť a rozumne diskutovať.

Aby sa z toho nestala nejaká provokačná seansa , že prídu aj "nebajkeri" chápte široká verejnosť a namiesto vecnej diskusie začne verejný lynč jednej alebo druhej strany.

Ako tu bolo viac krát spomínané, celkom by ma zaujímalo , ako sa dostanem napr. z trailov na cestičku, ak by som chcel ísť ďalej na lúky nad Soblahov, tj. pokračovať po strarej železničke smer Kubrá / Soblahov, čo už myslím nie je súčasťou kyslíkovej dráhy Breziny .

Asi to bude chcieť veľa debát a ústupkov z oboch brehov rieky aby sme vedeli spolunažívať ako v Čechách či Rakúsku....

Tak uvidíme, čo to prinesie. A aby sa nestalo, že príde tak 3 a pol bajkera...
14.07.2023 - 21:17:05
00
Vcera pod klastorom a podla fb tam bude put cely tyzden, takze opatrne.

Prílohy:

IMG_20230715_143210.jpg
IMG_20230715_143210.jpg 230.85 KiB thumb_up0thumb_down

FB_IMG_16893076563405806.jpg
FB_IMG_16893076563405806.jpg 121.64 KiB thumb_up0thumb_down

16.07.2023 - 08:06:54
00
Nicenie sa opat zacalo - XC trail smerom na Juh.
Btw, pribudaju nove zabrany aby mali pesi tazsi vstup na traily?

Prílohy:

IMG_1338.jpeg
IMG_1338.jpeg 724.33 KiB thumb_up0thumb_down

18.07.2023 - 23:23:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up