Výstup by mal ísť na Ľupčiansky Vepor z BB cez Ľubietový. Má niekto skúsenosť so akej miery je to zjazdné pre MTB náročnosť. AK tak odporučte aj najideálnejšiu trasu .
02.06.2008 - 20:33:15
00
Výstup by mal ísť na Ľupčiansky Vepor z BB cez Ľubietový. Má niekto skúsenosť so akej miery je to zjazdné pre MTB náročnosť. AK tak odporučte aj najideálnejšiu trasu .


Dačo od krásy. Ak myslíme ten istý Vepor :-) Ani tam nechoď. Dá sa to, ale tá "náhorná plošina" medzi Hrbom a Veprom je poctivý neťažený prales. Priemerná jazditeľná vzdialenosť medzi dvoma prenášaniami, resp. podliezaniami padnutých stromov je cca 4 metre. :twisted: To bol stav v roku 2002. Nepredpokladám, že to tam čistili, lebo je to NPR a navyše dole by tie stromy museli voziť vrtuľníkom.
Naša trasa bola Lopej - Predajnianske čelno - chata na Hrbe - Hrb - Vepor - sedlo Jasenová - Ľubietovská Bukovina - Strelníky - (to sme zle odbočili)Povrazník - Ľubietová - Brusno - Lopej. cca 60km
-po chatu pod Hrbom v pohode
-chata - Hrb horolezecká obtiažnosť I-II :-)
-Hrb - Vepor strach a hrôza
-z Vepra dolu je dobré aby ste išli aspoň dvaja. Pri zliezaní sa lepšie podávajú bajky. :-)
-spod Vepra - sedlo Jasenová celkom ok. Ak si dobre pamatám, dosť maliníšť treba prejsť
-sedlo Jasenová - Ľubietovská Bukovina ok
-Bukovina - Strelníky: odmena. nádherný lúčny neskôr kamenistý zjazd.
zbytok asfalt
p.s: a nedaj sa oklamať na mapách značenou zvážnicou, ktorá obchádza Hrb od chaty zľava. NEOBCHÁDZA!!! Zadrbeš sa.
02.06.2008 - 21:51:10
00
Ak mas na mysli Lubietovsky Vepor, tak ja poznam 1 cestu. Odbocis z hlavneho tahu BB-Brezno do Lubietovej. Prejdes na koniec obce k druzstvu, tam sa das vlavo a po ceste (najprv asfalt, potom kamenista) k chate pod Hrbom. Odtial vedie turisticka znacka cez Hrb a dalej na Vepor a Polanu. No vystup na Hrb je sice kratky, no su tam kamene a este stale asi par popadanych stromov. Treba tam niest. Potom od Hrbu dalej je to zjazde viac menej. Ale ak tam zase budu povalane stromy, tak sa nanosis. Ak chces blizisie info a budem vediet, som ochotny poskytnut.
02.06.2008 - 21:52:29
00
Z Rudnej Magistraly mi chyba usek s. Jasenova - chata pod Hrbom. Aj ked viem, ze to nie je uplne idealny teren na bikovanie, rad by som ho absolvoval (podla aktualnych info od turistov su popadane stromy prepilene).
Naplanoval som pomerne narocnu celodennu trasu z Ponickej Huty (80km/2500m).
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html?gpx=forum.mtbiker.sk/resources/file/108157
Ak by sa chcel niekto pridat, ozvite sa. Pokial sa podari tak start uz v nedelu 23.9. o cca. 8:00. Privitam aj pripomienky k trase.

Zvazujem aj alternativu so startom v Lubietovej. Odtial na chatu pod Hrbom , potom kolecko na cez Predajnu a Hronec a nakoniec vystup na Hrb a s. Jasenova. Navrat po zelenej do Lubietovej.
Vyhoda - nenosi sa bike dolu kopcom z Hrbu.
Nevyhoda - pre mna dlhsia cesta autom a Hrb by sa siel az na zaver tury na co nemusia sily stacit.
19.09.2012 - 08:28:10
00
v tom datume budem na maratony-xc/jesenny-mtb-sprint-sielnica-2012-t29192-45.html?hilit=sielnica
inak by som Ta sprevadzal, kedze som domaci :D
aj ked mna osobne to tam vobec nelaka, konkretne Hrb - Sedlo jasenova, vlani som tam bol a bol to dost brutal (vlani dost prsalo), inak je to pekna trasa
inak je ovela lepsie ist od Horalky (Bukoviny) smerom na Hutu, nie opacne, je to dost paradny zjazd
19.09.2012 - 09:56:47
00
Vyjazd odkladam na inokedy, snad to stihnem este tento rok.
22.09.2012 - 13:45:01
00
keyboard_arrow_up